Rapunzel of Sweden European-hiuksesta kokemusta?

Ajattelin kysyä teiltä hieman kokemuksia ja neuvoa Rapunzelin pidennyshiuksen suhteen. Mulla on nimittäin nyt lähiaikoina edessä taas hiushuolto ja olen yrittänyt miettiä pääni puhki, että mitä hiusta laittaisin seuraavaksi päähäni?
Viimeiset kaksi huoltokertaa mulle on laitettu tosiaan Simply Naturalin tukkanauhaa ja kiinnitetty kylmäkeratiinilla ”irtohiuksena”. Ennen tätä mulla on aina ollut Qhairin itse sisään ostamaa tukkaa, joka on ennen ollut aivan unelmaa oman hiukseni sekaan, toisin kuin Simply, joka on mielestäni enemmän ”aasialaisen tyyppistä”, enkä sitten tykkää siitä kylmäkertatiinien kanssa yhtään, vaikka huippulaatuista onkin! 
Se aiemmin käytetty tukka takkuuntui parilla kerralla jotenkin oudosti, jonka vuoksi kokeiltiin Simplyä ja nyt sitten taas aloin miettiä, että jospa testaisin Rapunzel of Swedenin tukkaa seuraavaksi? Onko kenelläkään kokemusta tuosta European-tukasta?

Rapunzel® European on laadultaan hienoa, kuin eurooppalainen hius. Aidot hiuslisäkkeet ovat peräisin Etelä-Euroopasta ja Venäjän pohjoisosista. Hiuksen luonnollinen väri on useimmiten ruskea, joskus tuhkan sävyinen. Sen vuoksi hiusta vaalennetaan vähemmän ennen värjäystä, jolloin sen laatu ei kärsi. Eurooppalainen hius on useimmiten hieman kihara pesun jälkeen. 

Nämä lisäkkeet sopivat parhaiten ohuille hiuksille tai lisää tuuheutta haluavalle.

Aitoa hiusta.
Niille, jotka haluavat hiuslaadultaan eurooppalaiset lisäkkeet.
Vähemmän luonnonkihara, tuntuu pehmeältä.
Ei ole käsitelty yhtä vahvoilla kemikaaleilla ja siksi terveempää. Rapunzel® European -hiusta voit kihartaa, suoristaa ja muotoilla haluamallasi tavalla.” 

Tuo kuvaus nimittäin kuulostaa aivan siltä vanhalta unelmatukalta, jota mulla on ollut! 😀 Siis uskokaa tai älkää, mutta tosi hienon ja takkuuntuvan hiuslaadun omaavana etsin nimenomaan Simplyn vastakohtaa tai ns. nuhjutukkaa, joka sekoittuisi omaan hiukseen mahdollisimman hyvin. Moni etsii mahdollisimman sileää pidennyshiusta, itse taas karheaa joka vastaa mahdollisimman hyvin omaa hiusta. Rapunzelilla on noita ”kahden sävyn hiuspaketteja”, jonka vuoksi nyt harkitsenkin tilaavani sieltä. Voisikohan tämä olla sopiva juuri oman tukkani kaltaiselle perinteiselle pohjoismaiselle hiuslaadulle?
Se miksi lähdin tätä teiltä kysymään on koska olen joskus tainnut lukea Simplyn sivuilta sen olevan nimenomaan ”Pohjoismaiselle hienolle hiuslaadulle suunniteltua”, joka nyt ei tosiaan omasta mielestäni pidä paikkaansa, joten mietin että voikohan tuohon Rapunzelin lupaukseen luottaa? Se vanha ”täydellinen tukka” oli myös märkänä kiharaa kuten tuossa Rapunzelin kuvauksessa kerrotaan, kun taas Simply ei ole koskaan ollut, joten mietinkin että tuo voisi hyvinkin olla etsimäni tukka!
Onko teillä kokemusta tuosta Eurooppalaisesta tukasta? Tykkäsitkö ja millaista tukka oli? Onko vertailukohtaa Simplyyn? Olen miljoonasti kiitollinen kaikista vinkeistä 🙂 


Anteeksi kamala tenttaus, en nimittäin vielä uskalla pistää tuota tukkaa tilaukseen ennen konsultaatiota 😀

26 vastausta artikkeliin “Rapunzel of Sweden European-hiuksesta kokemusta?”

