Remppakuvia asunnosta: Before

Kotikuvista on puhuttu tässä blogissa niin paljon, että päätin aloittaa ensin näillä aivan karmeilla remonttikuville ja sirtyä illalla tai huomenna vihdoinkin niihin kotikuviin, jotka sain viime viikolla napsittua! Uskotteko! 😀 Ei olla vieläkään saatu mitään loppusilauksia tehtyä, kuten muutamaa listaa ja taulua seinille, mutta kohta ollaan jo siellä asti. Vihdoinkin.. Voihan tätä onneksi jo kuitenkin kodiksi kutsua.
Ja pakko sanoa, että jossain välissä aina ehti iskeä semmoinen epätoivo koko remonttijutun suhteen, ettei mitään rajaa. Onneksi kaikki vaiva (joka oli pääasiassa kuitenkin miesten harteilla remontin suhteen hahah) oli kuitenkin sen arvoista ja meillä on nyt maailman ihanin koti! 🙂
Tavoitteenahan oli pääasiassa löytää asunto kohtuulliseen hintaan kivalta alueelta, lähinnä siis semmoinen jonka voisi muutamalla tuhannella eurolla remontoida mieleisekseen ja säästää siinä rahaa verrattuna valmiiksi rempattuun. Muutaman kilometrin säteellä vaihtelevat samankokoisten   asuntojen hinnat Kanta-Helsingissä jopa aivan äärimmäisiä summia remontoidun ja remontoimattoman välillä, jos nyt ei oteta huomioon putkia tai muita peruskorjauksia. Aivan älytöntä maksaa valmiista jos vain mahdollisuudet antavat myöten tehdä itse edes osittain pintaremonttia. Tietysti ymmärrän että monet varmasti haluavat säästyä kaikelta vaivalta ja ostaa valmiiksi remontoidun.
Mielessä toki myös saada jonkin verran tuottoa asunnosta muutaman vuoden päästä myydessä, joten siitäkin syystä itse kunnostettava tuli kyseeseen. Loppukesästä oli tosi vähän kivoja kämppiä tarjolla ja tiesin heti tämän nähdessä että tässä se nyt on!
No mutta niihin ennen-kuviin..

Löysin eilen puhelimesta alkuperäiskeittiöstä tämän yhden kuvan ja olihan se melko ”ghetto” vuodelta 1. Liesi löytyi vain 2-levyisenä
miniversiona, joten meidän piti pistää pakkaa vähän sekaisin että
saatiin kaikki sijoiteltua keittiöön järkevästi.

Eteiseen oli maalattu mieleinkiintoinen pinkki raita.. Älkää todellakaan kysykö miksi, koska en tosiaankaan tiedä 😀

Ja olihan meillä ennestäänkin saareke, joka tosiaan purettiin pois..
 Ja sitten päästäänkin niihin purkuhommiin!
Vanhat kaapit purettu..

Makkarissa nyt ei sinänsä ollut mitään vikaa vanhaa vaatekaappia lukuunottamatta, joka näkyi aikaisemmassa kuvassa. Se purettiin ja vietiin kaatikselle. 

Ja tässä alemmassa kuvassa näkyy tuota olohuoneeseen päin olevan tiiliseinän puramisen aloittamista. Seinähän oli tosiaan aluksi (tietysti) kiinni ylös asti ja pitkän jankkailun jälkeen päädyttiin ensinnäkin siihen, että puretaan se osittain samalla tuoden hieman avaruutta keittiöön. Haluttiin, että seinä toisi vähän rouheutta muuten laitettuun asuntoon, joten jätettiin se osittain puretuksi vaikka välillä mietimmekin että muuraisiko sen takaisin umpeen kun tuli säästettyä tiiliä. 
Toinen vaihtoehto oli purkaa tuota seinää koko tuon tiilen verran tai esimerkiksi jättää tiiltä vain esim 1m korkeuteen asti, jolloin se olisi muuten sitten täytynyt purkaa kattoon asti. Tämä oli sen verran kivempi vaihtoehto, että päädyttiin sitten tämmöiseen.

Tiilten purkua..
Tiilistä jynssättiin betonit pois biohajoavalla Soldeon betoniroiskeiden poistajalla, jonka kanssa piti olla varovainen ettei nuo välibetonit myös syövy pois. Suihkaus ainetta, jynssäys ja jynssäys vedellä, niin tiiliseinää sai ihmeen hyvin puhdistettua rappauksen jäljiltä. Luettiin netistä aika paljon vinkkejä tiiliseinän purkuun ja puhdistukseen ja juurikin tuota Soledon tuotetta suositeltiin.
Kaikki tiilipinnat käsiteltiin mm. kosteutta hylkiviksi Supi-Saunasuojalla pariin otteeseen, tämä vinkki löytyi myös netistä. Käsittelyn jälkeen tiilistä ei hankaamalla esimerkiksi irtoa väriä, joka muuten olisi ollut kurja juttu törmätessä tuohon tiiliseinän kulmaukseen esimerkiksi vaaleilla vaatteilla.

