Kotijuttuja: Haaveissa unelmien sänky vol2

Yksi asia, josta en aikaisemmin enkä myöskään muuton myötä jatkossa aio tinkiä, on nukkumismukavuus. Sängyn on oltava laadukas, koska hyvä unenlaatu heijastuu elämässä niin moneen seikkaan ja hyvä sänky on tosiaan melkeinpä kun laittaisi rahaa pankkiin 😉 Tämä nyt ei ole jäänyt yhdeltäkään pitkäaikaiselta lukijalta kuulematta, heheh.

Postailinkin jo aikaisemmin varteenotettavista vaihtoehdoista sängyn suhteen, mulle on nimittäin siunattu sen suhteen budjetiksi kuulemma max 1000 euroa päätyineen, patjoineen, kaikkineen (aluksi mun budjetiksi yritettiin tarjota noin puolta tuosta :D). Mutta luulisi sillä kunnon sängyn löytävän! 

Muistan vuosia taaksepäin kun ostin Askon jenkkisängyn, joka taisi maksaa jossain tarjouksessa max noin 600euroa ja parempaa sänkyä sai kyllä hakea. Sivusilmällä olen kuitenkin kurkkinut netistä mm. Hästensiä sillä ajatuksella, että ”ehkä joskus”. (Hästenshän jo pelkästään näyttää siltä, että siihen voisi nukahtaa nanosekunnissa!)

Aiemminhan kirjoitin sänkyaiheesta täällä.

Tutkailin kuitenkin netistä jotain patjavertailuha ja löysin tämän artikkelin, jonka myötä tosiaan Ikean Sultan-patjat olivat saaneet aivan loistoarvosanat. (Nykyään tosin nukun sellaisella ja olen todennut, että se on aivan kämäinen edelliseen verrattuna, mutta musta tuntuu että patja on vain mulle liian kova.) Täytyy piakkoin lähteä testailemaan niitä patjoja.

Mutta jos budjetti vain antaisi myöten, niin kukapa nyt voisi Hästensiä vastustaa? Tuo sänky on ollut haaveena jo niin monta vuotta, tämmöiselle unikeolle kun sänky on maailman tärkein juttu. Täytyy ehkä sänkyostosten yhteydessä käydä edes testinukkumassa, tosin tuohon nyt varmasti kyllä nukahtaa aivan heti 😉
Ikean Bekkestua-jenkkisänky (kuva lainattu) olisi myös aikamoinen unelma, mutta 500 euron ylitys budjetissa on jo hieman liikaa. Katsokaa nyt tuota kuvaa!!
Mies höpisi alkuun jotain futonista ja mietinkin ensin että semmoinen voisi olla mukavaa vaihtelua. Asiaa tutkittuani selvisi kuitenkin, että futonit nimenomaan ovat todella kovia nukkua rakenteensa vuoksi, joten voi olla että se juttu on nyt unohdettu. Kuulemma siihen tottuu, mutta.. no.. kuulostaa aika epäilyttävältä 😀
Haluaisin pistää pystyyn pienen sänkygallupin! Kuinka paljon te olette panostaneet (euromääräisesti) sänkyyn ja millaiseen tai minkä merkin sänkyyn olette valinnassa luottaneet?
 
Ps. Nyt kai sitten ollaan hylätty kokonaan idea siitä olohuoneen tiiliseinästä. Keittiön seinän osittainen purkaminen ja tiilen esiinkaivaminen sieltä on ollut jo niin kova homma, että luovutaan sitten ilmeisesti suosiolla. Pöhpöh. Saan siis tyytyä tiileen kuitenkin keittiössä!
Pps. Blogissa on nyt lähiaikoina ollut pääasiassa näitä kotijuttuja, pahoittelen asiaa kovasti niiden osalta keitä nämä ei pätkääkään kiinnosta. Lupaan, että pian tulee jotain muutakin sisältöä.
Ppps. Lauantain suuri kysymys: Miksi heräsin taas klo 7?

26 vastausta artikkeliin “Kotijuttuja: Haaveissa unelmien sänky vol2”

 1. Miehellä oli futoni kun tavattiin.. Aina sillon tällön kun sillä nukku ni olihan se mukava. Kunnes muutettiin yhteen ja sillä pitikin nukkua kahden ihmisen joka yö. Ei helkutti mitä touhua! Ne on hienoja, mutta en totisesti suosittele! 😀 Ehkä vierashuoneeseen! Pitkään etittiin uutta jenkkiä tilalle, ja Sotkasta lopulta alesta haettiin. Mitähän tuo makso.. jotain 500€ hujakoilla, eli halpa. Mutta kun Sotkan petari pistettiin kaappiin ja otettiin Jyskin "älyvaahto"petari (halpa, enkä itse huomannut eroa testaamiini kalliimpiin älyvaahtoihin), niin sänky on todella hyvä. Yks petari mikä saa myös paljon kehuja on IKEAn TAFJORD-petari! Käykää testaamassa 🙂

