Fort Lauderdalen ja Karibian risteilyn kokemuksia

Lomahehkutusten jälkeen ei liene kenellekkään epäselvää, että palasin juuri reissusta. Kaksi viikkoa tuli siis vietettyä Fort Lauderdalessa Floridassa ja Karibialla. Floridassa yövyimme kolme yötä ja Karibian reissu oli siis Royal Carribbeanin 10 päivän risteily, jonka aikana vierailimme viidellä saarella; Brittien Neitsytsaarilla Tortolalla, St. Maartenilla, Antigualla, St. Kittsillä ja USA:n Neitsytsaarilla St. Croix’lla. Risteily oli omalla kohdallani kuudes kerta Royal Carribbeanilla ja olen aiemmilla kerroilla hieman valitellut mm. ruoan laadusta ja palvelusta, joka on omasta mielestäni aiemmin ollut jollain tapaa teennäisen ystävällistä ja tippien kalastelua.

Tällä kertaa huomasin kuitenkin, että RC on selkeästi panostanut; palvelu oli nimittäin aidon ystävällistä laivalla ja ruokakin ihan huippuhyvää! Ruokatarjontaan oli lisäksi ainakin meidän laivallamme (Legend of the seas) panostettu lisäämällä huimasti terveellisempiä vaihtoehtoja välipaloille ja buffeeseen. Aiemmin tarjolla on ollut paljon pizzaa, ranskalaisia, hamppareita ja muuta moskaa, mutta nuo olivat vähentyneet aivan minimiin mikä oli todella mukava yllätys! En olisi voinut oikeastaan odottaa mitään lisää risteilyltä ja kokemus oli kyllä jokaisen euron arvoinen 🙂 Risteilyllähän kaikki ruoka kuului hintaan, samoin vesi, kahvi ja tee, alkoholi ja limsat olivat maksullisia. Ja AINA oli jossain ruokaa saatavilla, mihin kellonaikaan vain.

Lensimme Fort Lauderdaleen Norwegianilla, joka on joku aika sitten aloittanut tosiaan nuo kaukolennot. Vaihto oli Köpiksen kautta ja molempiin suuntiin hullun pitkät vaihdot (8h), mutta niistä selvittiin! Paluumatkalla vietettiin 8-tuntinen kentän Diners Clubin loungessa, joka oli meidän odotuksen pelastus 😀 Stressasin jostain syystä noita lentoja etukäteen kamalasti, edessä olivat nimittäin ensimmäiset lentoni ikinä Norwegianilla ja takaraivossa kummittelivat ärsyttävät kokemukset Ryan Airilla jostain melkein 10 vuoden takaa.. Check-in Hki-Vantaalla oli kuitenkin maailman yksinkertaisin, koneet aivan huipputasoa-uudet (lähinnä tuo pitkän lennon kone), ensimmäisellä lennolla ilmainen WiFi (jeeee!), leffatarjonta laaja ja ennakkopeloista poiketen ilmainen. Ainut mikä loppujenlopuksi erosi ”kalliista lennoista” oli ilmaisen ruoka- ja juomatarjoilun puuttuminen. Ostin omat eväät ja pullon vettä koneeseen, joten en oikeastaan ruokatarjoilua kaipaillut. Kaikenkaikkiaan olen todella tyytyväinen kokemukseeni Norwegianilla ja jos lähitulevaisuudessa tulee uusia reissuja Jenkkeihin, aion ehdottomasti puntaroida jälleen mahdollisuutta valita Norwegian!

Fort Lauderdalessa kerta oli minulle ensimmäinen, vaikka Miamissa olenkin aikaisemmin käynyt. Miamiin ja eteenkin South Beachiin verrattuna Fort Lauderdale oli paaaljon rauhallisempi ja enemmän omaan mieleeni, lapsena Miami oli aivan lempikohteitani ja kuvani Miamista romuttui lopullisesti viime kerralla 2012 Spring break-viikolla kun koko South Beach oli täynnä turisteja, bilettäjiä ja hörhöjä, halusin vain äkkiä pois! (Spring Break-viikko alkoi tosin nytkin :D) Tällä kertaa kävimme Miamin puolella Aventura Mallissa ostoksilla ja samana päivänä tosiaan pistäydyttiin ohimennen myös muuten siellä Sawgrass Millsissä, josta oli puhe. Toisaalta kahlasin läpi aivan pikanopeudella vain muutaman liikkeen samalla kun muu porukka kävi illallisella ja ”onneksi” ei mitään ostettavaa löytynyt 😀 Teen ostoksista muutenkin erillisen postauksen tämän perään.

Fort Lauderdalesta on näköjään muutenkin vain puhelimella kuvia ja nämä muut lähinnä saarilta. Oltiin laivalla katveessa kaikesta ja kuultiin Malesian koneen katoamisestakin vasta viikkoa jälkikäteen, miten se edes on mahdollista?! 😀 Siitä asti seurattiinkin sitten joka päivä jännityksellä CNN:ää, jos jotain uutta selviäisi!

 Meidän hytti! 😀

Meidän laivan kannelta.. Tuli näköjään itse laivalta räpsittyä melko vähän kuvia. Esimerkiksi illalliselta ei näköjään ole yhtään kuvaa! Aamupala omalta osaltani oli joka päivä melko sama; iso kulhollinen hedelmiä, vähän pekonia ja kahvia. Muutamia hash brownejakin tuli mussutettua. Niin aamiaisella, lounaalla kun illallisellakin oli buffet-ravintolassa jokaiselle jotakin ja niitä terveellisiäkin vaihtoehtoja löytyi huisisti. Itse tuli syötyä melko paljon valkoista kalaa, lihaa ja vihanneksia, kun taas vehnä ja muu valkoinen oli minimissään.