Ja kuten näkyy, niin meidän seinistä löytyi tosiaan kahta erilaista tiiltä rakennusmateriaalina! 😀 Tuon ylemmän kuvan oikealta puolelta seinästähän ei tiiltä löytynyt, joten se tosiaan laatoitettiin.

Keittiö purettu ja valmiina muihin hommiin! Aluksihan meillä oli suunnitelmissa (tai oikeastaan se oli lähinnä oma kova toiveeni :D) saada koko olohuoneen seinä tiiltä. Jutussa olisi ollut niin kova homma ja vaiva, että ihan jo aikataulun niukkuudenkin vuoksi luovuttiin siitä ideasta jo alkumetreillä ja olen kyllä todella tyytyväinen, ettei lähdetty koko seinää purkamaan tiileksi. Tuo valkoinen seinä tuo ihan kivan kontrastin tiilelle.
Koko asunto oli jo alunperinkin kauttaaltaan lautalattiaa, mutta lauta oli paikoin melko kulunut, joten hiominen oli enemmänkin kun paikallaan. Ja lattian pintakunnolla ei sinänsä ollut mitään väliä, koska oli jo päivänselvä juttu, että lattia maalataan valkoiseksi. Alunperinhän meidän piti tehdä vain tosiaan keittiö ja maalata lattiat, mutta sitten maalattiinkin seinät, katot.. Lattia maalattiin makuhuoneesta kolmesti ja muualta kahdesti. Jälkeenpäin ajateltuna kolmas kerta ei olisi ollut pahitteeksi muuallekkaan.
Kun tekee yhden asian, niin alkaa toinen asia näyttää niin ränsistyneeltä, joten onhan kaikki asiat hyvä pistää kuntoon sitten samalla kertaa. Ovet olisi tarkoitus vielä maalata myöhemmin, samoin kun ikkunan karmit. Onneksi eivät nyt aivan akuutti asia ole.
Olen aika moniin kysymyksiin vastaillut asunnon osalta jo vanhemmissa postauksissa, mutta voisin joihinkin kysymyksiin vastailla vielä yleisesti sen yhteydessä kun julkaisen tänne ne jälkeen-kuvat. 
Eli jos on mitä tahansa kysyttävää asunnon suhteen, niin pistäkää kysymyksiä tulemaan tämän postauksen kommenttiboksiin!

6 vastausta artikkeliin “Remppakuvia asunnosta: Before”

 1. Oho, mikä urakka! :O Uskon kyllä, että uusitusta kämpästänne tuli ihan teidännäköisenne! 🙂

 2. Heipsan!

  Kuulostaa kyllä todella makeelta päätökseltä nuo teijän remppahommat. Paljon asioita mun makuun, erityisesti keittiö ja lattia=) Mutta kiinnostais kovasti tietää että paljon noin suurin piirtein tollaseen remonttiin saa rahaa menemään ja mistä otitte esim. keittiön?

  Itsellä asunnon osto nyt päällä. Kyseessä on kolmas asuntoni mutta ensimmäinen johon olen valmis tekemään suuremman remontin, eli varmaan samaa luokkaa kuin teillä. Edellisessä asunnossa tehtiin keittiö ja lattiat mutta keittiössäkään ei vaihdettu kuin ovet, työtasot ja kodinkoneet. Se on vaan kovin vaikeaa löytää mitään hyvää omaan makuun ja olenkin varmis tekemään isomman rempan saadakseni kämpän oman näköisesi, sen takia kyselen=)
  -s

  1. No vastaan jo tähän. Eli koko remonttiin KAIKKINE koneineen ja tarvikkeineen meni vähän vajaa 7t kai, siihen sisältyi siis myös sähkömiehen palkkio, putkimiehen käynti kun meiltä irrotettiin patteri, pyykinpesukone, keittiökoneet (ainakin lähes) vimpan päälle, maalit seiniin ja lattiaan. Mutta itse keittiön kalustus (kaapit) kustansivat alle 3t, saimme ne tosin suhteilla kun tutulla on firma ja saimme ostettua Hyvinkään kalustetukusta edullisesti. Ja tuohon summaan 8t sisältyi myös makkarin uusi kiinteä vaatekaappi, joka oli melko "kallis" muuhun verrattuna, 700e 🙂 Mutta tosiaan vielä paaaljon enemmän olisi saanut uppoamaan jos olisi ostanut kaapit normaalihintaisena keittiöfirman kautta, teettänyt keittiösuunnitelman yms..

   Onnea jo etukäteen uuteen kotiin vai onko itse kohde jo siis löytynyt? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.