Beauty must-haves

Mietiskelin jokunen aika sitten, että minulla alkaa tätä nykyä olla kauneudenhoidon saralla yhä useampi tuote, joita en enää hevillä muihin vaihtaisi! Useimmista olenkin höpötellyt tänne jo kyllästymiseen asti, mutta minkäs sille voi jos tuote on hyvä. Luottotuotteiden löytyminen säästää aina päänvaivalta kun tietää onnistuvansa napatessaan tavaran ostoskoriin, olipa kyseessä nyt sitten hiuspompulat taikka kuivashampoo. Ja kyllä niistä hyviksi koetuista tuotteista mielellään kertoo myös muille hyvää. 
Välillä on toki mukava hairahtaa tutulta polulta ja kokeilla jotain uutta ja erilaista; joskus löytyy uusi lempituote, joskus taas tulee eteen pettymys ja palaa takaisin vanhaan. Muutamia lempijuttuja en silti kuitenkaan vaihda 😉

1. Tangle Teezer. Siitä asti kun muutama vuosi taaksepäin pistin oman pinkin TT:ni Briteistä tilaukseen, ei ollut aavistustakaan kuinka jäisin tähän koukkuun! Tuolloin TT ei ollut vielä niin levinnyt ilmiö ja ihmiset naureskelivat pinkille ”ponin harjalle”. Mutta enpä tunne ketään kuka ei olisi harjaan tykästynyt 😉 
Normaalilla harjallahan ei suositella harjattavan kosteaa tukkaa, koska hius venyy ja katkeaa märkänä helpommin. TT:llä onnistuu kuitenkin myös kosteiden hiusten takkuselvittely, koska pehmeät harjakset antavat periksi takuissa, eivätkä väkisin selvitä niitä auki, jolloin hius kärsii. Itseltäni löytyy yksi TT kylppäristä, yksi käsilaukusta ja vielä yksi compact-versio työpaikalta laatikostani jonka olemassaolon aina unohdan. Joskus on meinannut tulla paniikki kun on huomannut harjan jääneen kotiin! Itse tykkään myös välillä hieroa TT:n piikeillä päänahkaa 🙂 TT löytyy netistä mm. Nelly.comista.

2. Invisibobble/puhelinlankapompulat. Omani hankin vihdoin ja viimein alkukesänä kun bongasin näitä pompuloita kampaamossani Qhairissa kassalla maksun yhteydessä. Ja pakko mainita tähänkin, ettei paluuta totisesti ole ollut. Silloin kun pompula ei ole päässä, on se turvallisesti ranteen ympärillä. Näissä on plussaa se, etteivät pompulat kulu ja kovetu samalla tavalla kun tavalliset pompulat, joissa on kuminauha sisällä. 
Olen tutkaillut ihmisten hiuksia mm. busseissa työmatkoilla (:D) ja huomannut, että nykyään melkeinpä kaikilla on näitä! Pompulassa on parasta se että hiukset saa kiinni napakasti, mutta hiusystävällisesti. Nämä eivät nimittäin hankaa ja kiristä tukkaa, joka toki säästää hiuksia huomattavasti. Invisibobblea myy esimerkiksi Pretty.fi, näköjään ovat nyt tarjouksessakin.
3. Cloud Nine-muotoilurauta. Heivasin toissakesänä vanhan, kuluneen Remingtonin raudan ja pistin tilaukseen ammattilaistenkin suosiman Cloud Nine-raudan, eikä tämän(kään) kohdalla ole ollut paluuta entiseen. Vanha suoristusrauta suurinpiirtein raastoi tukkaa, eikä varsinkaan loppuvaiheessa liukunut hiusten läpi millään tapaa sulavasti ja se jos jokin nyt oli hiuksillekkin aivan katastrofivehje.

Cloud Nine mahdollistaa suoristuksen ja muotoilun alhaisillakin lämpötiloilla, joten raudan kuumuutta voi säätää oman hiustyypin mukaan. Suoristuksen lisäksi myös laineet ja kiharat onnistuvat tällä täysin ongelmitta. En voisi olla tyytyväisempi! Pähkäilin tuolloin tätä tilatessa GHD:n ja tämän välillä, mutta kuulin että GHD olisi heikentynyt laadussa vuosien varrella ja että kannattaisi mielummin satsata Cloud Nineen. Näin tein, enkä ole katunut! Cloud Nine löytyy verkosta mm. täältä.