  1. Voi että! 😀 Eli ehkä ei semmoista sitten tai sitten on vain makuasia kuka futonista tykkää. Kiitos kovasti petarisuosituksesta, täytyi heti mennä Ikean sivuille katsomaan ;D

 2. Ostettiin poikaystävän kanssa loppuvuodesta Askosta älyvaahtosänky. Alimpana on siis matalat jouset ja päällä sit vaan tätä niiden älyvaahtoa, siis sellaista mitä painaessa kuoppa jää hetkeks ja palautuu hitaasti. Noin kaks viikkoa meni tohon tottuessa, mutta mistään hinnasta en vaihtais. Esimerkiksi kertaakaan en oo herännyt käsi puuduksissa, koska patja joustaa. Sama homma siinä ettei olkapää puudu kyljellä nukkuessa. Tavalliset sängyt on kamalia kiikkulautoja näiden jälkeen 😀 Maksettiin sängystä tarjouksessa petarin kanssa 1880 euroa. Summa tuntu karmivalta, etenkin kun itse vielä opiskelija, mutta ajateltiin samalla tavalla kun sä tästä sänkyasiasta ja myös sitä, että hyvässä lykyssä siinä tulee nukuttua seuraavat 10 vuotta.

  1. Monet näköjään ovat vaihtaneet tuohon älyvaahtoon, itse en ole tätä ennen edes hoksannut miettiä sitä vaihtoehtona. Ehkä täytyy myös käydä testaamassa kun monet kehuvat 😉

 3. Minulla oli "nuorena" Futon ja se oli tosi ihana, sitten ostimme sellaisen uudelleen muutama vuosi sitten -> liian kova ( tuolla ne ovat varastossa vieraspatjoina), uuteen kotiin muutettuamme panostimme Unikulman moottoroituihin, hieroviin sänkyihin, omille painoille ym. soviteltuihin patjoihin ja sängyn päätyyn ja voin todella suositella. Hinta kyllä ei mene todellakaan tuohon haarukkaan, mutta heiltähän saa myös ostettua osamaksulla. Äidilläni on Hästens ja nukuttuaan meidänsängyssä sanoi, että kyllä tuo teidän sänky on vielä paljon parempi kuin hänen sänkynsä.

  Edellisillä patjoilla heräilin kanssa vähän väliä, mutta nykyään tuntuu, että herään samasta asennosta kuin illalla vaikka tietenkin yön aikana kääntyilen ym.

  1. Olen myös kuullut että ne ovat nimenomaan kovia ja itse en kovasta sängystä pidä! Näköjään monet täällä ovat muutenkin panostaneet sänkyyn oikein kunnolla, joten saa nähdä joutuuko hivuttamaan budjettia ylöspäin 😉 Kiitos kovasti vinkeistä, moottoroitu ja hierova olisikin kyllä unelma!

 4. Meil on stemmasta kaks runkoo ja yhtenäinen petari. Tämä sen takia että molemmat sai itselleen sopivimman rungon. Eikä mun ole pakko nukkua kovassa vaik miehelle se on just sopiva. Petari on sellainen älyvaahto. Hinta oli päälle 1500 mukaanlukien sängynpääty. on ollut kyllä parhain sijoitus.

 5. Meille ostetettiin Hästens aikoinaan ihan osamaksulla, kun ei ollut ihan koko summaa heittää tiskiin 😉 Ei mitään riistokorkoja tms, joten vaihtoehto tuokin jos nimenomaan Hästensin haluaa. Nyt alla myös Ikean Sultan-joustinpatja+petari (luonnonmateriaalista) ja kyllä mun mielestä vetää ihan Hästensille vertoja (tosin vasta viikon ollut alla). Voin siis suositella molempia. Kumpikin ovat ehdottomasti parhaimmat patjat mitä olen ikinä ostanut. Ikea-settiin meni vähän vajaa 600 ekeä (+sänky päälle) ja Hästens olikin sitten melkein kolmikertaisesti kalliimpi.

  1. Noniin ja näitä kahta olenkin pähkäillyt! 😉 Ikean patjat ovat kyllä tällä hetkellä ihan ykkösvaihtoehto sen myötä mitä positiivisia kokemuksia olen niistä kuullut. Kiitos näistä!

 6. Me ostettiin Jyväskylän laulumaasta 2000e sänky omilla patjoilla jotka on katsottu molempien ruumiinrakenteen ja tarpeen mukaan 🙂 eikä ole hintansa väärti.