 1. Eiköhän sulle kohta tarjota ilmasiks kokeiltavaks kuha tulee tarpeeks linkkailuja…

 2. Itselläni on ollut rapunzelin pidennykset ja ne ovat ensimmäiset pari viikkoa olleet todella hyvän tuntuiset mutta sen jälkeen takkuuntuneet todella helposti, vaikka olen käyttänyt laadukkaita tuotteita ja pitänyt muutenkin hyvää huolta hiuksista. Kavereiltani oon kuullut myös samaa ja siks mulla ainakin on tullut semmonen tunne että en koskaan enää ainakaan omaan päähäni halua rapunzelin hiusta 🙁

  1. Joo tukka tuli tosi karheaksi vähän ajan päästä ja se lähinnä tuntui siltä että se ei olisi edes aitoa hiusta. Mulla on ollut nyt itsellä 5 vuotta pidennykset ja alkuun oli rapunzelin hiukset ja sit vaihdoin simply naturaliin ja siihen oon kyllä ollut tyytyväinen. Vaikka simly ei oo ollu sulle mieleen niin voin kertoo että se on rapunzeliin verrattuna miljoona kertaa parempaa hiusta 😀 sun kannattaa käydä vaikka kysymässä joistakin kampaamoissa onko niillä varastossa eri firmojen hiuksia jos vaikka saisit ihan itse tunnustella niitä hiuslaatuja. Ex kampaajana vaan sen tiedän että rapunzeliin ei hirveen moni oo ollut tyytyväinen! Toivottavasti tästä oli jotain hyötyä 🙂

  2. Älä vaan missään nimessä tilaa rapunzelilta. Itse ostin toukokuun alussa sieltä teippipidennykset ja ovat nyt jo pilalla. Ei todellakaan ole aitoa hiusta nähneetkään.

 3. Mulla on ne rapunzelin klipsit, mutta pitäis kai käydä kampaajalla leikkauttamassa ne muotoonsa. Tuntuu vaan typerältä klipsihiuksia mennä kampaajalle leikkauttamaan..

  Ei nyt liity aiheeseen, mutta eikös sulla ollut ne freddy-pöksyt? Mistä olet tilannut? Ja mitä kokoa? Mietin tuota kokoa, että joustavatko minkä verran? Esim dr.denimiltä käytän xs niin mikähän näissä olis 🙂

 4. Hohhoijaa, suhteellisen läpinäkyvä postaus 🙂 toivottavasti sait tämän avulla ne hiukset.

  1. no hohhoijjaa 🙂 Ei minulla ainakaan ole halua pistää 300 euroa turhaan hiuksiin, joista en tiedä käyttökokemuksia ja siksi halusin kysellä muilta.

 5. Ite oon käyttäny kohta 2 vuotta Hair talkin pidennyksiä, jotka on tähän mennessä ollu todella hyvät! Yhdet pidennykset kestää noin puol vuotta, jonka jälkeen ne alkaa vähän harvenemaan, mutta muuten oon ollu tosi tyytyväinen. Mulla on myös tosi ohut ja hento hiuksi, mutta aika hyvin noin Hair talkit on sinne sekaan menny.

  Yhdessä vaiheessa vaihdoin hetkeksi Rapunzeliin, nimenomaan juuri tuohon sävyyn mitä olet tilaamassa, koska ne olivat halvempia kuin Hair talkin. Ensimmäiseen pesuun asti teipit toimi erittäin hyvin, sen jälkeen hiukset rupeskin takkuuntumaan ihan mielettömästi. Niskassa oli aina ihan järkyttävä takkupallo ja hiuksista tuli muutenkin suht "kovat" ja jäykät. En pystyny niitä pitämään kovin kauaa takkuuntumisen takia. Poisottaessa teippi oli muuttanu muotonsa todella purkkamaiseksi eikä lähteny millään irti, vaikka oli ihan niille tarkoitettu poistoaine. Multa lähti aivan JÄRKYTTÄVÄ määrä omia hiuksia kun teipit piti melkein repiä päästä. Siitä lähti sitte aika vihanen palauta Rapunzelille enkä varmasti enään sieltä pidennyksiä osta.

