Uuden kodin omistajat ilmoittautuvat!

Arvatkaapa mitä! Nyt voidaan sitten vihdoinkin juhlia! Saimme eilen nimittäin vihdoin asuntokaupat hoidettua ja niiden myötä avaimet uuteen kotiin! Superjee!! Kävi ohimennen mielessä, että vielä eilen olisi ollut mahis tyhjentää yhteisen tilin säästöt ja lähteä hatkaan, reilun vuoden palkalla olisi elellyt oikein leveästi hetken. JUST KIDDING! 😀

Nyt voi siis alkaa täysillä suunnittelemaan remonttia, joka alkaa keittiön purkamisen osalta jo nyt viikonloppuna. Käytiin eilen jo kurkkailemassa uudessa kodissa ja ottamassa mittoja remonttia ja kalusteita varten. En malta odottaa, että pääsee muuttamaan. Toki siinä vielä kestää kunnes remontti saadaan päätökseen..tai siis ylinpäänsä edes alkuun.

Ja kenellekkään ei ole varmasti jäänyt epäselväksi että lautalattia lähtee hiontaan ja maalataan valkoiseksi 😉

Saatiin eilen jonkinnäköinen kriisi aikaiseksi mm. sen osalta, miten
asetellaan makkariin sänky ja vaatekaappi. Suunnnitelma oli alunperin
täysin selkeä, kunnes siirrettiin entisen omistajan jättämää
vaatekaappia olohuoneen vastaiselta seinältä ja huomattiin, että
seinässä oli n. 80cm syvennys, johon voisi kiinnittää lautaa ja tehdä
hyllyjä.. 
Joten saa nähdä tuleeko vaatekaappi nyt sitten ylinpäänsä
siihen mihin alunperin piti, eli peittämään tuon loven (joka toki olisi
ihan kiva elementti) vaiko sitten johonkin muualle. Mutta sitten sängyn
kohtalo.. En nimittäin haluaisi sänkyä seinää vasten, vaan nimenomaan
että kummaltakin puolelta pääsisi kävelemään. 
Ja toki kun postailin
aikaisemmin siitä Ikean Mandal-sängystä, jossa on alla säilytystilaa
molemmin puolin, olisi tietysti oleellista että laatikot saisi
kummaltakin puolelta auki. Pienessä asunnossa kun kaikki säilytystila on
todellakin plussaa ja taitaa olla että joudun heittämään noita
vaatteita kirppiskassiin vähän rankemmalla kädellä kun alunperin oli
tarkoitus 😀

Talo on rakennusmateriaaliltaan tiiltä, joten keittiön tiiliseinän lisäksi unelmana olisi ollut purkaa olohuoneen kylppärinvastaista seinää kokonaan tiiliseinäksi, mutta kuulemma se olisi sitten niin hidas homma, että remontti viivästyisi ainakin viikolla. Pöhpöh.

Voi hittolainen kun tämä remontin suunnittelu ja sisustuksen suunnittelu on vaikeaa!! Nyt tarvittaisiin jonkun ammattilaisen apuja jos semmoisen tuntisi! Alkaa mennä jo niin vaikeaksi suunnitella, miten saa mahdutettua esimerkiksi juuri makkariin sängyn, ison vaatekaapin ja vielä kenties jonkun lipaston tv-tasoksi ilman että menee liian ahtaaksi. (Todennäköisesti ei siis mitenkään ja tosiaan säilytystilaahan asunnossa ei vielä ole käytännössä ollenkaan, eli kaikki kaapit täytyy hommata ja organisoida niin että kaikki rompe mahtuu 40 neliöön) Apua!
 
No mutta, tästä eteenpäin tullaan varmasti kovin ahkerasti näkemään näitä kotiaiheisia postauksia täällä, eli pysykää kuulolla ne keitä kiinnostaa! 😉
 
Ja hei! VIIKONLOPPU! Selätetään tämä perjantai!

17 vastausta artikkeliin “Uuden kodin omistajat ilmoittautuvat!”

 1. Onneksi olkoon! Piinaava odotus on päättynyt 🙂 Vitsit miten hienoa aikaa suunnitella kaikkea. Ootteko harkinnu makkarin oven leventämistä? Pisti mulle silmään noista kuvista ja pohjapiirustuksesta, parilliset lasiovet päästäis valon läpi koko talon ja valkokarmisina passaisivat tulevaan ihanaan valkoiseen lautalattiaan kuin nenä päähän! Nythän on vielä valoisaa, mutta parin kuukauden päästä ei niinkään…

  Ja mitä sitten jos remppa venyy viikolla, se on vaan viikko! Tiiliseinien vuoksi vaikka parikin viikkoa! Eihän sitä enää muuton jälkeen voi seiniä ruveta hakkaamaan, vaikka katumapäälle tuliskin. Laitathan remppakuvia rutkasti blogiin, kattelen näitä paljon mieluummin kuin sisustuslehtien juttuja.

  Onnea!

  Maija

  1. No jep! Tuplaovet olisivat niin unelma ja on käynyt mielessä. Hankaloittaisi kuitenkin niin paljon kaappien ja kalusteiden sijoittelua makkarissa, että ollaan toistaiseksi ainakin luovuttu moisesta haaveesta 😀 Täytyy katsoa miten tiiliseinän kanssa käy! Sitäkin on hankala itse alkaa väkertää kun olemme molemmat päivät pitkät töissä ja viimeistään kuukauden päästä pitäisi olla pihalla tästä kämpästä, joten menee aikataulu tiukulle. Mutta sitä vielä pohditaan 😉

   Ja kiitos! Ihanaa viikonloppua!

