Täydellisen pizzan resepti

Teimme lauantaina itse niiiin hyvää pizzaa, että haaveilin siitä vielä sunnuntai-iltana. Koska tottakai kaikki (eli kaksi jättipizzaa) oli syöty jo sunnuntai-iltapäivään mennessä, tosin lauantain ähkyistä jäi vain säälittävän pienet palat lounaaksi. 
Tähän mennessä parhaat syömäni pizzat ovat ehdottomasti Weeruskan pizzat. Ne ovat aivan eri kategoriaa niiden kebab-paikkojen pizzojen kanssa, joita en voi enää syödä, vuosien varrella musta on tullut vielä nirsompi kuin ennen.. Jokatapauksessa Weeruskan pizzat ovat luultavasti yksiä Helsingin parhaista, mutta mikään ei voita tai pääse edes lähelle yhtä voittajaksi kuin omatekoinen pizza!!
Pari kertaa ollaan hätäiseen ostettu niitä valmiita pakastepohjia, jotka nyt ovat mitä ovat. Pohja on kuitenkin suhteellisen helppo tehdä itsekkin, joten jäin ihmettelemään miksen tee sitä useammin.

  
Pohjan täytteet: Revittyä basilikaa, itsetehty tomaattikastike, revittyä mozzarellaa ja tuorechiliäPohja:
(yksi pellillinen)
25g hiivaa (itse käytin tuore)
2dl vettä
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja
 Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja öljy.
Sekoita vehnäjauhot joukkoon ja tarvittaessa enemmän, kunnes taikina ei enää tartu sormiin tai kulhoon.

Anna kohota liinan alla n. 30min

Itse teimme kaksi pizzaa, eli tuplasin raaka-ainekset ja leikkasin taikinan kahteen osaan sen kohottua.

Alunperin piti sekoittaa taikinaan jotain ihania yrttejä, mutta se sitten unohtui.. Seuraavalla kerralla! 😀

Pohjan täytteiden päälle lisättiin juustoa (ihan semmoinen pizzajuustoraaste-pussi). Ilmakuivattu kinkku lisättiin pari minuuttia ennenkö pizza oli valmis, eli paiston loppuvaiheessa. Parasta, mmm..
Googlattiin muuten niitä S-ryhmän Xtra:n ”juuston kaltainen raasteseos” tai mikä nyt sitten olikaan ja hyi helkkari! Sisältää juustoa aivan minimaalisesti ja enimmäkseen tärkkelystä, sekä muuta moskaa, eli kannattaa olla niissäkin tarkkana juustohyllyllä, vaikka se halvin ensiksi houkuttelikin 😀

Paistoaika 250c lämpöisessä uunissa 10min!
(Tarkkaile kuitenkin koko ajan, ettei pääse palamaan. Toki paistoaika voi olla pidempi jos on täytteitä jotka vaativat pidemmän kypsymisajan)
Ja valmiin pizzan päälle vielä revittyä basilikaa!

Tähän nyt olisi vielä voinut sopia esimerkiksi reipas loraus oliiviöljyä tai basilikaa tai rucolaa tai… Vaikka täytteitä valmistusvaiheessa vaikuttikin olevan vain muutama hassu, oli se lopulta kuitenkin aivan tarpeeksi ja etenkin tuorechili toi ihanan vivahteen pohjalta!!

Ei hitto tuliko jollekkin muullekkin nälkä näistä kuvista?!

Pakko ehkä leipoa taas lähiaikoina pideä, mutta ei tosin liian usein ettei pääse kyllästymään maailman parhaimpaan pizzaan 😉
Ps. Olihan pizza-kuvia nyt varmasti tarpeeksi monta hahah

Yksi vastaus artikkeliin “Täydellisen pizzan resepti”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.