Kotihaaveilua

Me käytiin sunnuntaina huviksemme asuntonäytössä. Aivan karmea tapaus, mutta muutaman tonnin remontilla aivan perfect! Asunnossa on alkamassa putkiremontti aivan näillä näppäimillä, eikä isännöitsijällä ollut muka vieläkään antaa mitään edes suuntaa antavaa hinta-arviota remontista kyseisen asunnon kohdalla!

Voi jumaliste, luulisi että jo joku lakipykäläkin sanoisi että taloyhtiöllä on jonkinlainen ilmoitusvelvollisuus ennen remontin alkamista, edes nyt se muutama kuukausi että osakas ehtii reagoimaan! Jotenkin ennenkuulumatonta! Noh, täytyy hieman tutkiskella tilannetta ja kai noita kämppiä taas tulee ja menee..

Putkiremontti on kyllä maailman paskamaisin juttu. Yhden kerran putkiremontista selvinneenä voin kertoa, etten enää ikinä never ever muuta asuntoon, johon on tulossa putket seuraavan 10v tähtäimellä. Tuohon kyseiseenkin olisi toki päässyt muuttamaan vasta remontin jälkeen, mutta kai sitä aina hetken kituuttelee jossain evakossa.

Haluaisin jo niin paljon päästä katselemaan jotain pintamateriaaleja ja Ikeaan shoppailemaan! Ette arvaakkaan! Unelma olisi toki jäädä ikuisesti Alppilaan, koska Alppila forever, seuraava Punavuori ja niin edespäin.. 😀 Mun sydän varmaan murtuisi jos joutuisin kolmen vuoden Alppilaelämän jälkeen muuttamaan jonnekkin pois. Kumma kyllä myös Tommilla on ennen meidän yhteiseloa takana muutaman vuoden Alppilatausta, joten samassa veneessä ollaan. Tuntuu, ettei nykyään vapaalla edes liikuta täältä minnekkään. Miksi nyt suotta jos täältä löytyy kaikki mitä ihminen tarvitsee?! Hahah.

Olen jo miettinyt millainen olisi unelmien keittiö. Olisi lottovoitto jos tulevan asunnon seinärakenteista löytyisi tiiliseinä, jonka voisi purkaa keittiöön esiin! Keräsin netistä muutamia ”inspiraatiokuvia” (vihaan sanaa inspiraatiokuva :D) unelmien keittiöstä.

Eikös olisi ihana tuommoinen tiiliseinäkeittiö?

Kuulemma on olemassa jotan ”feikkiversioitakin” tuohon tiileen, jotka eivät kuitenkaan voita alkuperäistä, joten täytyy toivoa että uudessa kodissa sitten löytyy seinärakenteista tiiltä. Toinen vaihtoehto keittiölle voisi olla luonnonkiviseinä. Tai kolmas toki se, että löytäisi kodin jossa olisi jo valmis siisti keittiö jota ei tarvitsisi lainkaan remontoida.

Nyt kun vielä on ainakin korkotilanteen vuoksi kannattavaa ostaa asunto ja nimenomaan lyhentää pois asuntolainaa kun korkojen osuus on pieni jolloin laina lyhenee luonnollisesti nopeammin. Asuntojen hinnat nyt sitten eivät olekaan niin alhaalla..

Tämä viikko on ollut hyvien uutisten viikko! Tuntuu että ilmeisesti kaikki hyväkin tapahtuu samaan aikaan, keväällä kun taisin kirjoitella siitä kun tuntui että tulee kaikenlaista shittiä niskaan samaan aikaan ja kaikki kaatuu päälle. No mutta kaikesta selvitään ja näköjään sitten tapahtuu myös tämmöistä ”massakivaa” 😀

Kivojen juttujen päälle vielä semmoinen juttu, että…. mulla alkaa tänään LOMA! Vielä yksi työpäivä toisessa yksikössä vieraillessa ja sen jälkeen voin viimeinkin asettaa itseni lomamodeen. Säät nyt eivät tosiaan suosi lomallejäämistä, mutta aina ei voi voittaa.

Mutta nyt töihin! Huomenna täytyy hoitaa pois alta juhannuksen lihaostokset ja sitten suunta kohti Jyväskylää, pitkästä aikaa.

