Siirtyminen hampaiden hoidon nykypäivään

Arvatkaa mitä tein tällä viikolla? Siirryin nimittäin vihdoin nykypäivään hampaiden hoidon saralla ja kävin ostamassa meille sähköhammasharjan! Tähän asti olin tyytynyt ihan perinteiseen hammasharjaan ja edellisestä sähköhammasharjalla pesusta oli kulunut tähän mennessä varmasti ainakin 10 vuotta.

Mitä nyt olen tuttujen kanssa keskustellut lähivuosina, niin kaikki ovat vannoneet härvelin nimeen ja musta onkin jo pari vuotta tuntunut että olen ainut kenellä on vielä käytössä tavallinen hammasharja. Olen kuullut monilta ylistystä Oral-B:stä, jonka vuoksi myös itse päädyin valitsemaan kyseisen merkin. Oman kokemukseni jälkeen en tosiaan voi muuta kuin hehkuttaa harjaa!

Mulla ei alkuun ollut minkään valtakunnan hajua siitä, minkä hintaluokan harja olisi järkevä hankinta ja päätin, että 100 euroa on aivan ehdoton katto hammasharjalle. Tutkin netistä ja noita harjojahan löytyy siis jopa 200 eurolla, jossa nyt tietysti on kaiken maailman hienoudet ja säädöt, mutta tämmöiselle tavalliselle tallaajalle nyt käy vähän yksinkertaisempikin 😀

Oma harjani on siis Oral-B Professional care 1000 ja maksoi 90euroa.
Konsultoin myyjää eri vaihtoehtojen välillä ja kuulemma harjausteho on 
sama tuossa omassani ja astetta kalliimmassa 120 euron harjassa kun taas
tämän ja astetta edullisemman harjan välillä ero sitten on jo
huomattava. Eivät tätä edullisemmat toki varmasti mitään huonojakaan
hankintoja ole!

Hinnakkaimmissa harjoissahan on erilaisia
harjausohjelmia ja ajastin joka kertoo milloin olet harjannut 2
minuuttia. Tuossa omassa harjassani on toiminto joka muistuttaa milloin
harjaat liian kovaa, joka on ihan kätevä! Mitään muita säätöjä nyt en oikeastaan edes tarvitsisi.

 Tällä harjaaminen on siitä unelma, että hampaat ovat ihan tosissaan niiin paljon puhtaamman tuntuiset kun tavallisella harjalla harjatessa! Ensimmäisten harjauskertojen jälkeen hinkkasin hampaita kielellä varmaan 10minuuttia, kun tunne oli niin outo. Itselläni on todella herkät ikenet ja käytän aina superpehmeää harjaa ja sensitive-tahnaa. Tämä onkin erityisen näppärä siitä, ettet oikeastaan voi harjata liian lujaa vaikka haluaisitkin.

Ainiin ja ps. Miten sattuikaan niin tuossa mun yläpalkissa pyörii välillä Oral-B:n mainosbanner, mutta siitä huolimatta tämä ei todellakaan ollut maksettu mainos 😀 Tuli vain tuosta banneristä mieleen, että oletteko huomanneet ”Crestin” tahnojen rantautuneen Suomeen Oral-B:n lanseeraamana?! En ole itse noita Suomen versioita testannut, joten en ole varma vastaako tuote täysin noita Jenkki-Crestejä, mutta ovat ainakin olevinaan sama tuote. Onko joku jo testannut?

Ja pps. Käyttääkö moni teistä sähköhammasharjaa ja oletteko huomanneet eron?

6 vastausta artikkeliin “Siirtyminen hampaiden hoidon nykypäivään”

  1. Sähköhammasharja on kyllä vaan ihan paras! Meillä oli joskus kotikotona sellainen mutta sitten kun muutti pois kotoa niin tottui taas tavallisiin harjoihin kunnes hankittiin viime kesänä oral b:n sähköhammasharja ja en varmaan enää ees osais pestä hampaita muuten kun sillä 😀 Niin paljon parempi ja pääsee paremmin pesemään hampaatkin. Mietin vaan että mitenköhän matkoilla… pitäisköhän tota raahata mukana vai päätyä takaisin perushammasharjaan… ?

    1. No siis sama juttu täällä.. Mä ajattelin alkaa raahaamaan tuota matkoille mukaan, tai tietty täytyy miettiä ettei ehkä mihinkään viidakkoon kanna mukaan ;D Tuo on kyllä aivan best ja oral-b kuulemani mukaan näissä aivan markkinaykkönen!

  2. Käytän sekä tavallista että sähköhammasharjaa, tavallista tosin vain, kun olen kyläilemässä. Sähköhammasharja on kyllä kätevä, ja sehän puhdistaa hampaat myös siltä, minne tavallinen hammasharja ei ylety! Sähköhammasharjan pää tosin kannattaa vaihtaa usein, ihan kuin tavallinen hammasharjakin.

  3. Mä käytin sähköhammasharjaa joskus pari vuotta sitten, mutta sitten se vaan jotenkin jäi. Tai lähinnä kysymys oli siitä, että tuntui niin kuin ne hammasharjat ois muuttuneet välillä jotenkin eikä enää tuntuneet hyviltä. Tuntui jotenkin paljon kovemmilta ym.. kuin aikaisemmat. Mulla toi varsi oli suht edullinen, mutta silti pidin sitä ihan hyvänä mutta tosiaan harjat tuntui jotenkin oudoilta kun viimeksi kokeilin vaikka ostin ihan samoja kuin aina ennenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.