Kotijuttuja: Tuleva keittiömme 3D:nä

Odottelen innolla (ja jännityksellä) seuraavia paria viikkoa kun saadaan vihdoin ja viimein remontti valmiiksi. Tällä viikolla tilasimme vihdoin keittiön kaapit, joten odotellaan niitä vielä reilu viikko. Sillä aikaa pitäisi vissiin tehdä vielä jotain purkuhommaa, paikkailla lautalattiaa puretun seinän kohdalta, tietysti siivota, hioa lattiat ja sitten maalailla. Sen jälkeen keittiö tullaankin kokoamaan ja pääsemme vihdoinkin muuttamaan!
Meidän onni ja pelastus oli mm. ystävämme isä, joka Parma keittiöiden suunnittelijana teki meille keittiösuunnitelman, jota ilman olisimme olleet aivan hukassa. Olemme muutenkin saaneet lukuisilta ystäviltä apua purkamisen, keittiömielipiteiden, maalitietojen jne jne ja neuvot ovat olleet korvaamattomia. Ilman niitä remontin kustannukset nousisivat aivan pilviin ulkoisia ammattilaisia käyttämällä, toki me tutuillekkin korvaamme käytetyn ajan ja vaivan.

Ystävämme isä kävi siis katsastamassa keittiömme, antoi ammattilaisen neuvoja ja huomioita, joita emme edes olleet alunperin hoksanneet ja teki keittiöstämme sekä 3D-kuvat, että mitalliset piirrustukset. 

Ja ei varmasti käy epäselväksi, että nyt meille on sitten tulossa musta keittiö, joten se keskustelu on jo käyty loppuun 😀
Kun asunto on 40m2, ei keittiökään luonnollisesti ole kovin suuri joten järjestyksen kanssa jouduttiin hieman soveltamaan, että saatiin sovitettua kaikki, kuten jääkaappi, astianpesukone (josta ei todellakaan tingitä, koska tämä tyttö ei enää meinaa tiskata), tasotilaa, jotenkuten kaappitilaa, liesi ja uuni. Ratkaisuna oli siis purkaa keittiön seinää hieman tuosta vesipisteen ja olohuoneen välistä, joka antaa hieman avaruutta. Saareke taas antaa huimasti lisätilaa kun siihen mahdutettiin sekä uuni, että liesi.  
Remontin myötä olen muutenkin noussut aivan uusiin sfääreihin näiden remonttijuttujen myötä. Ette tiedä kuinka vaikeaa on yrittää miettiä esimerkiksi sitä, millainen hana keittiöön tulee tai millainen liesituuletin on paras. Asioita, joita ei ole koskaan aikaisemmin tullut ajatelleeksi. On se vaikeaa kun vaihtoehtoja on monia. Huhheijjaa!
Ette tiedä kuinka jännityksellä odotan että remontti on valmis keittiöineen ja lattioineen! Sitten tosin vasta alkaakin toinen rumba, eli muutto.
Kivat sunnuntait teille!

11 vastausta artikkeliin “Kotijuttuja: Tuleva keittiömme 3D:nä”

 1. Vähän hassulta näyttää tuo hella yksinään saarekkeena mutta varmasti käytännössä paljon parempi kuin piirroskuvat antaa ymmärtää 🙂

 2. Hellan vieressä vois olla käytännöllinen ihan pieni taso, mihin pystyis nostamaan jotain tai laittaa kauhan odottamaan yms.

 3. heh, eipä käynyt moinen mielessäkään, näillä mennään nyt 😀 Oikein ei mahdu saareketta leventämäänkään kyllä tilasyistä!

 4. Oikein hieno! Uskomatonta, että noinkin pieneen tilaan mahtui myös tiskari! 🙂 Minkä merkkisiin kodinkoneisiin päädyitte? Niin, ja onko tuo liesituuletin nk. aktiivihiilisuodatin? Vai mikä se nyt onkaan…

  1. Mä en tiedä kodinkoneiden merkeistä sen tarkemmin kun mies on hoitanut ne serkkunsa kautta 😀 enkä myöskään liesarista, apua haha!

 5. Hieno varmasti tulee 🙂 Mutta jännä veto ihan suunnittelijalta laittaa liesi ilman laskutasoa, sekä vesiallas reunaan. Vettä saa nimittäin olla pyyhkimässä lattioilta ja kaapinsivulta sitten yhtenään. Hellan viereen saa kuitenkin varmasti jonkun pikkuisen aputason pyörillä liikuteltavaksi, jos tarvitsee 🙂

  1. En ollut siellä paikanpäällä kun järjestystä setvittiin, mutta luultavammin meidän toiveiden ja mahdollisuuksien mukaan on tehty tuo suunnitelma, tilasyistä saareke ei esim voi olla leveämpi ja vesiputkien vuoksi vesipiste ja astianpesukone piti laittaa tiettyyn paikkaan 🙂

 6. pohdin samaa ko aiempi kommentoija, mut toisaalta; ainahan voi hankkia pyörillä liikkuvan irtotason jos tuntuu, että hellan viereen kaipaa lisää laskutilaa, ja sitä on sit helppo liikutellaki jos tuntuu että välillä kaipaa enempi tilaa? 🙂
  terkuin keittiötyöläinen

  1. En ollut siellä paikanpäällä kun järjestystä setvittiin, mutta luultavammin meidän toiveiden ja mahdollisuuksien mukaan on tehty tuo suunnitelma, tilasyistä saareke ei esim voi olla leveämpi ja vesiputkien vuoksi vesipiste ja astianpesukone piti laittaa tiettyyn paikkaan 🙂

   Ja jep, täytyy semmoinen hommata sitten jos kokee että tarvitsee. Luultavasti näin kuitenkin pärjätään! 🙂

 7. Astianpesukone. ♥ Aijai. Olen kade! Pesen vaikka mielummin vessan, kuin tiskaan. 😀

  Näiden kuvien perusteella keittiö näyttää tosi mukavan kompaktilta kokonaisuudelta. Kun on hyvä pohja, mahtuu parikin keittiöön häärimään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.