Uudet hoodsit Käpylässä!

Siis voi jösses.. Meille tuli nimittäin eilen Xbox, jonka jälkeen en saanut koko iltana edes sekuntia rauhaa ihan järkyttävältä paukkeelta ja melulta, saati että mikään mun sanomiseni olisivat menneet kuuleviin korviin kun sitä niin keskittyneenä pelattiin. Se, että joku olisi esimerkiksi keksinyt vapaapäivällään käydä ruokaostoksilla sillävälin kun itse olin töissä, olisi ollut ihan liikaa pyydetty. Saa nyt nähdä mitä tästä nyt tulee. Todennäköisesti tuota pauketta vuorokauden ympäri 😀 Voihan toki olla mahdollista että itsekkin innostun jotain pelejä pelailemaan, mutta jotenkin rohkenen epäillä että en..
Unohdin eilen töihin lähtiessä tietysti sateenvarjon kotiin ja töistä päästessä satoi kertakaikkiaan niin täyttä, että olin kotiin päästessä aivan litimärkä! Lähiviikkoina on jotenkin tuudittautunut näihin hyviin keleihin, joten ei aamulla osannut kuvitella että taivas päivänmittaan tuosta repeäisi. Ilmeisesti viikonloppuna vietettiin sitten viimeisiä varsinaisia kesäpäiviä, eli byebye kesä!

Ehdinkin jo jotain kotikulmien kuvia julkaista viimeviikkoisessa Nikon-postauksessa, tässäpä muutama lisää..

Olen tykännyt kyllä asustaa Käpylässä aivan hurjasti! Katujen nimet sun muut nyt ovat vielä hakusessa, mutta varsinkin alkuun oli aivan ihmeissään kun nukkui yöt ikkuna auki ja ulkona oli vain hiljaisuus liikenteen melun sijaan. Samoin ulkona tuoksuu siis kertakaikkiaan luonto kun astuu kotiovesta pihaan hahah! On ilmeisesti tullut asuttua liian kauan kaupungissa kun kiinnittää huomion tämmöisiin asioihin. Onpahan ainakin rauhallisia teitä lenkittää koiria, kaunis miljöö ja todella hyvät kulkuyhteydet. 

Meillähän oli yhtenä kriteerinä asunto raitiovaunuyhteyksien päässä, joka nyt täällä on vähän rajallinen käsite koska 1 ja 1A kulkevat vain seitsemään asti illalla, eivätkä ollenkaan viikonloppuisin, joten… 😀

Itselläni meidän asuinaluelistassa Käpylä oli ehkä ykkössijalla, mutta varsinkaan loppukesästä ei täällä ollut tarjolla kovinkaan paljoa potentiaalisia asuntoja vaikka kyttäilin sitä Oikotietä oikeasti viisi kertaa päivässä ainakin. 

Sitten löysin tämän meidän nykyisen ja oli käytävä kiinni! Jokuhan oli jo tarjonnut tästä ennen meitä, mutta myyjä ei ollut hyväksynyt tarjousta. Välittäjä kertoi meille suoraan millä hinnalla tarjous menisi läpi, joten korotettiin aiempaa tarjousta parilla tuhannella ja saimmekin jo 15min sisään soiton, että asunto on meidän! Vaikkei koti nyt ennen remonttia sinänsä semmoisenaan mikään dream catch ollutkaan, niin potentiaalia kyllä oli ja ollaan kyllä saatu tästä ihan unelmakoti itsellemme!
Käpylän suosio nyt ei varmasti tule ainakaan laskemaan (päinvastoin) ja hinnatkin varmaan tästä vielä vuosien mittaan nousevat, joten pidämme uutta kotia senkin suhteen ihan hyvänä investointina, varsinkin kun omien säästöjen ja remontoinnin myötä ei yhteistä lainaakaan ole siis aivan mielinmäärin (vaikka toki euroissa todella paljon onkin haha :D) kun vertaa että valmiiksi remontoidusta asunnosta olisi saanut maksaa varmasti jopa 10-20t enemmän. Tietystihän tämäkään uurastus ei tullut aivan turhasta, vaan hommaa on riittänyt kyllä tuntitolkulla.

