Kehon kevätsiivous detox-kuurilla

Aloitin pari viikkoa sitten kevätpuhdistuksen ja sen myötä siis jälleen kerran jokavuotisen detox-kuurin! Olen yleensä aina näihin aikoihin vuodesta pistänyt detoxin käyntiin ja kehon moskat liikkelle. Kehoon kun tuppaa kertymään kaikenlaisia kuona-aineita, jotka eivät normaalin aineenvaihdunnan kautta pääse poistumaan.
Ortiksen MethoDraine Detox on itselleni ennestään tuttu tuote jo usean vuoden ajalta ja olin juuri itseasiassa aikeissa käydä ostamassa kuurin, kun tuotetta markkinoivasta Harmoniasta luettiin ajatukseni ja tiedusteltiin, olisinko kiinnostunut tuotetta testaamaan.
MethoDraine-kuureja löytyy erilaisia ja eri makuisina, esimerkiksi viikon Detox Express-kuuri, Detox tabletti-kuuri ja sitten tämä 20 päivän nestekuuri, jonka itse olen kokenut parhaaksi. Liuosta sekoitetaan päivittäin 1,5 litraan vettä ja juodaan pitkin päivää, eli samalla tulee tosiaan täytettyä myös kehon vesivarastot 😀
Muutama syy, miksi puhdistus säännöllisesti kannattaa: 

Kuona-aineet ja erilaiset ympäristömyrkyt kuormittavat elimistöä ja voivat häiritä sen
toimintaa. Niitä kertyy jokaisen kehoon etenkin ravinnon ja hengitysilman mukana,
mutta lisäksi monen elimistöä kuormittavat alkoholi, tupakka ja lääkkeet. Aineenvaihdunta synnyttää aina myös kuona-aineita, ja esimerkiksi stressi lisää niiden määrää.Detox on lyhenne englanninkielisestä sanasta detoxification, jolla tarkoitetaan elimistön luonnollista, jatkuvaa tapaa neutraloida ja poistaa myrkkyjä kehosta. Kudoksia
mahdollisesti vahingoittavat myrkyt muuttuvat vähemmän vahingollisiksi yhdisteiksi
ja poistuvat hien, ulosteen ja virtsan mukana elimistöstä.
Elimistö pyrkii säätelymekanismeillaan säilyttämään tasapainon mahdollisimman pit-
kään, mutta ylikuormitetun kehon toiminta menee lopulta raiteiltaan. (Lainattu markkinoijan verkkosivuilta Harmonia.fi)


Merkkejä kuona-
aineiden kertymisestä voivat olla muun muassa:

+ väsymys 
+
päänsärky 
+ hidastunut aineenvaihdunta 
+
samea iho 
+ ihon epäpuhtaudet ja mahdollisesti
kuivuus tai rasvaisuus 
+
tukkoinen ja raskas olo 
+
heikentynyt vastustuskyky 
+
turvotus ja selluliitti.

Itse olen aina käyttänyt tätä omenan makuista versiota ja itseasiassa tykkään tuosta mausta ihan kamalasti!! Kaverini käytti myös joskus tätä ja koki litkun juomisen epämiellyttävänä, itse taas lähinnä odotan aamuisin sitä että pääsen tuota litkimään. 
Juon aamulla ennen töihin lähtöä litkua lasillisen ja olen ottanut 0,5l pullollisen aina töihin mukaan, jota sitten litkin pitkin päivää.

Suosituksenahan olisi, että kuuria tukevana ”toimintana” pyrkisi syömään mahdollisimman terveellisesti, välttämään kahvia ja tupakkaa, sekä liikkumaan terveellisesti. Itse olen kuurin aikana pyrkinyt syömään melko terveellisesti, toki viikonloppuisin herkkupäivään repsahtaen 😀

Tuloksia, joita itse olen huomannut (tämänkin) kuurin kohdalla on ensinnäkin luonnollisesti se, että vessassa saa ravata jatkuvasti kuona-aineita poistavan vaikutuksen vuoksi. Ensimmäisen viikon aikana huomasin, että sain finnejä ja vaikka mitä epäpuhtauksia pukkasi ihosta läpi! Olin ensin aivan äimän käkenä, koska minulle tulee finnejä ihan oikeasti noin kerran vuodessa! 
Juteltiin lenkillä Jutan kanssa tästä kuurista ja todettiin, että detox-kuuri auttoi pukkaamaan epäpuhtaudet ulos kehosta ihon kautta. Koska tuon alun jälkeen iho on hehkunut taas entisellään!
Ja kolmannekseen, kuinka ällöttävältä nyt kuulostaakaan, niin vatsan toiminta on kiihtynyt myös ja aineenvaihdunta toimii todella säännöllisesti. Nämä samat tulokset olen huomannut myös aikaisemmilla kuurikerroilla ja olen aina ollut todella tyytyväinen juurikin tähän ”pitkään” 20 päivän kuuriin.
Kuuria on minulla vielä noin viikko jäljellä, joten ehkä sen aikana saadaan loputkin moskat liikkelle! 😉

2 vastausta artikkeliin “Kehon kevätsiivous detox-kuurilla”

  1. Pitipä tilata itsellekin kun ollut niin kammottava turvotus viimeisen kuukauden, ei mikään hikijumppakaan auta poistamaan sitä. Aiemmin oon käyttänyt tuota pikakuuria kun tämä pidempi meinaa jäädä kesken mutta testataanpa nyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.