Vadelma-valkosuklaamuffinsit ja lohi-ruisnapit

Meillä oli viime viikonloppuna tosiaan tuparit ja vietin perjantai-illan LEIPOEN. Tosin vaan muffinseja enkä tosiaankaan mitään erikoisia kakkuväkertelmiä. Vaihtelua kuitenkin sille 5minuutin mustikkapiirakalle jonka yleensä teen valmistaikinasta ja heitän uuniin 😀 Eikai kyse olisi siitä, etten osaisi vaan etten kamalasti syö makeaa jolloin harvoin tulee sitten leivottuakaan.

Mietin ensin vadelmamuffinseja ja löysin sitten googlettamalla tämän valkosuklaa-version, joka kuulosti ihan kannattavalta touhulta. Ulkonäkö ei tosiaan ole kovin imarteleva (vika ei oikeasti ollut leipurissa vaan taikinassa ehhheh..), mutta maku oli aivan loistava! 
En löytänyt kaupasta valmista valkosuklaarouhetta, joten vedin juustohöylällä kaksi taloussuklaalevyä valkosuklaata hippusiksi (koska meiltä ei tosiaan löydy edes raastinta, aikamoinen huusholli) ja tein tosiaan tuplataikinan tähän allaolevaan, jolloin sain n.22kpl muffineja Pirkan Amerikan vuokiin tehtyinä, jotka ovat ilmeisesti ainakin olevinaan jotain valtavaa kokoa. Ollaan sitä tosin isompiakin nähty 😀

Valkosuklaa-vadelmamuffinit 

2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
150 g valkosuklaata
2 kananmunaa
100 g rasvaa
1 dl kermaa
Vadelmia

Raasta
noin 100 g valkosuklaa ja sekoita raasteeseen kaikki kuivat aineet.
Sulata rasva, sekoita siihen kananmunat ja kerma. Yhdistä seos kuiviin
aineisiin vain kevyesti sekoittaen. Täydellisten muffinien salaisuus
piilee siinä, että taikinaa ei saa sekoittaa liikaa. Lisää lopuksi
hieman kohmeiset vadelmat. Jätä osa vadelmista sivuun. 

Laita
taikina muffinivuokiin, älä laita taikinaa liikaa, sillä se kohoaa
uunissa. Minä sain tästä taikinasta 12 kappaletta muffineja. Upota
taikinaan puolikas pala suklaata ja laita vielä muutama kohmeinen
vadelma päälle. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. 

Ohje lainattu täältä!

Pääruokana meillä oli tosiaan koko päivän haudutettua pulled porkia. Muffejen ohelle graavasi Tommi vielä lohta, josta syntyikin sitten palttoonappeja ruohosipulilevitteellä ja tilillä. Ihan supertoimiva pikkunapo!
Alkoi tehdä heti mieli noita nappeja, ovat muuten aivan parhaita myös tuon levitteen ja vanhan Goudan kanssa! 🙂

Yksi vastaus artikkeliin “Vadelma-valkosuklaamuffinsit ja lohi-ruisnapit”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.