Tiedän että siellä jo odotellaan kunnon kotikuvia muustakin kun keittiöstä (joka sekin on vielä loppusilausta vailla) ja arvatkaa odotanko itse, että pääsen kotikuvia napsimaan! Vielä kuitenkin riittää vaikka mitä pikkupuuhaa ja olisi jotenkin tylsää napsia kuvia ”melkein valmiista kodista”, joten panttaan kuvia nyt siihen asti kunnes ollaan saatu kaikki täällä järjestykseen. Kuten nyt esimerkiksi naulakko kuntoon.. Tai taulut seinille haha 😀

Puu-Käpylä on kyllä nätti! Ihanaa, että näinkin kantakaupungista löytyy kuitenkin vielä tämmöisiä alueita, kuten nyt vaikka Puu-Käpylä, Puu-Vallila ja mitä näitä nyt onkaan. Tuommoisessa olisi kyllä ihana asustaa, pelottaa vaan kuinka vilu puutalossa tulisi talvella kun olin jo äsken herätessä niin jäässä että vedin päälle hupparin, collarit ja villasukat. Pitää vissiin alkaa lämmittämään pattereita 😀

 
Sain pari viikkoa taaksepäin Cloetalta taas uutuuslähetyksen kotiin ja tällä kertaa tuo karkkiboksi kumottiin kyllä parempiin suihin ihan ennätysajassa. Me jaetaan aina karkit niin, että Tommi saa kaikki kovat hedelmäkarkit ja itse taas mässytän kaikki suklaat oikein innolla 😀 Varsinkin nuo Cloetan suklaat ovat nousseet itselläni aivan ehdottomiksi lemppareiksi tämän vuoden aikana!
Tommin arvosana eteenkin TV Mix Actionista ja noista Pim Pimeistä (:D) oli, että karkkiasteikolla aivan kymppejä. Mua naurattaa kuinka tarkasti se aina selostaa eri karkkien ominaisuuksia. Parhaat kuulemma menee valkoisiksi kun niitä puristaa ja näissä oli ennätyspaljon juuri niitä 😀

Olette varmaan nähneet näitä mainostettavan telkkarissa? Tuossa ylemmässä on mukana aavistuksen suolaista vohvelia ja alempi minttusuklaacrispiä. Ihan superhyviä!! Cloetan suklaista lempparini on kuitenkin edelleen se keltakääreinen Chocowoffel.


Pollyt olivat muuten tehneet kauppansa salaa toissaviikolla, itse ehdin syödä yhden 😀 Kamalaa mitä sokerihiiriä meillä asuu!!

Tästä nyt tuli tämmöinen melko sekamelskapostaus, mutta tämmöistä tänään!

Laitan muuten (todennäköisesti) Korsin Hamiltonin (sen pienen) myyntiin tällä viikolla huutikseen. Ilmoittelen sitten täällä tarkemmin. Pitää vaan jostain pähkäillä että mistä saan laukun sen tilalle kun en ole edelleenkään saanut ostetuksi sitä Balenciagaa josta olen jauhanut jo KAKSI VUOTTA!! 😀
 

Kuvat otettu Nikon P600:lla

Makeiset saatu blogin kautta

13 vastausta artikkeliin “Uudet hoodsit Käpylässä!”

 1. Ihanan näköistä asuinseutua! Voisin kuvitella tuonne itsekin muuttavani, ainoana miinuksena vaan tosiaan tuo ettei ratikka kulje kovin myöhään, pitäisi kulkea sitten busseilla. Itse asun tällä hetkellä ihan Puu-Vallilan kupeessa, en tosin niissä ihanissa vanhoissa puutaloissa vaan vuosi sitten valmistuneessa talossa. 😀 On kuitenkin ihana lenkittää koiria ja samalla ihastella niitä ihania puutaloja tuolla aluella 🙂

  1. Nojoo, itse myös aluksi luulin ikävöiväni ratikoita, mutta loppujen lopuksi nuo bussit kulkevat paljon sutjakkaammin kun ei olla kuitenkaan kovin kaukana keskustasta! 🙂