4. Vita Liberata-itseruskettavat. Vasta parin viime vuoden aikana olen tottunut takaisin itseruskettavien pariin ja olenkin hämmästynyt kuinka edistyksellisiä ne nykyään ovat! Aivan lempimerkkini itseruskettavista on tällä hetkellä Vita Liberata ja juurikin vaahdot, jotka levittyvät helposti kintaan avulla. (Ei siis enää keltaisia kämmeniä! :D) Itselläni on näistä darkia ja mediumia, olen kokenut että itselleni tuo tumma versio on mieluisampi koska jo yhdellä kerroksella saa todella kivasti väriä. Ja sävy on ihan oikeasti todella luonnollinen, ei lainkaan oranssi! Vartalovaahtojen lisäksi olen nyt tutustunut tuohon kuvan päivävoiteelle, joka on siis itseruskettava kasvoille. Toimii!

Yksi juttu joka on Vita Liberatassa suuri plussa, on se etteivät nämä tuoksu lainkaan niin vahvasti kun menneiden vuosien itseruskettavat ja vaahto kuivuu levityksen jälkeen aivan yllätysnopeasti, jonka jälkeen voi huoletta pukea. Rusketus ei kuluessaan myöskään jätä valkoisia länttejä vaan kuluu iholta tasaisesti pois. Jos mielessä on uuden itseruskettavan hankinta piristämään syyspäivää, niin voin  ehdottomasti suositella tätä tuotesarjaa! Netissa VL:ää myy esimerkiksi Tanstore.fi

5. Victorias Secret-body sprayt. …joita muuten saa nykyään yhä useammasta paikasta täällä Suomessakin. Vaikka nämä VS-hömpötykset tulevatkin nykyään suurinpiirtein joka tuutista, niin nuo isossa pullossa myytävät vartalosuihkeet ovat yksi juttu jotka pysyvät kylppärin kaapissa vuodesta toiseen. En ole kovin aktiivinen hajuvesillä läträilijä nykyään, mutta vartalosuihkeet ovat siitä kivoja että antavat kevyen tuoksun kuitenkaan karkoittamatta kaikkia parin metrin säteellä liikkuvia ihmisiä.

Plussaa isossa pullossa on toki myös riittävyys ja varsinkin edullinen hinta. Kyllä näitä aina se yksi mahtuu reissuilla matkalaukkuun, vaihtelua arkeenkin silloin kun ei jaksa vahvoilla tuoksuilla läträillä. Miinuksena näissä on se, että hyviä tuoksuja löytyy liikaa; omat lempparini ovat tällä hetkellä Strawberries & Champagne ja Mango Temptation. Koko nettivalikoimaa löytyy Nordic Feel.fi:stä.

6. Batisten kuivashampoot. Batisten maine varmasti puhuu jo puolestaan, mutta hehkutetaan vielä lisää! 😀 Kuivashampoot pelastavat paljolti ainakin omia arkiaamujani kun tulla menee päätä myöten yön jäljiltä. Olen kuivashampoiden avulla myös kyennyt nykyään pidentämään hiustenpesuväliä 1-2 kertaan viikossa, joka toki myös säästää tukkaa laittamiselta ja tietysti myös aikaa kun puolen tunnin sijaan kuluu fiksaamiseen 3minuuttia.

Batisten tuotteista olen rakastunut vaaleiden hiusten kuivashampooseen, joka samalla kirkastaa tyvikasvua sekä antaa aavistuksen volyymiä ja tekstuuria. Batiste light& blondin ohella olen tykästynyt myös XXL-kuivashampooseen, joka antaa megavolyymiä silloin kun lättätukka on eniten valloillaan. Batiste löytyy verkosta täältä.

Mietin muuten tässä yksi päivä, että 5v taaksepäin olivat hiuspuuterit ”se juttu”, jonka jälkeen tuli taas hiusöljyistä ja kuivashampoista kova sana kauneudenhoidossa. Mikäköhän mahtaa olla seuraava villitys?