  1. Enpä ole kuullut aikaisemmin HairTalkista, täytyypä tutkia tietoja siitä 🙂 Mä olen kuullut myös, että Rapunzelin teipit tarttuvat tukkaan!! Kaveri oli vaihtanut teipin simplyn teippiin, jolloin homma pelasi! Alan nyt sitten tutkia Hair Talkia 😉

  2. eurosocaf teipin poistoaine sininen pullo poistaa kyllä purkkamaisen teipin hiuksesta. simplyn teippi on kyllä hyvää ja lähtee kokonaisena irti mutta se ei ole niin kestävää mutta hiukset joissa on se niin sanottu purkkamainen teippi kestää kauna ainakin 2kk lähtemättä irti tukasta mutta sen poistossa on suositeltavaa käyttää juuri näitä poistoaineita eurosocaf esimerkiksi .itse laitan poistaessa aina ripauksen teipin väliin jokaiseen osioon ja annan olla noin 25min niin hiukset lähtee aivan vetamalla pois tukasta eikä omaa tukkaa irtoa laisinkaan.

 6. Kannattaa huomioida, että aika moni täällä varmaan tarkoittaa Original -hiuslaatua kokemuksia kertoessaan. Rapunzelin sivuilla on ainakin ollut taulukko, jossa lukee että kyseinen laatu kestää n. 2-3kk päivittäisessä käytössä. Itselläni on vain kokemusta noista halvemmista Original -hiuslaaduista myös. Uskoisin kuitenkin että tuo European hiuslaatu on nimenomaan karhean vastakohta, sellainen pehmoinen ja sileähkö, kun sitä mainostetaan juurikin vähemmän käsitellyksi ja paremmaksi. Pidennyksenhän toivotaan useimmiten olevan sileää ja todella hyväkuntoista. 🙂 Suosittelen laittaaman Rapunzelille kyselyä s-postilla, vastaavat yleensä todella nopeasti!

  1. No enpä olisi hoksannut lähettää sähköpostia, kiitos paljon vinkistä!! Itsekkin pidän kylmäkeratiineja aina 2-3kk, joten tukan ei tarvitsekkaan kauempaa hyvänä pysyä 🙂

 7. Itselläni on kokemusta pelkästään nimenomaan tuosta European hiuslaadusta, eikä ollenkaan siitä Original laadusta, joten vertailukohtaa ei ole, mutta voin silti kertoa muutaman oman kokemukseni. 🙂 Eli olen tilannut Rapunzenilta jo 5 settiä clip-on hiustenpidennyksiä tässä vuosien aikana ja olen ollut joka kerta tyytyväinen. Edelliset pidennykseni kestivät hyvinä yli vuoden! Aluksi hiukset ovat sileät ja pehmoiset, mutta ne karhentuvat käytössä hieman. Omat hiukseni ovat selvästi ohuempaa hiusta, kuin pidennyshius.

  Suosittelen! Itse ajattelin kesäksi tilata ensimmäistä kertaa Original laatuiset pidennykset 60cm pituisena, mutta olen lukenut liikaa kokemuksia etteivät nuo original laatuiset hiukset kestä kovin kauaa hyvinä.

 8. Itse olen käyttänyt naturalbeautyhair.fi hiusta, heillä on kahdenlaista ensin ostin sen karheamman ja pidin sitä noin 5 kuukautta, sen jälkeen huomasin että se meni hieman käyttäessa takkuun ja sitten kokeilin sitä toista jota he sanoo silkkiseksi ja siihen olen nyt ollut tyytyväinen ja menossa neljäs kuukausi ja en edes hoitanut tätä kunnolla niin hius on vieläkin erittäin silkkinen eikä mene takkuun ja hiusta on vielä teipissä yhtä paljon kuin uudessa paketissa ,olen tyytyväinen tähän hiukseen todella paljon. Rabunzelin hiuksia olen nähnyt muilla mutta en ole ollut siihen laatuun tyytyväinen kun itse ostan tukan ammattikäyttöön joten sen on oltava kiitettävää laatua.

