Testissä Nikon Coolpix P600 ja kotikuvia

Lähdin loppukesästä mukaan Nikon Coolpix-kamppikseen, jonka myötä sain testailla muutamaa erilaista Nikon Coolpix-kameraa. Kuten aiemmin kirjoittelin, en ollut kuvaillut varsinaisella pokkarilla ihan hetkeen, joten yllätyin itsekkin kuinka laajasti pokkarikameroista löytyy nykyään ominaisuuksia ja kuinka ne ovatkaan kehittyneet muutaman vuoden takaisesta kun napsin blogin alkuaikoina jotain aivan onnettomia kuvia blogiin. Huhheijjaa niitä aikoja 😀
Viimeinen testikamera on tosiaan superzoomilla varustettu Nikon Coolpix P600 , jonka itse miellän kovin edistyneeksi pokkariksi, melkeinpä ”puolijärkkäriksi”. Mitä parhain juttu kamerassa on kääntyvä näyttö, jonka aikaisemmin koin aivan korvaamattomaksi Canonin G12 kanssa. Eli selfiet ainakin hoituvat silmänräpäyksessä, mitäs muuta bloggaaja nyt toivoisikaa, hahah!

Kamera on käteen aivan superjämäkkä ja zoomi on tosiaan aivan uskomaton. Aiempien testikameroiden tavoin tästäkin löytyy eri muokkaustiloja ja toki videointi onnistu HD-laadulla. Testikamsuista olen ehdottomasti tykästynyt eniten tähän.

No mutta, siitä Nikon1-mikrojärkkäsitä edelleen haaveillen. Ehkä jonain päivänä sitten haha! Mieli on tehnyt lähiaikoina muutenkin alkaa etsiä tuon nykyisen mikrojärkkärin ohelle jotain ihan kunnon järjestelmäkameraa kunnon objektiivilla, jonka myötä voisi parantaa kuvanlaatua blogiinkin. Ehkä se jää vielä toistaiseksi haaveeksi.

Kamera on liikkunut käsilaukussa mukana nyt muutamana päivänä ja tullut sillä jo räpsittyä. Viime viikolla räpsin kuitenkin jotain kotikuvia ”vanhasta kodista” kun olin kerrankin tehnyt suursiivouksen 😀

Vaikka uuteen kotiin onkin aivan ihana muuttaa, tulee silti kova ikävä vanhaa kotia. Toivottavasti saadaan uudesta yhtä viihtyisä 😉

Mulla on muuten vaikka mitä kuvia uudesta kodista, mutta en halua vielä lisäillä tänne mitään ennenkö jotain konkreettista lattian tai keittiön suhteen tapahtuu. Tai no, mikä nyt on sen konkreettisempaa kun että keittiö ja osa keittiön seinästä on revitty kauttaaltaan auki. Lisäillään ennemmin sitten ennen ja jälkeen-kuvat samaan aikaan, etten itsekkin aivan masennu tässä. En ole tottunut tuommoisiin ”remonttitantereisiin” ja jotenkin stressaa koko ajan remontti, varmaan siksi etten voi oikeastaan itse tehdä mitään asian eteen.

Mulle delegoitiin tosin eteisen maalaus, onpa eka kerta sekin kun pääsee maalailemaan. Mikäköhän katastrofi siitäkin tulee 😀 Toki itseasiassa puhdistelin jo viikonloppuna jollain betoniroiskeiden poistajalla tiiliä keittiöstä, eli kai voin sanoa osallistuneeni tähän urakkaan, heh.

Kuvat otettu Nikon Coolpix P600:lla

4 vastausta artikkeliin “Testissä Nikon Coolpix P600 ja kotikuvia”

 1. Moikka!
  Tämä asia ei kyllä nyt liity postaukseen mitenkään, mutta kysyn sitä nyt tässä kuitenkin 😀 Opiskelen siis liiketaloutta AMK:ssa ja vuoden vaihteessa on edessä viimeinen syventävä työharjoittelu ja tavoitteenani olisi jäädä siitä suoraan työelämään. Olisiko sinulla antaa mitään vinkkejä harkkapaikan hakuun? Jos et halua tehdä postausta aiheesta niin myös s-postin välityksellä onnistuu 🙂

  1. Moiks! Millaisia vinkkejä haluaisit siis? Ja riippuu toki, että mihin olet suuntautunut opinnoissasi että osaanko miten auttaa? 🙂 Voit toki laittaa myös sähköpostia, mutta suosittelen ottamaan selville yritysten hr-henkilöiden yhteystietoja ja lähettämään avoimia hakemuksia kiinnostaviin yrityksiin, juuri avoimien hakemusten avulla sain oman harkkapaikkani ja monta oikeistakin työpaikoistani 🙂

  2. Moikka!
   Esimerkiksi juuri tuota olen miettinyt, että miten hyvin avoimet hakemukset otetaan huomioon jos yrityksessä ei ole erikseen laitettu avointa työpaikkaa hakuun 🙂 Itselläni olisi tosiaan tavoitteena päästä palkalliseen harjoitteluun ja jäädä siitä mahdollisuuksien mukaan työntekijäksi yritykseen. Suurin osa harkkapaikoista tuppaa vaan olemaan palkattomia, mikä taas ei ole itselleni oikein mahdollista tässä elämäntilanteessa.
   Meillä on mahdollisuus erikoistua taloushallintoon tai markkinointiin ja olen tähän mennessä ottanut kursseja kummaltakin puolelta. Lisäksi teen vielä viimeiset kurssit liittyen rahoitukseen/sijoitustoimintaan ja sille puolelle haluaisin myös tulevaisuudessa työllistyä 🙂

  3. Onhan monilla yrityksillä piilotyöpaikkoja, opintovapaiden tai äitiyslomien sijaisuuksia, joihin ei välttämättä löydy talon sisältä sopivaa ja jos on laittaut avoimen, niin voi olla että sinut on laitettu korvan taakse jo ennenkö paikkaa listataan hakuun, itse suhtaudun niihin todella myönteisesti koska tosiaan itse saanut 4 työpaikkaa juuri avoimella haulla 🙂 Mutta sitä en osaa sanoa miten helppoa tänä päivänä on sitten avoimen kautta löytää vakkaripaikka kun muutenkin houkuttelevimpiin paikkoihin on jopa satoja hakijoita. Itse ehkä lähtisin miettimään houkuttelevmpia yrityksiä ja hakea niihin, edes johonkin tehtävään. Silloinhan on helpompi edetä talon sisällä myöhemmin! Mutta niin, suoranaiset harjoittelupaikathan usein ovat palkattomia, joten hieman kinkkistä toki jossei elämäntilanne semmoista mahdollista. Mutta usein (henki- tai vahinkovakuutus)vakuutusyhtiöissä ja pankeissa on kyllä palkallisia harkkoja ja lähiaikoina palkattukin (esim. Suomen pankkiin, Finanssivalvontaan tai FKL:ään voi olla supervaikea päästä, saati sitten palkallisena harkkarina) jos siis rahoituksen tai sijoituspuoli siis kiinnostaa, paikkojakin kyllä tulee avautmaan tulevaisuudessa mutta palkathan eivät sitten todellakaan päätä huimaa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.