Asuntohaaveilua: Keittiö

Mukava kuulla, että tulevat kotipostaukset ovat tervetulleita. Kohta niitä nimittäin täällä tulee näkymään kun alkaa mietintä siitä, että mitä uuden asunnon myötä tulee hankkia ja mitä remontissa sitten tehdään. Kellekkään ei liene tosiaan yllätys, että asunnon lautalattia tosiaan hiotaan ja maalataan valkoiseksi. Oli aivan lottovoitto löytää lautalattiallinen asunto, osassa vanhoista asunnoista kun on joskus aikoinaan hävitetty laudat ja vedetty päälle muovimatto tai laminaatti.

Kävimme katsomassa joku aika sitten erästä kaksiota Töölöstä, mutta itseäni pisti harmittamaan esimerkiksi tumma laminaatti, joka olisi lähtenyt hävitykseen, sekä muutama muu asia. Olisi typerää ostaa valmiiksi kallis asunto, jota joutuisi sitten vielä lisäksi remontoimaan oman näköiseksi koska joku muu on juuri tehnyt siihen remontin täysin erilaisella maulla. Mikä tuossa asunnossa siis ärsytti, oli se ettei omistajalla ollut hajua onko alla lautaa, eli laminaatin poisrepiminen olisi voinut olla turha homma. (Paitsi että olisi kuitenkin lähtenyt vaihtoon :D) Kuka haluaa hävittää lautalattian?!

Ehdin jo aiemmin kirjoittaa lattiapohdintoja täällä jo ennenkö mitään asuntoa oli löytynyt ja myös täällä pohdintaa keittiöstä. Nyt voi siis vetää lautalattian pois päiväjärjestyksestä, seuraava ruksi onkin sitten selvittää keittiöremontin alkumetreillä, että löytyykö keittiöstä tiiliseinää (talo on siis tiilitalo eli mahdollisuudet ovat suuret) jotta voisimme toteuttaa sen toisen remppahaaveen eli tiiliseinän keittiöön 😉

Keittiön kohtaloa olemme miettineet ja ensiajatuksena oli täysin musta keittiö kiiltävillä kaapeilla. Itse haluaisin puiset tasot, mutta katsotaan mitä budjetti sanoo. Sen jälkeen kun sitten mietimme tuota mustaa keittiötä, muistin taas sen idean tiiliseinästä ja aloimme pohtia, että tiiliseinän kanssa ehkä sopisi sittenkin paremmin valkoinen keittiö. Ainiin ja mikä siinä on, että miehet ovat aina jotenkin mustan keittiön perään?!

Toki valkoista keittiötä voisi hieman tasapainottaa mustalla, mutta ehkä menee liian sekavaksi sitten jos mukaan lisätään myös se punatiiliseinä.

Eikä tiiliseinä nyt mustankaan kanssa aivan karmea ole..
Mutta onhan se aina valkoisen kanssa freessimpi 😉 
En malta odottaa että saamme avaimet uuteen kotiin ja pääsee viimeinkiin konkreettisesti tekemään jotain! Samalla täytyy sitten alkaa listaamaan, että mitä kaikkea pitää hankkia.
Ps. Tälle päivälle luvattiin täyttä aurinkoa, mutta nyt yhtäkkiä ennuste sitten näyttääkin Helsinkiin sadetta iltapäivällä. Blaah.

Kuvat täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä

12 vastausta artikkeliin “Asuntohaaveilua: Keittiö”

 1. Itse asiassa kuvien 1 ja 3 keittiöt näyttää ihan meikäläisenkin silmään tosi kivoilta! 😉

 2. Eikö valkoinen laminaatti miellytä sun silmää? 😉 Tuttavani osti vanhan asunnon jonka remppasi tosi hienoksi ja mun mielesä just se valkoinen kiiltävä laminaatti tekee siitä tilavan ja valoisan tuntoisen. Toki lauta ajaa saman asian.

  1. Sitä mietin itseasiassa hätävaihtoehdoksi, että jos on valittava laminaatti. Eli olisi ollut hyvä kakkosvaihtis, mutta lauta on aina lauta ja onneksi semmoinen löytyi! 🙂

 3. Monesti ihmiset ihmettelevät näitä lautalattioiden "peittämistä", mutta aina ei ole mahdollista säästää lautalattiaa vaikka kuinka haluaisi. Lattia saattaa olla niin huonossa kunnossa, että se on parempi peittää parketilla tai jollain muulla. Elikkä vaikka tietäisitkin laminaatin alla olevan lautalattian, niin et välttämättä kuitenkaan pysty sitä remontin yhteydessä kaivamaan esiin juuri sen huonokuntoisuuden takia.

  1. Nojoo tottahan tämä on ja onhan se harmi purkaa lattia pois vain huomatakseen, että alla on niin huonokuntoinen lautalattia, ettei sitä saa hyväksi edes ehostamalla. Mutta kai sen useimmissa tapauksissa saa hiomalla käyttökelpoiseksi 🙂

 4. Moi, vinkki vinkkeroinen. Jos haluat aitopuutasot, niin älä ota niitä keittiöfirmasta (tai ainakin käy vertaamassa hintoja), vaan osta erikseen rautakaupasta. Me tehtiin keittiöremontti ja valittiin tasomatskuksi aito tammipuu, (sellänen oikein paksu ja hyvälaatuinen matsku) ja keittiöfirmasta saatiin hinta-arvio 600€ ylöspäin ja ostettiin se Bauhausista 190€, leikkasivat siellä vielä mittojen mukaan. Meidän keittiö on L-mallinen ja tavaraa meni siihen monta metriä. Käsittelyaineet vaan mukaan niin hyvä tulee. Muutenkin jos tarviit jotain vinkkeroisia, niin kysy vaan 🙂 Olen itse sisustaja työnkin puolesta, joten ehkä osaan auttaa jotain. Ihanaa kun saatte uuden sisustusprojektin!! Ja onnea vielä 🙂

  1. Voi kiitos ihana vinkistä! Voin kuvitella, että keittiöfirmat vetävät kyllä pienen summan tuosta välistä, aika huima siis tuo summa jonka itse säästit!! Kiitos ihanasta kommentista ja onnitteluista! Ammattilaisen vinkkejä tässä touhussa ehdottomasti tarvittaisiinkin haha 😀

 5. Toisaalta musta keittiö ois aika tyylikkään näkönen, mutta mun mielestä se on liian tumma ja jotenkin synkkä. Itse haluaisin ennemmin valkoisen keittiön tai sellaisen missä oli vaaleaa puuta ja vaaleat tasot. Toisaalta se musta-valkoinen voisi olla kans hieno, kun se musta ei välttämättä niin kovasti pomppaisi sieltä esille.

  Tiiliseinä on myös tosi upea, just tommonen punertava olisi ainakin kiva.

 6. Voittehan te laittaa kaapiston alaosan mustaksi ja yläosan valkoiseksi, niin molemmat saavat oman värinsä sisustukseen mukaan 🙂 Tai toinen kompromissiratkaisu voisi olla harmaat kaapin ovet ja tehdä keittiöstä teollisen näköisen keittiön ripauksella kodikkuutta 😀 Onnea uuteen kotiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.