Nescafé Dolce Gusto, uusi kahvikaveri!

Sain joku aika sitten kunnian lähteä kahvihirmuna Nescafé Dolce Gusto-lähettilääksi. Yhteistyön tiimoilta sain itselleni kahvikapseleilla toimivan Circolo Automatic-keittimen, sekä valikoiman erilaisia kahvikapseleita kokeiltavaksi. Dolce Guston keittimet ja kahvit olivat toki nimeltään ennestään tuttuja, mutten ollut sen koommin tätä ennen tutkinut millaisia kahveja on saatavilla tai miten kahvin valmistus ylinpäänsä hoituu. 
Itse nimittäin heti alkuun hämmästelin sitä, ettei keittimessä ole maitosäiliötä….kunnes hölmönä hoksasin, että maitokahvikapseleissa tulee mukana erilliset kapselit maidolle! 😀 Kuinka helppoa! Ei enää stressaamista siitä, onko varmasti muistanut käydä illalla hakemassa uuden kahvimaidon loppuneen tilalle tai onko päiväys kenties mennyt jo kaksi päivää aiemmin. TAI, että riittääkö tölkin loppu liru tosiaan kahdelle silloin kun ei välttämättä jaksaisi lähteä aamukuudelta huoltoasemalle maitoa hakemaan. Haha, näitä kahvihullun ongelmia!

Tuli testattua heti ensin lämmintä kaakaota. Niin hyvää!! Edellisestä kerrasta olikin jo aikaa 😀 

Aivan ehdottomimmat lempparit näistä testaamistani kahveista ovat tuo Mocha (suklaakahvi), Chai Tea Latte, Latte Macchiato ja Skinny Cappuccino, jossa on tavalliseen cappuccinoon verrattuna vähemmän sokeria. Tuota Mochaa voisi varsinkin juoda joka aamu aivan kuppikaupalla, harmi ettei tuo ole aivan niin skinny-versio 😀

Kapselivalikoimahan on näissä Dolce Gustoissa todella laaja ja kahvia löytyy kyllä varmasti jokaiseen makuun. Maitokahveja, espressoa, eri tee-vaihtoehtoja, tummapaahtoista kahvia ilman maitoa, kaakaota, jääteetä…you name it! Itsellä meni pää kertakaikkisen sekaisin ensimmäisen kerran kun astuin tuonne cappuccinojen ja macchiatojen maailmaan.

Kapseleissa ja kapselipaketeissa on erilliset ohjeet kunkin kahvilaadun valmistukselle. Esimerkiksi Skinny Cappuccinoa tulee säätää ensin kahvikapselia keittimeen ”yhden asteikon verran” (joka tarkoittaa siis käytännössä kuinka vahvaa kahvista tulee/kuinka paljon nestettä valuu kapselin läpi), jonka perään vaihdetaan maitokapseli jota taas sitten säädetään keittimen valitsimeen 6 asteikkoa. Pakko myöntää, että säädän noita kahvikapseleita aina ainakin yhden asteikon enemmän, jotta saan kaiken mahdollisen aamukofeiinin irti 😀

Mutta tosiaan, kahvinvalmistus ei voisi olla helpompaa. Tuo säätömahdollisuus tietysti mahdollistaa myös juurikin erilaisten juomien valmistuksen, joihin vaaditaan eri määrä nestettä ja vahvuuden suhde onnistuu.

Itse en todellakaan ole meillä ainut kuka on ihastunut näihin kahveihin, vaan täällä on jo toinenkin katsonut alustavasti tilausta tuonne verkkokauppaan. Etenkin jääcappuccino on tehnyt erityisen hyvin kauppansa, enkä ole itse ehtinyt Macchiato ja Mocha-huumassa sitä edes vielä maistamaan kun pienen kulauksen. Täytyy viikonloppuna keittää jääkahvit! ;D

Me molemmat olemme tykästyneet tässä nimenomaan kahvinkeiton helppouteen; kapseli sisään, napin painallus ja kahvi on valmis yhdessä hujauksessa ilman erillistä keittimen latausta valmiiksi. Lisäksi eri kapseleilla saa ihan kivasti aamukahvitteluun vaihtelua sen perinteisen suodatinkahvin tilalle. Kymmenen minuutin säästö aamutoimista nopealla kahvinkeittimellä on nimittäin oikein tuntuva.. Varsinkin nyt kun mennään jo näihin pimeisiin aamuihin.

