Toivepostaus: Ihonhoitoni

Postausta ihonhoidostani on muutamaan otteeseen toivottu ja päätin nyt vihdoinkin tämän toteuttaa, vaikka kovin laiska olenkin ihonhoidon suhteen. Jotenkin tässä ”vanhetessa” ihon puhdistukseen ja hoitoon esimerkiksi nyt vaikkapa silmänympärysvoiteen suhteen on alkanut kiinnittää tarkemmin huomiota, vaikka vahvoja laiskuuden merkkejä on kyllä edelleen nähtävissä.

Olen esimerkiksi maailman huonoin kuorimaan ihoani. Kuorinta ajoittuu pari kertaa vuodessa, lähinnä ennen tulevia kaukomatkoja kuorimaan pois kuollutta ihosolukkoa (jotta rusketus tarttuisi paremmin :D). Tuo rusketusvimmakin on tosin jo laantunut nuoruudesta ja on alkanut varomaan enemmän haitallisia säteitä. Ennen kun säntäsin maaliskuun lopusta alkaen kevätaurinkoon toppatakissa istumaan rusketuksen toivossa, nykyään nyt ei vain jaksa.

Onhan auringonotto kesäisin tosi kivaa ja olen kyllä edelleen sitä mieltä, että päivettynyt iho on kaunis ainakin omalla kohdallani. Jauhan aina kotona sitä, kuinka oksettavalta näytän katsoessani talvikalpeita kasvoja kaamosaikana peilistä. Huhheijjaa 😀 Luulenpa kuitenkin, ettei kukaan muu kiinnitä asiaan huomiota.

Puhdistettu ja kosteutettu iho ilman meikkiä

Puhdistus ja kosteutus

Vakkarituotteina ihon puhdistuksessa ja kosteutuksena ovat nuo allaolevat neljä. Karsin tästä nelikosta nyt pois silmänympärysvoiteet.

Yleensä (tiedän, laiskaa ja tyhmää) pesen
meikit pois ihan vain pelkällä vedellä, koska olen yksinkertaisesti…
No, laiska. Tämä nyt ei ole ihon kannalta tosiaan mikään paras
mahdollinen puhdistustapa, koska vesi ei tosiaan kovin kummoisesti
poista meikkipinttymiä ja epäpuhtauksia. Olen kuitenkin aina tehnyt näin
ja kokenut omalle iholleni sen usein ihan riittäväksi tavaksi.

Minulla ei ole koskaan ollut mitään varsinaisia iho-ongelmia, joten sen sen tiimoilta ole itse ehkä hoksannutkaan kiinnittää nuorempana huomiota ihonhoitoon, vaan lähinnä pitänyt hyvää ihoa itsestäänselvyytenä. Vanhetessa toki herää ajankohtaiseksi aloittaa tuo ennaltaehkäisevä toiminta ihon vanhenemista vastaan ja olenkin nyt lähivuosina tähän enemmän herännyt.

Jos naamassa on jotain astetta jämerämpää tavaraa, käytän joko saippuamaista vaahtopesuainetta (Vichyn tuo pinkki) tai Dui Clinicin
Lauralta saatua puhdistusmaidon tyyppistä Dui Cleansing Serumia, joka
varsinkin talvisin on huimasti hoitavampi ja kosteuttavampi kuin tuo
saippuavaahto.
Ennen
panostin enemmän päivä- ja yövoiteisiin, mutta kun vanhat purkit
pääsivät loppumaan, tarttui S-Marketista matkaan ihan vain perus Nivea
Soft, joka on ihan loistava perusrasva. Pitäisi käydä ostamassa taas
jotkut ”paremmat” kasvovoiteet!

Sain Karibian matkalle Dui Clinicistä tuon Sun Protection creamin, joka on auringolta palamiselta suojaava kasvovoide. Tarkkaa suojakerrointa tuotteelle ei ole määritelty (arviolta kuitenkin sk15), koska siinä ei ole kemiallista, eikä fysikaalista suojakerrointa, eikä täten tuki ihohuokosiaa ja soveltuu ympärivuorokautiseen käyttöön! Käytin tuota Karibialla pääasiassa (toki vahvemman aurinkorasvan pohjalla) koko reissun, enkä tosiaan palanut kertaakaan vaikka auringossa tulikin pötköteltyä!


