Missä puhdistaa merkkilaukku?

Hei! Tarvitsisin nyt hieman apuanne. Etsin nimittäin paikkaa, jossa puhdistaa mokkanahkainen Miu Miun laukku. Parin vuoden käytössä laukun nahka on nimittäin kerännyt vaikka mitä likaa ja onpa siihen tullut pieni mustetahrakin kuulakärkikynästä.. 
Laukku alkaa olla siinä kunnossa, että pieni kevätpuhdistus olisi paikallaan. Itselläni ei kuitenkaan ole hajuakaan paikoista, joissa voisin laukun puhdistaa ja kysyisinkin teiltä vinkkejä tähän? En jotenkin uskalla itse ryhtyä kotona puhdistushommiin vaikka joku puhdistusaine kaapista löytyykin, koska pelkään tuhoavani laukun lopullisesti ja kylläpä saattaisi harmittaa kun on kuitenkin tonnin laukku kyseessä. Oletteko käyneet puhdistuttamassa mokkalaukkuja jossain hyvässä paikassa Helsingissä?

Laukku uutena ja vielä putipuhtaana
Onko teillä kokemusta, että onko laukku mahdollista saada jollain ”superpuhdistuksella” lähes uudenveroiseksi?
Olen miljoonasti kiitollinen vinkeistänne!! 🙂

6 vastausta artikkeliin “Missä puhdistaa merkkilaukku?”

  1. Eikö tuota kannattaisi kysyä jostakin pesulasta? Tai Marttojen sivuilta, heillähän on aina hyviä vinkkejä joka asiaan, myös tahrojen poistoon.

  2. Älä ainakaan mihinkään perus SOL-pesulaan vie…. Tuhoavat vielä laukun. Monet silkkilakanatkin menneet pilalle ja on saatu vääntää kun eivät myönnä virheitään. Toivottavasti löydät hyvän puhdistuspaikan laukulle!
    Kivaa alkavaa viikkoa sulle 🙂

  3. Itse kaipailisin samanlaisia vinkkejä! Oon meinaan monesti pohtinut, että usea mun merkkiölaukuista olis puhdistuksen tarpeessa ja en uskalla niitä kotona putsailla, etten vaan pilaa 🙁

  4. Itse painin saman asian äärellä, sillä oliivipurkin hajotessa Neverfulliini, kävin kysymässä pesuloista mahdollisuuksia puhdistukseen, mutta mitään ei ollut tehtävissä. Toiseen LV:n laukkuuni suli suklaapatukka, yritin puhdistaa sitä monin eri keinoin, mutta tahra on ja pysyy. Nyt uuteen nahkalaukkuuni ilmestyi musta viiva, jota yritin hinkata sekä nahan puhdistusaineella sekä suutarin suosituksesta kynsilakanpoistoaineella (erittäin riskaapelia, mutta kokeilin pieneen kohtaan ensin ja vahinkoa ei tapahtunut), ei tosin lähtenyt näillä keinoilla likakaan, joten siinä on ja (näköjään) pysyy. Ilmeisesti siis ainakaan pesulat tai suutarit eivät osaa auttaa… tietenkin sulla kyseessä mokkanahka, joten voi olla, että siihen pätee eri kikat?! Suosittelen, että otat laukun mukaan ja käyt kysymässä!!

    -H

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.