Ainut ”ongelma” jonka itse olen huomannut on se, että itse suurkuluttajana juon yleensä 3-4 kuppia kahvia, joten arkikahviksi kapseleita kuluu tosiaan aika reippaaseen tahtiin. Tästä syystä näen ainakin itseni kohdalla, että on järkevintä pistää aina kerralla suurempi määrä kapseleita tilaukseen parin paketin sijaan. Vaihtelua tuo toki se, että tilaa samalla mahdollisimman montaa eri makua. Joihinkin makuihin olen itseasiassa törmännyt ihan ruokakaupoissakin.

Itselleni tuli ensimmäisenä mieleen kuinka hyvä idea tämmöinen keitin onkaan perheeseen joululahjaksi! Kapselikeittimethän olivat toki jo viimekin jouluna lahjahitti, mutta kun yhdellä keittimellä saa helposti kahvit, teet, kaakaot ja vielä jääkahvit, niin jokaiselle löytyy varmasti jotain.

Itseltäni löytyy kaapista ennestään myös Nespresso-keitin, johon toki saisi myös hommattua eri makusiirappeja, mutta en kertakaikkiaan halua viedä aamukahvia taas liian vaikeaksi kiireisinä aamuina, vaikka Nespresson kahvi myös aivan loistavaa onkin. Nämä Dolce Guston kapselikahvit ehkä vaan antavat makuelämyksenä enemmän vaihtelua siihen samaan mitä on tullut jo kauan litkittyä. Nescafe ja Nespresso nyt ovat samaa Nestlen puljua, keittimien ideat ja brändit vain kovin erilaiset. Itse olen ollut kumpaankin näihin aivan supertyytyväinen ja tuo jälkimmäinen palvellut kiitettävästi jo yli pari vuotta.

Kahvinjuonninhan nyt kuitenkin kuuluu olla enemmän elämys kuin mitäänsanomaton rutiini! Eikös vain? 😉
Ja onko Dolce Gusto teille ennestään tuttu vai oletteko kapselikeittimien saralla suosineet jotakin muuta merkkiä?

Postaus toteutettu yhteistyössä Nescafé Dolce Guston kanssa

4 vastausta artikkeliin “Nescafé Dolce Gusto, uusi kahvikaveri!”

  1. Mun työpaikalla on ollut Dolce Gusto ja tykkäsin kyllä siitä, tosin meillä ei ollut kuin perus maitokahvikapseleita, eli muita makuja en ole testannut. Onhan se äärimmäisen helppo tapa tehdä kahvia ja itsekin olen haaveillut ko. laitteesta, mutta sitten iskee järki vastaan, eli oon sitä mieltä että a) kapselit on tosi kalliita vrt suodatinkahviin (en ole tutkinut asiaa, mutta pikainen mielikuva?) ja b) jossain vaiheessa tämäkin "trendi" menee ohi, ja mitä silloin tapahtuu? Veikkaan, että kapselin valmistus lakkaa ja siinä on sitten turhaa muoviromua taas kaappien täytteenä. Don't get me wrong, RAKASTAN kahvia kaikessa muodossa, ja jos joku mulle tuollaisen lahjoittais, niin tottakai olisin itsekin onnellinen… 😀

    1. Itse myös ajattelin aluksi kapselikahveista noin, mutta onhan niitä jo monta vuotta pyörinyt markkinoilla ja kapselit ovat rantautuneet myös limsoihin soda streamereihin, joten olisiko trendi sittenkin jäädäkseen ja mullistanut nämä juomamarkkinat? 🙂 Toki hinta on kalliimpi perus-suodatinkahviin, mutta jos taas vertaa kahviloiden erikoiskahveihin, niin ei enää niinkään!

  2. Me ostettiin Dolce Gusto Piccolo viime joulun aikaan, kun se oli Gigantissa tarjouksessa. Mun lempparit on choco caramel, cappucino ice ja tea latte. Kesällä tuli tehtyä paljon kylmiä juomia tolla koneella, kun mulla on tohon myös jääteetä. Yksi juoma mitä haluaisin päästä maistamaan, on Freddo cappucino, mutta sitä saa vissiin vaan sieltä nettikaupasta. Mies on sieltäkin välillä tilaillut jotain.

    Joitain "perus"kahveja oon sillä myös kokeillut, muttei oo ollut mun makuun. Peruskahvit keittelen sit ihan Moccamasterilla jos mieli tekee.

    1. Choco caramelia en olekkaan vielä maistanut, täytyypä tilata testiin! Mun mielestä peruskahvitkin ovat yllättävän hyviä tuolla itseasiassa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.