Päivetys ja meikkipohja

 Kosteusvoiteen päälle käytän ”meikkipohjana” sävyttäviä päivävoiteita, yleensä joko Estee Lauderin Day Wearia, joka on suojakertoimen sisältävä ihon sävyyn mukautuva sävyttävä päivävoide. Toinen vakkarituote taas on Stilan
”heleyttävä” päivävoide, tavallaan ehkä Lumenen heleyttäjän ja
kosteusvoiteen sekoitus. Ostettu Sephorasta. Nämä molemmat ovat aivan
lemppareitani ja korvaavat mainiosti meikkivoiteen, jota käytän keväisin
ja kesäisin ainoastaan silmänalusia peittämään.
Ylläpitämään
kevyttä päivetystä käytän kerran tai pari viikossa St. Tropezin
asteittain päivettävää kosteusvoidetta. Aivan huipputuote!!


Silmänympärysiho 

Silmänympärysihon hoitoon minulla on
kaksi tuotetta, Guerlainin viimeisiään vetelevä
Happylogy-silmänympärysvoide, sekä Cliniquen All About eyes rich. Näitä
kun vielä jaksaisi ja muistaisi lisäillä jokainen aamu ja jokainen ilta,
vaikka ihan ok tahtiin olenkin itseni nyt pyrkinyt totuttamaan 😀
Itse
pidän koostumuksena enemmän tuosta Guerlainista, joka on kevyempi
tuohon Cliniquen richiin verrattuna. Vaatii ainakin aamusiin nimittäin
enemmän aikaa kuivatella, joka sitten aamuaikataululla on joskus
haasteellista! On nimittäin melko tuhtia tavaraa.

Olenko ainut, joka on laiska ihonhoidon suhteen? 😀
Vastaan toki kysymyksiin, jos joku jäi askarruttamaan 😀

8 vastausta artikkeliin “Toivepostaus: Ihonhoitoni”

  1. Olen TOSI laiska käyttämään mitään meikkivoiteita ja puutereita sun muita. Ainoat, mitä käytän säännöllisesti. on perus- ja käsivoide; ilman niitä ihoni olisi entistä korpumpi!

  2. Kyllä se vesi mielestäni ihan riittää useimmiten naaman putsaukseen, siis ellei ole mitään meikkiä puhdistettavana. Huomasin itse jossain vaiheessa, että tällä tavalla iho pysyi paremmassa kunnossa. Ehkä siten ihon luonnollinen rasva pysyi sen pinnassa suojaamassa?

    1. Juu, kai se on aikalailla tapauskohtaista 😀 Voi olla juurikin, ettei sitten saippuat pese ihon omaa rasvaa pois, tai jotain.. 😀

  3. Pelkkä vesipesu ei ole tullut mieleenikään :O Aika hyvin on taidettu aivopestä. Ehkä siksi kun laitan aina meikatessani meikkivoidetta. Itse käytän puhdistukseen Neutrogenan pumppupullossa olevaa pesugeeliä, aivan huipputuote! Etsin pitkään sopivaa tuotetta ja vihdoin sen löysin. Söpö pinkki purkki, edullinen hinta, miellyttävä tuoksu ja ennen kaikkea ei jätä ihoa kuivaksi.

    1. Hmmm aivopesty? 😀 Onhan se nyt ihan jo maalaisjärjellä pääteltävissä, että iho olisi hyvä puhdistaa ihan puhdistusaineella, mutta laiska kun olen.. Eikä iho ole onneksi kärsinyt, ehkä tämä on itselleni paras tapa. Täytyy joskus testata tuota Neutrogenaa 🙂

  4. Sus siunatkoon, tuota Guerlainin tuotetta ei ole aikoihin valmistettu… Pelkkä vesi ei poista meikkiä, sinun onneksesi ihotyyppisi ei liiemmin vain reagoi iholle jääneisiin jäämiin.

    1. Jep, kuten sanoin niin olen laiska 🙂 Tuo Guerlain on lojunut kaapissa ikuisuuden kun olen käyttänyt muita rasvoja pois, nyt se on vihdoin päässyt käyttöön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.