Virkattu kori- tee itse!

Vein muutama viikko sitten työkaverille synttärilahjaksi yhden niistä tekemistäni virkatuista koreista, joista on täällä ollut joskus hälinää. Alkuperäinen postaus ohjeineen löytyy täältä. Meillä nousi töissä niin kova häly noista koreista ja niiden teosta, joten ajattelin että teitäkin voisi kiinnostaa uudelleen tämä Iineksen askartelukerho! 😀 
Itsellehän tarttui innostus näistä koreista eräältä kaverilta, joka oli saanut myös ontelokudekorikuumeen. Kun näitä tekee yhden, niin tekee kyllä sen jälkeen useammankin.. Itse olen tehnyt näitä ystäville, romuille, meikeille (niille nyt 3 koria täynnä), krääsälle parvella, aikaisemmin koirien leluille ja nyt vielä tämän uuden korin myöskin koirien leluille, jotka leviävät aina 10 sekunnissa ympäri asuntoa kun Maui Babe riehaantuu.
Lupasin myös tehdä tällä viikolla toisellekin työkaverille korin siitä hyvästä että tämä on ollut niin kiltti ja pitäisi vissiin tänään tai huomenna aloittaa, heh. Yleensä ihmisten ensireaktio näistä on, että ”varmasti todella vaikeita tehdä”, mutta eivät ole! Itse olen nuorena neulonut ja virkannut kovasti, mutta silti väittäisin että kuka vain osaa tämmöisen korin valmistaa noiden ohjeiden mukaan 🙂

Tähän uusimpaan koriin en jaksanut tehdä niitä kahvoja kuten aikaisempiin. Virkkasin reunaa vain niin korkeaksi kun halusin ja käänsin reunan ympäri ja simsalabim, kiva kori! 
Ohje: 
Pohjan virkkaus: Korin pohja virkataan ympyräksi, keskirenkaan ympärille. Jokaisella kerroksella täytyy lisätä silmukoita. 
1. Virkkaa 5-8 ketjusilmukkaa ja yhdistä ne lenkiksi piilosilmukalla. 
 2. Virkkaa lenkkiin yksi kierros kiinteitä silmukoita. 
 3. Virkkaa toisella kierroksella kaksi kiinteää silmukkaa jokaiseen edellisen kierroksen silmukkaan. 
 4. Virkkaa kolmannella kierroksella kaksi kiinteää silmukkaa joka toiseen edellisen kierroksen silmukkaan (väliin jääviin silmukoihin virkataan aina yksi kiinteä silmukka). 
5. Virkkaa neljännellä kierroksella kaksi silmukkaa joka kolmanteen edellisen kierroksen silmukkaan jne jne. Kunnes pohja on haluamasi kokoinen. 
Kuvasarja pohjan kiinteiden silmukoiden virkkauksesta: Pujota koukku edellisen kierroksen silmukan molempien lankojen läpi alhaalta ylös (kuva2), ota lanka koukulle (kuva3), vedä lanka silmukoiden läpi (kuva4), koukulla on nyt kaksi silmukkaa (kuva5), ota lanka koukulle (kuva6), vedä lanka kahden silmukan lävitse (kuva1). 
Reunan virkkaus: Korin seinämän virkkaus aloitetaan katkaisematta lankaa. Käännä kappaleen reuna itseesi päin ja vaihda virkkuusuuntaa. Näin alkaa syntymään korin reuna. Silmukoita ei enää lisätä. Reunan voi tehdä kahdella tavalla, joko poimimalla virkkuusilmukan sisemmän langan (reunasta tulee kulmikkaampi) tai molemmat langat (reuna pyöristyy kuten tässä virkkaamassani korissa). 
Kuvasarja reunan kiinteiden silmukoiden virkkauksesta: Pujota koukku edellisen silmukan molempien lankojen läpi ylhäältä alas (kuva2), ota lanka koukulle (kuva3), vedä lanka silmukoiden läpi (kuva4), koukulla on nyt kaksi silmukkaa (kuva4), ota lanka koukulle (kuva5), vedä lanka kahden silmukan lävitse (kuva6). 
Tee reunasta haluamasi korkuinen. 
Viimeistele kori päättämällä langanpäät. Korille suositellaan käsinpesua, kuositus kosteana ja tasokuivatus. Korin voi höyryttää kevyesti nurjalta puolelta. 
Harmittaa, että tuo blogi ilmeisesti on poistettu josta aikaisemmin ohjeen lainasin, 
eli noita havainnollistavia kuvia en saanut avuksi 🙁
Luulisin kuitenkin, että googlettamalla ”virkattu kori” tai ”kori ontelokuteesta”
löytyy muitakin kuvaohjeita!

Onko kukaan muu koukuttunut näihin?! 😀

4 vastausta artikkeliin “Virkattu kori- tee itse!”

  1. En tiennytkään, että tälläsiä puuhastelet. 🙂 Kivan näkösiä mutta mulla ei kyllä riittäisi kärsivällisyys väkertää, harmi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.