Buffet-ravintolan lisäksi laivalta löytyi useita muitakin ravintoloita, illallisvaihtoehtona buffetille on hienompi illallinen joka tarjoillaan pöytään ja jonne mennään aina omana kattausaikana. Päivittäin vaihtuvalta menu:lta on valittavissa aina erilaisia alku-, pää- , ja jälkiruokavaihtoehtoja. Useimmiten pistäydyimme itse tuossa buffetissa, omasta mielestäni kun ruoka oli siellä aikalailla samaa kun hienossa ravintolassa, vain itse pöytään kannettuna 😀

 Niitä astetta terveellisempiä vaihtoehtoja, 
noita hedelmäkuppeja tuli mussutettua melkein päivittäin 😉

 Sisäuima-allas
 Meidän laiva!!
Tortola, birish Virgin Islands

Tortolan päivä oli ainut risteilyn aikana kun sää oli huono! Välillä iski sadekuuroja :/ ”The best island on the beach” paikallisten mukaan oli tämä ranta, jonne otettiin taksi. Aurinkotuoleja, kojuja ja ravintoloita vierivieressä. Voi olla, että monet turistit hakevatkin hyvältä rannalta paljon palveluita ja actionia ja paikallinen kenties ajattelee, ettei turistia kiinnosta koskematon luonnonranta kun taas itse lähinnä juuri semmoiselle olisin halunnut. Mutta mitään valittamista ei ollut!

Seuraavaksi olimmekin St. Maartenilla..

St. Maartenilla olin ollut aiemmin kerran risteilyllä ja toisen kerran ihan lentämällä joskus 6-7 vuotta taaksepäin. Ostosmahdollisuudet tuolla ovat näistä saarista ehdottomasti parhaimmat ja parhaimpia Karibian saarista jos on aikeissa tehdä esimerkiksi kello-, timantti- tai kultakoruostoksia. Nuo ovat nimittäin Karibialla huomattavasti edullisempia kuin esimerkiksi Euroopassa ja valikoimaa on paljon.  Näistä saarista St. Maarten on myös ehkä länsimaisin ja eniten varmasti bilepaikka, jos lomaltaan semmoista kaipaa. Meidän vierailupäivänä oli polttava helle ja laiskuuksissamme käveltiin keskustan kauppoja läpi ja pysähdyttiin sitten köllöttämään rantsuun sen koommin mitään retkiä tai aktiviteetteja miettien.

Sitten St. Kitts..

St. Kittsillä kuulimme joltain laivan työntekijältä upeasta rannasta, jonne otimmekin taksin. Taksi oli muihin saariin verrattuna huimasti edullisempi ja hintataso muutenkin aavistuksen edullisempi muihin saariin verrattuna.

 Autiota rantaa!!
 ja kirkasta vettä 😉

Antigua..

Myös Antigua oli tuttu aiemmalta risteilyltä ja päätettiin pitää tuo päivä taukoa rantsusta ja kierreltiin lähinnä kauppoja. Mukaan tarttui mm. pari öljyvärimaalausta kotiin, joista toinen jo pääsikin kotona seinälle 😀

St. Croix, USA:n Neitsytsaaret

St. Croix oli muihin saariin verrattuna melko alkeellinen, joka toki oli meille positiivinen yllätys, eli ei duty-free-liikkeitä kadut täynnä, vaan muutamia hassuja kauppoja ja paljon rantoja!
Konsultoimme taksikuskeja ja päädyimme Cane Bayn rantaan, jossa oli myös snorklausmahdollisuus.. Hetki tulikin käytyä pulikoimassa riutalla.

Omat lempparini saarista olivat St. Croix ja St. Kitts varmaankin siksi, että molemmat saaret olivat itselleni uusia tuttavuuksia ja onnistuimme löytämään suhteellisen autiot rannat ilman satoja aurinkotuoleja ja rantabaareja.


Laivalla meidän aktiviteetteihin kuului saarilla vierailun lisäksi aikalailla (yllättäen) auringonotto, syöminen ja kuntosalilla pyöriminen. Hytissä tuli aikalailla vietettyä vain yöt nukkuen. 
Tähän loppuivatkin kameran kuvat. Jos jollakulla jäi mieleen jotain kysyttävää, niin vastaan mielelläni kommenttiboksin puolella! 🙂

12 vastausta artikkeliin “Fort Lauderdalen ja Karibian risteilyn kokemuksia”

  1. Ihanan näköistä! Varmasti rentouttava loma ollu 🙂 näin matkapahoinvoinnista ajoittain kärsivänä kiinnostaa, että heiluuko toi laiva? 😀 Oon halunnu aina karibian risteilylle, mutta en oo uskaltanu kuitenkaan. Saako kysyä, että mihin hintaan saitte liput? Mitä kautta varasitte?

    1. Mun matkakaverilla on myös tosi pahat matkapahoinvoinnit, mutta tuolla ei tullut mtään!! 🙂 yhtenä päivänä oli merenkäyntiä vähän, mutta ei Ronja ollut siitä moksiskaan. Risteily oli 660e, varattiin ihan risteily-yhtiöltä suoraan siis 🙂

  2. Oioi, niin ihanan näköstä, matkakuume vaan kasvaa! Ihania kuvia, tämän loskan keskellä kyllä piristää!

  3. St. Maartenilla olin kymmenisen vuotta sitten, yhteistyökumppani tarjosi matkan minulle ja asiakkaalleni. Mahtavat viisi päivää uintia, muskeliveneillä ja vesijeteillä ajoa, riippukeinussa lekottelua "konferenssimatkalla". Kirkkaat vedet olivat ihanat, aivan kuten kuvissasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.