Brunssilla Kuja Bar & Bistrossa

Juuri kun ehdin viikonloppuna rustailla listaa lopukesän to-do-listalle, ehdinkin jo samantien sunnuntaina vetää yhden asian yli listaltani. Loppukesän brunssin nimittäin 😉 Paistateltiin Tombon kanssa puistossa auringossa kunnes alkoi iltapäivällä huikoa niin kovin, että ruokaa oli saatava ja äkkiä.

Sitten vain selailemaan lähitienoon ravintolavalikoimaa läpi sen miljoonanen kerran, kunnes mieleen juolahti kokeilla onneamme Hakaniemenkadun Kuja Bar & Bistrossa, jossa on sunnuntaisin melko myöhäinen brunssikattaus. Soittoa sinnen ennen kolmea (vielä ehditte 14:30 kattaukseen!) ja suunta kohti Hakaniemeä. Olimme nimittäin jo pari viikonloppua taaksepäin ehtineet kuolailla tuon brunssin menuta..

Brunsseja löytyy Helsingistä toki jokaiseen makuun, itse on tullut koluttua läpi muutamaan otteeseen Piritta ja Pacifico, Kiilassa, Fazerilla ja Köketin brunsseilla olen käynyt kaikissa kerran, sekä toki sitten uutuutena sitten tämä Kuja. Ehdoton lemppari on omaan makuuni ollut ehdottomasti Fazer, mutta pakko todeta että tämä Kuja tuli kyllä ehdottomana kakkosena!

Valikoimista löytyi mm. ribsejä (!), paellaa, makkaraa, croissantteja, couscoussalaattia, muita salaatteja, vesimelonia, leipää, patatas bravaseja ja oli myös mahdollista paistaa itselleen vohveleita! Ja toki myös näiden lisäksi sata muuta asiaa, joita en itse jaksanut lautaselleni ahtaa.

 Menuta lainattuna Kujan omilta sivuilta:

”Brunssipöytämme valikoima vaihtelee hieman viikoittain,
mutta yksi asia on varma: teemme kaiken talossa itse,
eli mitään tukun valmissalaatteja emme tarjoile, ja jopa leipäkoristamme löytyvä leipä on leivottu meillä samana aamuna.


17 euron hintaan kuuluu ruoan lisäksi kahvit, teet ja mehut.”
3.8.2014 asti brunssikattauksemme sisältää:

Salaatit
Yrttinen tomaatti- ja sipulisalaatti (L,G)
Paahdettuja paprikoita ja varhaisperunoita (L,G)
Manchego-juustoa, serrano-kinkkoa ja tuoreita viikunoita (VL,G)
Hedelmillä ja pähkinöillä höystetty cous-cous (L)
Papusalaatti (mm. linssejä, neula- ja voipapuja) (L,G)
Oliiveja ja paahdettuja kasviksia valkosipulimarinadissa (L,G)
Lämpöiset
Espanjalainen munakas (L,G)
Simpukkapaella (L,G)
Sikahyvä makkaralajitelma (L,G)
Jo legendaarisia ribsejä (L,G)
Patatas Bravas (L,G)
Jälkkärit
Suklaa- ja kirsikkakakku (L)
Mantelikakku (L)
Vohveleita hillon ja kermavaahdon kera (L)
(Pyydettäessä gluteenitonta herkkua)
Ja yleisesti ottaen hyvää mieltä 🙂
Kerrottakoon lisäksi, että käytämme vain laktoosittomia
maitotuotteita brunssiruoissammekin. Suurin osa brunssitarjonnastamme on
lisäksi gluteenitonta kasvisruokaa.”

Eikös kuulostaa melkoisen hyvältä?! Omasta mielestäni brunssi oli oikein loistava hintaan nähden. Menu toki vaihtelee, mutta saa nähdä mitä ensi viikolla on vuorossa 😉 Tuli nimittäin hieman ahdettua noita ribsejä..
Plussaa toki vielä terassista, jossa sai brunssin ohessa paistateltua auringossa!
Mikä on nykyään teidän lempparibrunssinne Helsingissä, onko suositella jotakin muuta kuin noita listassani olevia? Suunnitelmissa on kaluta läpi toki myös vihdoin se Sandro, myös Dylanista ja Talosta olen kuullut hyvää 🙂

Brunssit ovat kertakaikkiaan viikonloppujen parhautta!

2 vastausta artikkeliin “Brunssilla Kuja Bar & Bistrossa”

  1. Dylan Dylan Dylan <3 Tykkään itse tosi paljon Fazerista ja Pacificosta, mutta oon ihastunut tuohon myös 🙂 Kannattaa ainakin kokeilla!
    Veronica

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.