7. ja 8. OPI ja Ciate-kynsilakat. Olen nykyään aivan kynsilakkahullu! Essien ja Ciatén rinnalla myös OPI on yllättänyt minut värivalikoimallaan. Koska itselleni kynsilakkojen poistaminen on maailman hermoja raastavimpaa touhua, satsaa mielummin muutamia euroja enemmän kynsilakkoihin jotka oikeasti kestävät, nimittäin tämän tytön hermot eivät taas kestä sitä jos kynsilakat ovat varisseet jo seuraavana päivänä lakkauksesta! Tämän vuoksi olen monesti pähkäillyt myös geelilakkauksen hommaamista, mutta kerran jo rakennekynsistä vierottautuneena uuteen huoltokierteeseen jääminen pelottaa, nykyään kun on tarpeeksi päänvaivaa arjessa jo ilman kynsiäkin 😀 Näiden tässä mainittujen lisäksi kiitoksen ansaitsevat myös Yves Rocherin lakat, joissa hinta-laatu-suhde on enemmänkin kun kohdallaan, eli myös edullisesti voi saada todella hyvää laatua.

Siinäpä ne.. Jäiköhän joitakin juttuja nyt mainitsematta 😀
Onko teillä samoja vakiotuotteita kauneudenhoidossa tai kenties mainta joku oma lempparituote, jota en kenties ole vielä hoksannut?
Sisältää mainoslinkkejä

10 vastausta artikkeliin “Beauty must-haves”

 1. Hmm.. olen noita ponnareita pohtinut, monet ovat kyllä hehkuttaneet niistä! Niitä löytyy myös halvempia versioita kuin alkuperäiset, eikai sillä taida juurikaan olla merkitystä vai mitä tuumit?

 2. Mulla on invisibobbleja sekä jotain markettien (ibero?) puhelinlankaponnareita. Ja noi marketin ponnarit on ihan huimasti paljon parempia ku invisibobblet. Ainaki mulla invisibobblet venyy ihan hirveästi (joutuu kiertämään nelisen kertaa hiuksiin, että pysyy paikallaan) eikä palaudu takaisin muotoonsa. Kun taas ne markettiversiot palautuu takaisin pieneksi ja riittää kun sen pyöräyttää pari kertaa hiusten ympäri.
  -Anna-

  1. Sen olen myös huomannut, että ovat tosiaan vähän venyneet käytössä, mutta muuten oikein hyvä tuote! Kiitos kokemuksista, täytyy hamstrata myös noita halvempia jos tulee vastaan 😉

 3. Mulla on samoja Tangle Teezer, invisibobblet ja Batisten kuivashampoo. En halua enää käyttää mitää muuta harjaa, pompulaa tai kuivashampoota. 😀

  Mä aattelin, että seuraavaksi tilaan "invisibobbleja" ebayn kautta. Siellä oli ties mitä värivaihtoehtoja ja hinnat näytti olevan niin edulliset, ettei haittaa, vaikka ne sitten osottautuiskin huonommiksi kuin ne aidot. 😀

 4. Halusin vinkata asos.comin Batiste-valikoimasta! Ite oon jo parin vuoden ajan tilannu sieltä 400 ml pulloja n. 7 € hintaan eli HUOMATTAVASTI edullisempaa kuin mitä muualla oon nähnyt. Tuo XXL-shampoo näyttäis olevan tuolla pari euroa halvempi kuin Nellyllä. 🙂

  Ensin epäilin, että toimitetaanko noita pulloja Suomeen, mutta kyllä vaan on tullut perille. Ja ilman postikulujakin vielä! 😉

  1. Ohoh! Siis siitä syystä en ole edes vuosiin viitsinyt katsoa brittikaupoista Batistea kun muistelin ettei aerosoleja saisi enää tilata ulkomailta??? Täytyy ehkä testata, kiitos tästä! 🙂

 5. Oon löytänyt sun blogisi avulla nuo 1., 2. ja 5. kohdan tuotteet, kiitos vaan 🙂 Lisäksi hammastahnan ja valkaisuliuskat. Ja varmaan paljon paljon muitakin tuotteita. Joten kiva saada sun suosituksia lisää 🙂 Tuota batistea pitää kyllä kokeilla kun vanhat loppuu. Osaisitko suositella jotain halvempaa hyvää suoristusrautaa? Ei ole varaa laittaa nyt noin paljoa siihen, mutta uusi pitäisi pikkuhiljaa saada.

  1. Eikä haha! Liuskat unohdinkin tästä itseasiassa kokonaan! 😀 Hmmm. mulla on ollut vain Remingtonin rauta tuota ennen ja se oli varmaankin 5v eli en oikein sen lisäksi osaa sanoa.. Se oli kuitenkin ihan ok, semmoinen Shine Theraphy 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.