 9. Hellou.. Itellä ollu teipit ja sinetit. Nyt aattelin tota kylmäkeratiini pidennystä. Hirmu vähän tietoa tuosta tekniikasta. Kellä tehty kylmäkeratiini tekniikalla vois hieman kertoa 🙂
  Ebaysta selailin kylmäkeratiini jutskia.. mutta o. Niin hankala kun ei tiä yhtään millasta laitetta ettis. Entä se hius, eli onko se hiusnauhaa mistä otetaan sopivat osiot?

  1. Mulla on ollut pari vuotta kylmäkeratiinilla. En kyllä missään nimessä itse välttämättä lähtisi noita vehkeitä tilaamaan jossei ole mitään hajua kiinnityksestä yms! Itselläni oli semmoista erillistä irtohiusta millä nuo kiinnitettiin, toki myös hiusnauha sopii 🙂 Voihan olla että netistä löytyyy myös tietoa tuosta kiinnityksestä, tämä postaus tosin on niin ikivanha ettei tänne varmasti enää kovin paljoa eksy ihmisiä jakamaan kokemuksia :/

 10. En enää ikinä tilaa Rapunzelilta 🙁 Oma kokemus todella huono. Maksoin itseni niistä hiuksista kipeäksi ja muutaman päivän päästä kun suoritin ensimmäisen pesun, kaksi osiota roikkuivat olkapäillä ja loput olivat takkuisena pallona. Ja hoitotuotteina käytin Rapunzelin omia tuotteita. Lisäksi niitä muotoillessa tukkaa jäi rautaan kiinni, joten täysin 100% aitoa hiusta ne eivät vain voineet olla. Ja lämpösuojaa käytin. Ihan sillä halusin tämän kertoa, jottei muut tuhlaa rahojaan kuin minä tein. Voi olla, että minulla oli vain maanantai kappale, mutta netistä selatessani tapahtuneen jälkeen en kyllä ole ainoa 🙁

  1. Oho voiei!! Itse tekisin ehdottomasti tukasta reklamaation! oliko sulla tuota European-hiusta vai sitä original? Itse olen kokeillut vaan Europeania, eikä sen kanssa todellakaan ollut huonoja kokemuksia. Kurja juttu! Olen kuullut, että tukka on tuolla ennen ollut huonompa, mutta nyt parin vuoden aikana huomattavasti parantunut, oliko sulla siis kuitenkin ihan tuore kokemus?

  2. Moikka, jos haluat todella hyvin-kestävät teippipidennykset, suosittelen Dimoran hiusta, siinä on teippi valmiina, joten ensimmäisellä kerralla ei tarvitse laittaa! Hius kestää, jopa ihan vaalea ! Itselläni on kestänyt noin vuoden samat hiukset ! Ei ohene, ainoastaan piykässä käytössä saattaa lyhentyä, siksi jouduin ostamaan uutta 😉 !! Ihan parhaat hiukset ja paras teippi myös, Dimorasta :Yrjönkatu Hki !! Löytyy myös toista hiusta, jota voilaittaa päällimmäiseksi aika korkeallekin, ei näy, on käsinommeltua- nauhaa!!! ( olen ampaaja itse ja en enää muista hiuksia käytä, nyt olleet teipit jo 6-vuotta ) <3

 11. Jos oli kyseessä teippi- pidennys, suosittelen Dimoran teippiä, oli sitten mikä tukka -merkki tahansa kyseessä! Myös heidän hius kestää ja hyvin !! suosittelen !! Rapunzel, Dreamhair yms…. ei kestä ! Itselläni Dimoran hius kestänyt jopa yli vuoden, nostosta toiseen, vain lyhenee toki latvasta, kun kuollutta hiusta, mutta ei ohene! ( Italiassa 4vk teki kyllä tehtävänsä, siellä meni Dimorankin hiukset ihan rastaksi, mutta ei ollut uudet hiukset päässä.. ja onneksi ei mitään Rapua päässä ..tai olisi joutunut ottaa irti ! ) Q-hairissa on BP- hiusta jota itselläkin nyt päässä ja aika samaa kun Dimoran <3 kestää, ei ohene !!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.