Helsinki Midnight Run

Osallistun tänä vuonna ensimmäistä kertaa Helsinki Midnight runiin, joka on siis ensi lauantaina, 30.8 illalla järjestettävä juoksutapahtuma Helsingissä. Mun salikortti vanheni pari viikkoa sitten, joten juoksutreenit alkavat olla nyt muisto vain kun kertakaikkiaan ei ole tässä töiden ohella oikein muuta ehtinyt tai jaksanutkaan kun hoitaa perusasiat ja miettiä remonttia…tai ravata uudella kämpällä. 
Onneksi tuo 10km joka on Midnight runin  pituus, on melko helppo nakki, joten tavoitteenani on käydä vetämässä ainakin muutaman kerran vähän pidempi juoksulenkki ennen lauantaita. Ei tässä onneksi vielä mitään maratonia ole tiedossa 😀 Viime viikolla juostiin 4km kanssa uudelle kämpälle ja seuraavana päivänä juoksin itsekseni reilun 10km. Tällä viikolla on tullut vasta 7km mittariin, illalla olisi sitten tarkoitus heittää taas vähän pidempi lenkki. Näitä juoksumatkoja listatessa tulee vähän ikävä niitä aikoja, kun kilometrejä kertyi mittariin viikolta jopa 40. No mutta, ehkä sinne taas joskus päästään. Onneksi tuo juoksukunto nyt ei aivan älyttömästi ole tässä vuosien varrella päässyt rappeutumaan ja pitkätkin lenkit hujahtavat melko itsestään.

Juoksuun osallistuu myös kaksi ystävääni ja oli tarkoitus mennä toisen kanssa samaan aloitusryhmään, jossa tavoiteaika pyöri siinä n. tunnissa, Tunti on melkolailla aika joka itselläni menee tuohon 10 kilometriin, tosin yleensä aina kävelen reippaasti muutamia minuutteja lenkin alkuun. Tuo lähtöryhmä 4A johon alunperin olin menossa, oli kuitenkin jo ehtinyt täyttyä ja lähden nyt astetta nopeampaan eli 3A:han. Saa nähdä mitä tästä nyt sitten tulee kun tavoiteaika on muistaakseni 50-55min, yritetään, yritetään. Kai sitä suoriutuu vähän paremmin silloin kun on ryhmän paine siinä läsnä. Ja kai sitä täytyy laskea pois noista peruslenkeistäni se alkulämmittelyn osuus. Saa nyt nähdä mihin aikaan tässä päästään 😀


On sanomattakin selvää, että lähiaikoina ja vieläkin on hyvin pystynyt juoksemaan ihan shortseissa, mutta jo muutaman viikon kuluttua joutuu varmasti vetämään jalkaan kunnon juoksutrikoot ja pitkähihaisen juoksupaidan. Tällä hetkellä on kamala himo päivittää treenivarustusta, mutta yritän pantata ostoksia vielä Losin reissuun asti. Ostoslistalle kun pääsee taas ainakin uudet lenkkarit, juoksutrikoot, juoksutoppi ja ehkä uusi tuulitakki. Eli oikeastaan siis koko setti 😀

Odotan ihan superinnolla tuota juoksua, en ole nimittäin vielä aikaisemmin ikinä osallistunut mihinkään varsinaiseen juoksutapahtumaan vaan aina juossut vain itsekseni! Asetan nyt kuitenkin täällä julkisesti itselleni tuolle 10km matkalle aikatavoitteeksi 55min. Ehkä siihen on vähän suurempi motivaatio yrittää yltää kun on kuulutellut koko kansalle.

 Onko joku teistä osallistumassa tai osallistunut aikaisempina vuosina? Mitä piditte? 🙂

Kuvat napattu Midnight runin sivuilta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.