 7. Mulla on tempurin petari ja en kyllä pystyis vaihtaa pois. Siinä ei oo mitään väliä millanen sänky siinä alla on, toisaalta ne petarit maksaa n.600e 80cm et tulee kyllä vähän kalliikksi.. :/ mut jos haluu panostaa ni kannattaa tsekkaa kyl tempur!! =)

 8. Meillä Suomisoffan konkurssimyynnistä ostettuna 2x 80cm runkopatjaa ja sitten luonnonkumi petari 160cm…Paketti makso sillon reilu 1000€ alennuksessa. Meilläkin melko kova sänky mutta kun siihen on tottunut nii en vaihtais mistään hinnasta pois. 🙂

 9. Mulla on Ikean sänkyrunko, johon kuuluu pääty sekä laatikot sängyn alla (en muista sarjaa nyt…) eli tosi hyvin säilytystilaa. Patjat ostin myös Ikeasta – taisi olla juuri tuosta Sultan-sarjasta. Mulle oli tosi iso ylläri niiden pitkä takuuaika! Se kertoo mun mielestä myös laadusta. Mun selkävaivojen vuoksi päätin panostaa petariin, ja investoin Tempuriin. Se on kallis, mutta kalliiksi tulee myös selkäongelmien hoito. Eli eurosummia ei mulla oo heittää, mutta sängyn runko patjoineen Ikeasta suhteellisen edullisesti ja sitten luksusta Tempurilta. Nämä on kyllä toimineet mulla lähes kolme vuotta täydellisesti!

  1. Juu jenkkisänkyyn verrattuna tuommoinen runko olisi ehdottomasti fiksu ratkaisu kun saisi roinaa alas säilöön! Todella fiksu kombo sinulla 🙂 Kiitos näistä vinkeistä!

 10. Me ostettiin unikulmasta 140 cm leveä sänky. Se maksoi 2,5 vuotta sitten 1500 e eikä kyllä oo ollut hintansa väärti.. Liian kovat patjat tuli valittua..

 11. Futoni <3. Mun futoni ei ole sellainen ohut rullattava, vaan normipatjan paksuinen/paksumpikin mutta rakenteeltaan erilainen kuin normipatja. Ei mikään helpoin muutettava (painaa) mutta siihenkin on keinonsa. AIka moni moittii futonia koska on ostanut vääränlaisen, netistä tai käytettynä tmv. Futoni kannattaa AINA käydä koemakaamassa (kuten kaikki sängyt), on tosi suurta vaihtelua siinä mikä niistä sopii kellekin. Ja siinä on sit kikkailtavaa jos pariskunnan toiselle sopii erilainen kuin toiselle (tosin niin on kaikissa muissakin sängyissä). Mut esim. kaikki mahdolliset selkä-ja hartiavaivat on kadonneet kokonaan futonin jälkeen ja nukkuu paremmin (ei heräilyä öisin, aamulla virkeempi olo).

  Nukkuminen nousi käsitteenä ihan erilaiseksi kun osti futonin. En tiennyt ennen nukkumisesta mitään :D. On käsitteitä nukkuminen ja futonilla nukkuminen :D. Aiemmat sängyt oli ihan hyviä jenkkisänkyjä jne, tai siinä sen ajan mittakaavassa ne oli hyviä ennen kuin tiesi paremmasta. Futoneissa on hyvää sekin että parisänkyfutonin peruseleveys on 140cm mitä normisängyissä ei usein saa (ainakaan ilman lisähintaa).

  Hintaa tolla oli jotain ehkä 600-700€ (sänky ja patja), oli muistaakseni jokin ale päällä sängystä ainakin. Nyt ikää tolla jotain 5v ja muoto entisellään, eli melkoste pitkäikäiseltä vaikuttaa.

  1. Tuommoista ei-rullattavaa silloin myös mietittiin, ei vaan ehditty edes kokeilemaan asti kun googlasimme että monet kokivat kovaksi ja hylättiin ajatus 😀 Onhan se totta, että kova on selälle parempi ja varmasti totuttelun jälkeen futon on hyvä valinta! Minun on kyllä vaikea sanoa mitään kun en ole käynyt vielä testaamassa, ehkä otamme futskun vielä joskus puheeksi ;D Kiitos tästä!

 12. Hästens Proferia. Mallisänky ja hintaa oli 14 000e. paras peti missä iki nä nukkunut!

 13. Olis kiva kun noita hierovia ja moottoroituja sänkyjä (kuitenkin luonnonmateriaaleilla) olisi tarjolla, mutta kun ei oikein ole. Tempurista ja älyvaahdoista sen verran, että vaikka onkin selälle kiva, niin voi aiheuttaa paljonkin muita ongelmia (esim. hengitystie jne., jne. ). Kannattaa lukea Kunigaskuluttajan patjatesti (löytyy netistä) tai sitten ulkomaisilta sivustoilta sieltä löytyy metrikaupalla sairaskertomuksia noista älymateriaaleista ja nimenomaan tempurista (esim. kilpirauhasongelmat) yms. Myös Suomen Allergialiitto on tämän vuoden alussa julkaissut infon (löytyy sekin googlaamalla kyllä) että ainakin monikemikaaliherkille älyvaahtomateriaalia ei voi suositella (samoin muuten TUKES on todennut).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.