Can we all sleep just a little longer?

Huomasin eilen että Jutta oli jakanut Facebookiin tämän Voicen artikkelin, jonka mukaan naiset tarvitsevat miehiä enemmän unta (tehokkaamman aivojen käytön vuoksi). Ihanaa huomata, että joku muukin on pähkäillyt saman asian kanssa. Itse saan nimittäin aina kuulla ja väitellä siitä, että nukun liikaa. Mun mielestä nyt on aivan normaalia palautua viikonloppuisin ja nukkua se 11-12h! Onhan se nukkuminen nyt muutenkin aivan ihanaa, eikös?

Vanhat lukijat varmaan muistavat kuinka olen paasannut hyvistä petivaatteista. Mikä onkaan ihanampaa kun nukahtaa kahisevan untuvapeiton alle puuvillasatiinisissa lakanoissa? 😉 Vielä jonain päivänä ostan ne Joutsenen untuvapetarit, ne kruunaisivat kyllä maksimaalisen nukkumismukavuuden!

En itseasiassa muista milloin olisin viikonloppuna herännyt omasta
tahdosta viimeksi ennen yhdeksää, nykyään tulee nukuttua lauantaisin ja
sunnuntaisin ainakin sinne 10.30 saakka. Toisaalta on tullut
valvottuakin nyt lähiaikoina viikonloppuna melko myöhään, mikä nyt
selittääkin tämän. Arkisin kun sitten tuleekin herättyä aina jo 6.30 ja
pakerrettua työviikko 7-8h unilla, joten ehkä 12h unet viikonloppuisin
ovat sallittu tasoittaja.

 

En ikinä torkuta herätyskelloa aamuisin vaan pinkaisen sängystä ylös heti kellon soidessa. Mielipiteet varmasti jakautuvat kahtia, mutta mun mielestä torkuttaminen on silkkaa itsensä huijausta. Sen parin minuutin torkun jälkeen kun herää entistä väsyneempänä ja monta kertaa torkutettua saa loppujen lopuksi siinä entistä väsyneempänä kamalan morkkiksen siitä, ettei sitten herännyt silloin alunperin kellon soidessa ensimmäistä kertaa. Kuulostaako tutulta vai kuulutteko torkuttajiin? ;D

Kuvat weheartit.com

Mutta yksi asia joka saa minut könyämään ylös sängystä aamuvarhain silloin heti ensimmäisellä kellonsoitolla on ajatus hyvästä kahvista. Viiden minuutin uurastus espressokeittimen kanssa on silmät ristissä aina sen arvoista, mikään ei nimittäin voita kotitekoista kunnon lattea! Nimimerkillä; jo neljäs kuppi tänä aamuna menossa.

Voi olla, että mullakin muuttuu mielipide torkuttamisen kanssa siinä vaiheessa kun saadaan tänä talvena ne kunnon pakkaset ja sisälämpötila kotona laskee siihen, että tuntee muuttuvansa jääpuikoksi kun yrittää hivuttautua sieltä peiton alta.. 😀

6 vastausta artikkeliin “Can we all sleep just a little longer?”

  1. En ikinä torkuta, vaan yritän aina kännykän piristessä nousta. Joskus se kyllä tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta. 😀

  2. Minäkään en kyllä ymmärrä torkutusta. Mulle se pari – viisi minsaa ei auta yhtään. Parempi nousta heti niin herääkin pikkuhiljaa. Kahvi on kyllä aika ehdoton aamulla vaikka muuten en niin kauheesti välitä kahvista iltapäivällä tai päivisin.

  3. Tää oli ihan kuin mun suusta 😀 mä en vaan tajua miksi ihmiset torkuttaa sen 5 minsaa, mitä se auttaa?? Mä joskus muutama vuos sitten kokeilin sitä, mutta ku se tuntu siltä että just ehtii laittaa silmät kiinni ja taas se kello soi.. Ja kahvi aamuisin, aamunpiristäjä<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.