Canada Goose edullisesti netistä? Forget it!

Mielessäni oli jo muutama viikko sitten kirjoittaa tästä aiheesta, kunnes sattumalta tänään törmäsin Facebookissa tähän artikkeliin jonka ystäväni oli jakanut seinälleen. Artikkeli käsittelee siis sitä kuinka yhä useampi suomalainen joutuu verkkohuijauksen kohteeksi tilatessaan merkkiväärennöksiä netistä. Myös itse olen lukuisia kertoja juurikin Facebookin kautta törmännyt ilmiselvästi feikkituotteita myyvien yritysten mainoksiin, milloin on kaupiteltu UGG’seja ja milloin sitten juuri esimerkiksi Canada Goose-takkeja ”hyvin outlet-hinnoin”.
Itse ostin oman Canada Goose-takkini Stockmannilta toissasyksynä ja blogini Canada Goose-postauksessa on usein kysytty mistä olen takin ostanut ja minkä kokoisena, miettiessä varmaankin juuri nettitilausten kohdalla että mikä se sopiva koko voisi olla. Joku aika sitten sain kommentin, jossa lukija oli tilannut oman Canada Goosensa edullisesti netistä ja en tiedä tavoittiko vastakommenttini koskaan tätä kommentoijaa, mutta Canada Goose, netistä, parillasadalla eurolla ”tarjouksessa” kuulostaa jo aikalailla liian hyvältä ollakseen totta!

 kuvat Canada Goosen virallisilta verkkosivuilta
Entinen työkaverini parin vuoden takaa kertoi minulle tuolloin oman kokemuksensa kun oli tilannut Canada Goosen netistä ”hyvällä hinnalla”. Epäilykset olivat heränneet siinä vaiheessa kun takkia oli noudettu postista paketin ollessa erityisen kevyt untuvatakiksi. Verkkokauppa oli paljastunut väärennöksiä myyväksi, onneksi takki oli kuitenkin ostettu luottokortilla ja työkaverini sai tuotteesta hyvityksen luottokunnalta.
Canada Goosen virallisilla verkkosivuilla löytyy sivusto, johon voi copypasteta verkkosivun url-osoitteen ja saada tällä keinolla selvää onko jokin tietty verkkokauppa valtuutettu CG:n jälleenmyyjä vai ei. (Sivusto löytyy täältä!) Itse tätä testasin googlettamalla randomisti ”Canada Goose discount” tai ”Canada Goose outlet” ja kuten arvata saattaa, jokaisella yrittämällä sivusto kertoi kaupan myyvän väärennettyjä takkeja. Pakko myöntää että monissa tapauksissa verkkosivut näyttivät uskottavilta, eikä asiaan perehtymätön välttämättä osaisi epäillä minkään olevan vialla. 
Merkkilaukkujen kopiointi on jyllännyt jo vuosikaudet, mutta kuulostaa niin hassulta että väärennettyjen takkien vuoksi on noussut näinkin suuri ilmiö!
Itseäni pistää suututtamaan tämmöinen markkinointi ja toisaalta mietityttämään, kuinka moni todellisuudessa on valmis tietoisesti jopa maksamaan feikistä vain brändin takia saadessaan sen aitoa edullisemmin? Onko nykypäivänä niiiin kovin tärkeää pysyä ajan hengessä merkkituotteiden suhteen, että on hankittava halutut brändit kenkien, laukkujen tai sitten takkien muodossa vain pysyäkseen mukana menossa, vaikkei todellisuudessa olisi varaa ostaa aitoa? Silti väitän toki, että suurin osa näiden verkkokauppojen tilaajista ovat täysin tietämättömiä tilatessaan väärennetyn tuotteen, mutta kuinka moni jää siihen uskoon, että tuote todella on aito? 

Hyvä löytö vai huijaus? Maalaisjärkeä kehiin!
Canada Gooseja ei käsittääkseni lainkaan myydä alennuksella (ainakaan kestomalleja), joten sama mikä pätee esimerkiksi nyt vaikka Louis Vuitton-laukkujen suhteen netissä (jotka nyt varmasti ovat maailman kopioiduimmat laukut) näkyviin ”hyviin tarjoushintoihin” tai ”outletteihin”, pätee nykyään näköjään myös untuvatakkeihin; jos joku vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se useimmiten luultavasti on. Kuten ei Vuittonin laukkuja, ei myöskään Canada Goosen takkeja taatusti myydä tarjoushinnoin hämärillä ja ei-virallisilla verkkosivustoilla!!