14 vastausta artikkeliin “Kotihaaveilua”

 1. Sulla on kyllä hyvä maku! Itelläkin on aina ollut tiiliseinä keittiössä unelmana, sellaisia on ehkä vaan vaikea löytää… Onneksi kuitenkin tulevasta asunnostani löytyy hyvä kakkos vaihtoehto, betoni, joka on ainakin vähän erilaisempi ratkaisu! 🙂

  1. Ja kuulemma siis lähestulkoon kaikissa ennen 50-lukua rakennetuissa taloissa on tiiltä rakenteissa, eli helppo siinä mielessä löytää jos vain halua remontoida se esiin! 🙂

 2. Ilmeisesti Helsinki on ainut paikka jossa sinua kiinnostaa asua? 🙂 itse asuin viimevuonna pari kk ihan testimielessä, et kiinnostaako opiskelujen jälkeen sennepäin muuttaa. Ei ollu ihan mun juttu 🙂 kun on tottunu et autolla hurauttaa hetkessä ilman ruuhkia sinne sun tänne niin jossain metrossa ja busseissa kököttäminen oli tosi tylsää. Ja tuntu kans ettei kesästä missään kauheessa asfalttiviidakossa voi niin nauttia kuin vähän syrjemmällä. Mitäs itse oot tykänny asua pääkaupungin sykkeessä, voittaakos jyväskylän ? 😀

  1. Siis toki esimerkiksi Espooseen tai Porvooseen muutto voisi tulla kyseeseen kun asuminen olisi edullisempaa ja voisi käydä töissä Helsingissä, mutta en kyllä muualle muuttaisi. Helsingissäkin on niin pienet piirit, ettei enää tätä pienemmässä varmaan viihtyisi 😀 Eli ei ole kyllä ollut ikävä Jyväskylään, vaikka siellä onkin sitten mukava käydä "vieraana", heheh. Toki voi olla että joskus tulevaisuudessa voisi muuttaa jatko-opintojen ajaksi toiseen kaupunkiin esimerkiksi vuodeksi, mutta tässä taloustilanteessa ei kyllä ole helppo saada töitä muualta kun pk-seudulta.. 🙁 Sinun kohdallasi oli hyvä, että kuitenkin testasit, tulipahan ainakin kokeiltua sitäkin heheh 😀

 3. Hei Iines, semmoinen kysymys että käytätkö Tropicin after-sunia auringon oton, jälkeen vai käytkö eka suihkussa. PS. kiitos jo etukäteen

 4. Ihanaan ajankohtaan tuli tämä postaus. Ollaan nimittäin ostamassa omaa ensiasuntoa ja siellä sais vähän remppailla sitä sun tätä. Mulla vaan ei meinaa olla minkäänlaista visiota siitä mitä haluaisin. Jos sulta irtoo enemmänkin "inspiraatiokuvia" niin olisin enemmän kuin mielissäni ^^ Toivottavasti tekin löydätte pian sen unelma-asunnon!

 5. Noi on kyllä tosi kivan näköisiä. Itse haluaisin valkoisen keittiön tai tuollaisen missä on tiiliseinä. Musta-valkoinen voisi olla myös kiva. Oon miettinyt sellaista keittiötä missä tasot ja kaapit/laatikostot ois eri värisiä, esim. valkoiset kaapit ja laatikostot ja sitten taso jossain muussa sävyssä.

  Vihaan meidän keittiötä, siellä on semmoset ruskeet ikivanhat kaapit ja tasot on niin älyttömän rumat. Se on semmonen valko-harmaa missä on muun muassa mustia ja beigejä pilkkuja, en oikein osaa kuvailla sitä paremmin. Mä vaan vihaan sitä. Se näyttää aina ihan törkeän likaiselle vaikka ei sitä oikeasti olisikaan.

  1. Joo siis tiedän ehkä millaista tarkoitat niilllä tasoilla, semmoiset "kivijäljitelmät"? 😀 Nyt sitten remppailemaan, jos alta paljastuisi tiiliseinä hihi!

 6. Oon kanssa asunut Viipurinkadulla ja samaa mieltä siitä, että Alppila on vaan niin parasta seutua 🙂 Meillä vaan kävi just niin, että kun ostettiin asuntoa ja meijän budjetti riitti Herttoniemeen asti hehe. Joka on sekin muuten ihanaa aluetta, meri ja biitsit ihan vieressä ja sitä samaa tunnelmaa kun Alppilassa, ihania 50-luvun taloja vihreine pihoineen. Suosittelen harkitsemaan myös sitä 😉 Joskus ne wild card-ratkaisut toimii! Ja rempattiin asunto oikeestaan täysin ja saatiin mitä haluttiin, eikä olisi ollut mahdollista keskustan alueella mitenkään… Onnea ja menestystä asuntokuumeseen! Hauskaa kesää sulle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.