 2. Jee, onnea!! 🙂 Lautalattia on kyllä ihana, harmi että meillä sitä löytyy vain makkarista. Tsemppiä myös remontin keskelle, omasta mielestäni se on ainakin kauhean stressaavaa puuhaa kaikinpuolin! 😀

 3. Aika toimivalta näyttää tuon asunnon pohja. Tulipas itellekin into päästä oman asunnon sisustusta suunnittelee. Vielä vaan ei ole sopivaa asuntoa osunut kohdalle ja siitä jo stressiä pukkaa 😀

 4. Aivan mahtavaa! Oikein paljon onnea yhteisen asunnon johdosta 🙂 <3
  Veronica

  1. Nuo Kiinteistömaailman kauppakupongit on mullekin tullut tutuksi. 🙂 Onnea kauppojen johdosta!! Tuliko kansion välissä minkälaisia kylkiäisiä? Ne jäi mulle ainakin hyvin mieleen.

 5. Onnittelut! 🙂 Ja ihanaa, lautalattia! Meidän juuri ostamassa kodissa on laminaatti, mutta rakennusselosteen mukaan se on tehty lautalattian päälle. Jännityksellä odotan, mitä sieltä löytyy… 🙂

 6. Onnea kaupoista! Tässä sisustajan pari nopeasti kirjoitettua vinkkiä, jotka varmasti kyllä olet tiedostanut jo itsekin! 🙂

  Jos lattiapinta-alaa on vähän käytössä, niin muistakaa huomioida käytössä oleva seinätila/kaapistojen yläosat säilytystavaralle. Esim. vaatekaapin hankinnassa niin, että tilaa jäisi vielä säilytyskoreille/laatikoille kaapin päällä katon rajassa. Nykyään saa myös todella hyviä (ja visuaalisesti kauniita, yksinkertaisia) kiinteitä säilytyskokonaisuuksia, esim. liukuovilla. Tarvitsevat aika vähän upotussyvyyttä, mutta toimivat kivasti esim. käytävän mallisessa eteisessä, mahdollista laittaa esim. koko seinän pituudelle/huonekorkeudelle, joten tuovat paljon lisää säilytystilaa ja yleisilme säilyy siistinä. Peiliovi tuo lisää tilantuntua kaposeen tilaan. Plussaa myös, että kaikki ulkovaatteet jne. saa helposti pois silmistä. Eteiseen kannattaa panostaa, se on ensimmäinen asia, joka sinua tervehtii kun tulet kotiin!

  Valaistus on erityisen tärkeä kodin tunnelman luoja ja mielellään himmentimet käyttöön! Kodin valontarve vaihtelee Suomessa vuodenajan mukaan tosi paljon ja myös eri tilat/ihmisen toiminnot vaativat erilaisen valon määrän.

  Ilmettä saa siistittyä todella paljon uusilla listoilla, pistorasioilla, katkaisimilla /tai vaihtoehtoisesti ottaa ne irti ja huoltaa. Maalaamalla (luonnollisesti seinät + katto) ja ovien karmit. Jos ovea ei tarvita, niin karmitkin voi poistaa ja kitata/tasoittaa/maalalta ovensuu- tämäkin avartaa tilaa.

  Remonttia tehdessä tulee helposti tehtyä hätiköityjä sisustushankintoja, joten maltti on valttia 😀 Ostakaa ainoastaan mikä tuntuu omalle, ei paniikkiratkaisuja. Aikaa kestävät kodinsisustukset rakentuvat vuosien saatossa, satsatkaa laatuun.. Kestävät materiaalit/design säilyvät vuosia. Asunnon ei_tarvitse_olla sisustuksen kannalta perfect kun muutatte sinne!

  Kilpailuttakaa sähkärit/putkarit ja mitatkaa kaikki super hyvin!!! Sopimukset etukäteen ja hinta selville ennenkun teetätte työn. Vanhaa asuntoa remontoidessa voi tulla yllätyksiä vastaan, seinät eivät ole suoria, alta paljastuva tiiliseinä on huonokuntoinen, sähkötöitä tai putkitöitä täytyy tehdä enemmän jne. Muistakaa hengitellä syvään ja luottaa ammattilaisten apuun!

  Olen varma, että teidän kodista tulee hieno! Tsemppiä 🙂

  1. Hei ja kiitos kattavasta kommentistasi! 🙂 Juuri liukuovellisia kaappeja olemme miettineet ja täytyy tosiaan hommata semmoinen, jonka saisi mahdollisimman fiksusti järkeiltyä tilavaksi ja käytännölliseksi.

   Valaistukseen olisi tosiaankin tarkoitus panostaa, itse olen vain niin uuno juuri sen suhteen, joten saa nähdä kuinka hämärä asunto saadaan aikaan. Tässä nykyisessä ei nimittäin talvella valolla ainakaan juhlita, vaikka kaikki lamput olisivat päällä.

   Saadaan onneksi remontti juurikin ammattilaisten kautta, ainoastaan purkutyö on meidän vastuulla ja täytyy tosiaan katsastaa millainen tuo tiiliseinä on, joka alta paljastuu. Mies nimittäin juurikin tutki tuota seikkaa netistä ja nousi esiin, että seinä tosiaankin voi olla niin karmea, ettei sitä olisi lähtenyt alunperin purkamaan jos olisi tiennyt. Mutta joo, kai tästä selvitään kunhan saadaan purkutyöt alta ja ammattilaiset hommiin! Pääsee sitten (maltillisesti) shoppailemaan ikeaan haha 😀

   Kiitos sulle näistä vinkeistä ja ihanaa kesän jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.