 2. Toi Cloettan minttusuklaa on mun uus lemppari! Sitä vois syödä vaikka kuinka monta levyä kerrallaan 😀

 3. Kivaa seutua kyllä toi Käpylä! Kiva kuulla, ettette ole katuneet päätöstä hehe. On kyllä ihan mahtavaa kun ikkunasta kuuluu lintujen laulua sporan sijaan. Nauttikaa, kun remppa alkaa olemaan ohi 😉
  Ps. se Bauhausin keittiöntasojen kommentti tuli multa, kiva kun voin olla avuksi. Meilläkin jäi sitä tavaraa yli tosi paljon, viime jouluna about kaikki lähipiirissä sai lahjaks leikkuulaudan + juustoja 😀 Tein (eli näppärästi hion kulmat ja öljysin, melko haastavaa) myös kotiin sellasen ja on kyllä aivan passeli. Meidän taso on vähän paksumpaa, mutta eihän sillä niin väliä. Niin ja mitä tulee sen puun kestävyyteen tasomatskuna niin ihan hyvin on toiminut, pari kertaa oon sen jälkeen käsitellyt ja kun on tiskikone niin ei tuu läträttyä vedellä kaueesti (onneks!) sen ympäristössä. JA jos tulee jotain jälkiä niin hiekkapaperilla vaan pinta auki ja uudet öljyt päälle kun on siistitty. Näin tekisin, mutta en mene vastuuseen onko se paras vaihtis 😀 Don't quote me on that!

  1. Joo kiitos vielä vinkistä, siitä totisesti oli apua! Mekin meinattiin juurikin leikkuulautoja tehdä tuosta lopusta ja ehkä sohvapöytää tai hyllyjä seinälle 😀 Ihanaa syksyä sinulle!

 4. Mä asuin pari vuotta puutalossa Kumpulassa ja oli kyllä ihanaa! Tuntui kuin ois asunut maaseudulla keskellä kaupunkia 🙂 Käpylä on kanssa ihanaa aluetta, ihan oma tunnelmansa. Onnea uuteen kotiin vielä 🙂

 5. Käpylä on kyllä upea paikka! Voinko udella, onko teidän asunnon tontti oma vai vuokralla? Käpylästä kun en itse ole löytänyt juuri muuta kuin vuokratontillisia, jonka vuoksi en ole ollut asunnoista kiinnostunut.

  1. Joo on vuokralla, mutta sopimus uusittu juuri, olisiko 50 vuodeksi, eikä mitenkään onneksi humpsahda vuokrat pilviin vaikka tulisikin jotain indeksikorotuksia, eli siltä kantilta ei tarvitse pelätä 🙂

 6. Minä vuonna teidän taloyhtiö on rakennettu? Käsitinkö oikein ettei se siis ole tuollainen puutalo? Noh, ehkä parempi niin! Ei tule kylmä. Olisi hauska kuulla enemmän faktoja teidän ostamastanne asunnosta, kun olet antanut neuvoja muille niin ois kiva tietää millaiseen itse päädyit 🙂 Esim. putkiremppa ym. Sori jos oot jo kertonut jossain muussa postauksessa, ei vaan osunut silmään. Asutteko ihan tuon puu -Käpylän sykkeessä vai jossain vähän syrjemmässä? Entä ratikka, onko pitkä matka kävellä ratikalle tai bussipysäkille? Onnea uudesta asunnosta!

  1. 50-luvulla rakennettu eikä ole siis puutalo vaan kerrostalo 🙂 Joo voisin vaikkapa sitten kotipostauksen yhteydessä vähän sepustaa muutakin tietoa tästä. Kiteytetysti kuitenkin, että kaikki suuret remontit siis tehty, eikä vuosikausiin tulossa mitään. Ja asutaan Puu-Käpylän ihan vieressä, mutta ei siis ihan Puu-Käpylässä, harmi vaan. Spora- ja bussipysäkeille kävelee pari minuuttia, tai bussipysäkille oikeastaan minuutin 😀

 7. niin nättiä!! en kestä. en ole ikinä nähnytkään tuollaista helsingissä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.