Tuorepuuro, aamun pientä luksusta

No aivan ensin, eihän aamu olisi mitään ennen Breaking Bad-tilannepäivitystä! Nyt mennään nimittäin neljännen tuottiksen lopussa. Jouduin lauantai-iltana virumaan kotona aivan tuskissani kun Tommi oli poissa, enkä voinut yksin katsoa BB:tä 😀
Tiedättekö kun on aina jotain mitä odottaa, niinkuin vaikkapa Joulu. No nyt odotan pääsiäislomaa ja neljän päivän vapaita. Pääsiäisen jälkeen voikin alkaa odottelemaan vappua ja sitten kesää! Tuo yksi lähtee pääsiäisenä nyt vuorostaan sitten surffilomalle ja Maui koiranäyttelyyn, joten ollaan Bixun kanssa sitten kahdestaan ”pääsiäislomalla”.
Oli mulla ihan asiaakin. Törmäsin nimittäin talvella Mikaelan blogissa aivan parhaaseen juttuun, nimittäin tuorepuuroon (overnight oats)! En ymmärrä miten olen aikaisemmin voinut nukkua tämän asian ohi, en ollut siitä nimittäin aiemmin kuullutkaan.
Kyseessähän on siis yli yön jääkaapissa valmistuva puuro, johon on reseptejä netti pullollaan. Itse en edelleenkään käsitä miten noin yksinkertainen ruoka voi olla niin hyvää!!

Oma lempparini on seuraavanlainen:
1 dl kaurahiutaleita
1 dl maitoa
1 viipaloitu banaani
mangoa
1 rahkapurkki
pellavansiemeniä
..ainekset kannelliseen purkkiin.
 Paras ehdottomasti tulee tuoremangolla, mutta joskus laiskistun käyttämään pakastemangoa kun se pilkkominen on niin tahmaista puuhaa.. Rahkasta suosittelen kokeilemaan esimerkiksi Rainbown kermaista (namiiiiii jo itsessään :D) tai Valion pinkkiä. Toki ihan tavallinen rasvatonkin on tuossa aivan parasta.
Sitten jääkaappiin yöksi ja aamulla valmis syötäväksi!

Näyttää ällölle, mutta namii!
Toinen mitä olen tuon mangomössön ohella kokeillut on mustaviinimarjaversio (tai lähinnä siksi kun satuin pussin niitä löytämään pakastimesta).
Vaikka aamiaisen sanotaankin olevan päivän tärkein ateria, on tämä useinkin lähinnä viikonlopun herkkua. Arkena en heti aamusta jaksa syödä kovin runsasta aamupalaa ja usein mennään pelkällä kahvilla ja rahkalla. Viikonloppuaamuina tämä on kuitenkin aivan unelma esimerkiksi ennen salia tai mitä vain vapaapäivän aktiviteettia, jaksaa nimittäin pitkään. Ja mikä parasta, kaikki on tehty valmiiksi edellisenä iltana! 😉

2 vastausta artikkeliin “Tuorepuuro, aamun pientä luksusta”

  1. Sekoitetaanko aineet vasta aamulla, kun ne ovat olleet yön yli jääkaapissa? Vai ennenkö se laitetaan jääkaappiin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.