Halusin kirjoittaa tämän, koska itseäni pistää suututtamaan ja harmittamaan niiden puolesta jotka ovat joutuneet tämmöisten huijausten kohteiksi ollessaan siinä uskossa, että tosiaan ovat olleet onnekkaita ja löytäneet netistä hyvän tarjouksen!

Mitä te olette mieltä tästä feikki-ilmiöstä netissä? 
 Ja oletteko kuulleet vastaavanlaisia tarinoita?
Kannattaa katsastaa myös tämä video:

10 vastausta artikkeliin “Canada Goose edullisesti netistä? Forget it!”

 1. Hyvä postaus, itsekin huomasin facebookissa näitä ilmoituksia. Olet oikeassa, että CG eivät ole koskaan kai alennuksessa. Oman CG takkini ostin myös Stockkalta ja silloin oli -20% alennusta ulkoilu-ja urheiluvaatetuksesta ja ilmoituksessa oli oikein maininta, että ei koske CG takkeja. No tänä vuonna ostin toisen CG takin itselleni jäähallitakiksi ja minulla oli 20% aleseteli stockkalle, jossa ei ollut kitään rajoituksia niin sain uudesta takista tuon alen.

 2. Henkilökohtaisesti en lainkaan ymmärrä feikkituotteita. Ymmärrän halpamerkkien hakemia tyylillisiä samankaltaisuuksia, mutten suoranaista kopiointia. Olen samaa mieltä tuosta, ettei kannata pukeutua "merkkiin", jos ei ole varaa aitoon. Itse en omista mitään kallista merkkiä, mutten myöskään halua merkeistä kopioituja tuotteita. Mielummin kuljen H&M:ssä, kun hankin mitään kopioitua "kalliin näköistä". Toki haaveilen monesta merkkituotteesta, mutta ne muuttavat kaappiini sitten, kun niihin on ihan oikeasti varaa. 🙂 Tämä oli erittäin hyvä postaus!

  1. No jep! Feikkituotteet nyt on muutenkin riistoa yrityksiä kohtaan, joten niitä ei tulisi kenenkään tukea! 🙂 Aitoakin tuotetta osaa eri tavalla arvostaa kun on siihen rahansa säästänyt, feikillä taas ei ole minkään tason "investointiarvoa".

 3. Tiedoksi, että tuo kyllä ilmoittaa myös Stockmannin vääräksi jälleenmyyjäksi, joten eipä taida olla satavarma tapa tarkistaa.

  1. Onpa kumma! Voisiko johtua siitä, ettei Stocka ole kauaa myynyt CG:tä netissä? 🙂 Tuolta "find a retailer"-listassa Stocka kuitenkin on. Jokatapauksessa ne nettisivut mitä itse testasin, olivat aivan selkeitä feikkejä.

 4. Minuakin ihmetyttää miten nämä edes saavat mainostaa Facebookissa? Itsekin olen nähnyt juuri näitä CG ja UGG mainoksia :/ Harmittaa kun varmasti moni "vähemmän tietoinen" voi mennä harhaan ja ostaa huonolaatuiset feikit…

  Mutta kyllä Canada Goosen takkeja on myös alessa jos kauppias haluaa niin laittaa. Katteet CG:n takeissa on todennäköisesti sen verran kovat ettei juurikaan aleja kannata antaa, mutta näin pari vuotta sitten City Sporttissa (löytyy vain täältä pohjoisesta) CG:n viimeisiä kappaleita -30% alessa 🙂 Mutta se onkin ainoa kerta kun olen niitä alessa nähnyt…

  1. No tiedätkö mitä, samaa olen miettinyt?! Viimeksi nimittäin eilen tuli Facessa se mainos! Juu tuommoisissa tilanteissa ymmärrän hyvin aleen pistämisen, mutta nuo jatkuvat "oulet-hinnat" on aika hämäriä tai siis ihan kuin jatkuvia malleja nyt koko ajan myytäisiin muka noin hyvään hintaan. En ymmärrä kuka noihin edes menee lankaan 😀

 5. Arvaap mitä? Meikä meni tiistaina lankaan!! Ois nii pitäny lukee tää sun postaus jo ma! Peruin kaupan 24 h sisällä ja lupasivat palauttaa rahat. Epäilen. Olen TOSI TOSI kiinnostunut siitä miten kaverisi sai rahat Luottokunnalta takaisin, koska olen yöunenikin jo menettänyt :/ Olin naiivi, enkä todellakaan tiennyt tästä asiasta tarpeeks. ://

  Tiia

  1. Eikää! Voi vitsi mua harmittaa sun puolesta! 🙁 Maksoitko siis luottokortilla ostoksen? Kannattaa olla yhteydessä korttiyhtiöön tästä, ellei veloitusta näy takaisin kortille!!! Kerro miten käy :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.