Kesäflunssaa pukkaa

Mun piti jo eilen aamulla julkaista tämä postaus, mutta olin jotenkin aivan poikki, joten homma jäi roikkumaan. Heräsin nimittäin aamulla kurkkukipuun ja myöhemmin mittailin kuumetta, joten nyt täytyy yrittää taltuttaa
kesäflunssa. Ihmeen kauan ollaankin selvitty ilman flunssaa, mööh. Juuri itseasiassa kun juteltiin työkaverin kanssa jotain sairastelusta, niin tietysti potkaisee onni omalle kohdalle.
Olen myös alkanut miettiä sitä, kuinka ennen olin paljon useammin sairaana kun nykyään. Nukuinko lyhyempia yöunia? (En) Söinkö epäterveellisemmin? (En) Liikuinko vähemmän? (En) Totesin, että syynä on varmaankin ollut muuten vain stressaava elämäntilanne ja se, että on mahduttanut elämään liikaa asioita jolloin rauhoittuminen on kertakaikkiaan unohtunut. Kyllähän vastustuskyky laskee kun elimistö on koko ajan menossa ja ”hälytystilassa”, eikä pääse säännöllisesti rauhoittumaan.
Opiskeluaikoina kun tämä blogikin oli vielä alkutekijöissään, hoidin kouluhommat, työt ja päivitin blogiakin vielä jopa pari-kolme kertaa päivittäin. Usein olin poissa kotoa helposti 12h päivässä koulussa ja töissä, jonka jälkeen alkoi kaikki ”taustahomma” kuten raporttien kirjoittelu ja unohtamatta tietysti blogia. Silloin olin flunssassa vähintään parin kuukauden välein ja eihän se nyt ole ihan normaalia. Kyllä kävi kateeksi niitä opiskelutovereita, jotka eivät käyneet töissä.
Myönnettävä on, että olen ehkä luonteeltani semmoinen että tuppaan haalimaan kaikenlaista hommaa ja tekemään listaa tehtävistä asioista. Vielä parikin vuotta sitten tein pitkää päivää töissä, sen jälkeen oli ohjelmassa sitä ja tätä ja siivousta ja blogia. Viimeisten parin vuoden aikana olen kuitenkin oppinut vähän hölläämään, jättämään elämästä pois turhia asioita ja keskittymään niihin olennaisiin. Kyllähän silloin stressi vähenee ja hyvinvointi kasvaa 🙂 Onhan se nyt aivan selkeä juttu, että stressillä on yhteys sairasteluun. Avain on siinä, että osaa järjestellä asiat tärkeysjärjestykseen.
No mutta, kai sitä kesäflunssaa on nyt muutenkin liikkeellä, lähti nimittäin taas vähän lapasesta nämä höpöttelyt.. Eipä näköjään ole auttanut vitamiinipommit viinimarjojen muodossa, joita olen napsinut nyt yli viikon putkeen.

Olen muutamina aamuna herännyt vähän
aikaisemmin kun normaalisti. Mun on jotenkin vaikea saada enää unta sen
jälkeen kun toisen herätyskello soi omaa aikaisemmin ja tietää että oma
kello soi sen sileän tien kun ehtii nukahtaa uudelleen. Ja silloinhan
se herääminen on aina kaksi kertaa tuskaisempaa. Mun aamurutiineihin on
tullut uutena, että käytän nykyään ensimmäiset pari minuuttia sängyssä
instagramin ja facen selailuun. Pehmeä alku päivälle 😀 Juuri tänä aamuna herätessä mietin, kuinka kertakaikkisen ihanaa sängyssä on maata. (Sitä suuremmalla syyllä pitää nyt pikimmiten lähiviikkoina mennä testailemaan niitä uusia sänkyjä!!)
Oltiin keskiviikkona Jutan
kanssa töiden jälkeen piipahtamassa LivBoxin ja VitaLiberatan pienessä
blogitilaisuudessa ja sen päätteeksi katsomassa Tennispalatsin aitiossa Kesäkaverit-leffa. (Musta tuntuu vahvasti että vilustuin siellä, koska valiteltiin keskenämme kylmyyttä.) Jos etsitte kotimaista hyvän mielen leffaa, niin kannattaa käydä katsastamassa vielä kun kesää on jäljellä! 
Aiemmin Vita Liberatan itseruskettavia hehkuttaneena sain tuotepaketissa mukana mm. kasvoille tarkoitetun itseruskettavan päivävoiteen, jota lähden innolla testaamaan.

Ostin viime viikolla ruokaostoksilla muuten kolmannen Lars Kepler-kirjani, luettiin nimittäin kaverin kanssa molemmat Karibian reissulla Paganini ja paholainen nenä kiinni kirjassa, nyttemmin oli siis pakko ostaa jatko-osa. Jotenkin tullut luettua lähiaikoina todella vähän kirjoja, tuntuu ettei lempikirjailijoilta ole tullut mitään uutta tai sitten en vain ole osannut etsiä. Suosittelen Kepleriä, jos dekkarit kiinnostavat!

Ja hei, nyt kun te siellä ruudun toisella puolellakin varmasti pikkuhiljaa alatte palailla lomilta, niin kyselisin että onko teillä (remonttipostausten lisäksi :D) mielessä mitään postaustoiveita? Jos on, niin kommenttiboksissa kehiin vaan!

Sisältää mainoslinkin

Yksi vastaus artikkeliin “Kesäflunssaa pukkaa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.