Oral-B SmartSeries-älyhammasharja, täh?!

Saatatte muistaa kun viime keväänä vihdoin ja viimein ostin kunnon sähköhammasharjan Oral-B:ltä ja siirryin samalla tälle vuosituhannelle hampaidenhoidon saralla. Ei varmasti tarvitse mainita, että vaihdettuani sähköiseen harjaan, ei ole enää tarvinnut perinteisiin hammasharjoihin päin katsella.

Hampaat ovat kertakaikkiaan jokaisena päivänä aivan käsittämättömän puhtaat ja vasta parempaan harjaan vaihdettuani huomasin, kuinka paljon puhtaamman tuloksen sähköisellä harjalla saa. Samalla oikeastaan alkoi jo vähän harmitella miksei lukuisista aikomuksista huolimatta ole aikaisemmin tullut panostettua sen vertaa hampaiden hoitoon, että olisi käynyt vaihtamassa sähköiseen harjaan.

Tähän nyt pätee varmasti sama kun moneen muuhun; asiaan reagoi vasta sitten kun on pakko tai huomaa jotain oireilua, kun asiaan voisi ottaa ennaltaehkäisevän otteen ja sitä kautta säästää tulevaisuudesta paljon päänvaivaa. Itselleni ei onneksi ehtinyt käydä onneksi hullusti, 27-vuotias eikä vieläkään ainuttakaan reikää ikinä; nyt siis ehkä sitäkin tärkeämpää jatkaa tätä voittokulkua!


Muutama syy vaihtaa perinteinen hammasharja sähköiseen..

  • Sähköinen hammasharja puhdistaa helposti myös sieltä, minne tavallinen hammasharja ei yllä. Tämä taas vähentää reikiintymisen lisäksi plakkia ja muita suun ei-toivottuja bakteereita. Näin ollen kunnon puhdistuksella on vaikutus koko suun hyvinvointiin.

 

  • Useimmat nykypäivän sähköhammasharjat ilmoittavat jollain tapaa, jos harjaat liian lujaa ja ovat täten ystävällisiä ikenille verrattuna perinteisiin harjoihin, joilla harjaus voi olla usein liian rankkaa ja ikenet harjataan verille.

  • Harjaus on sähköisellä harjalla vaivattomampaa kun tavallisella, koska itse hajaustekniikkaan ei tarvitse kiinnittää niin suurta huomiota, vaan antaa sähköhammasharjan pyörivän harjan puhdistaa hammaspinnat itsestään.

 

Olen ollut tuhannen tyytyväinen Oral-B:n Professional Care 3000-harjaani, enkä vaihtaisi sitä enää mihinkään! (Tai niin ainakin kuvittelin..) Nyt sain kuitenkin mahdollisuuden siirtyä vieläkin enemmän nykyaikaan hammasvempaimien kanssa kun Oral-B esitteli maailman ensimmäisen älyhammasharjan. Kyllä, luitte oikein! Älyhammasharjan! 😀

Oral-B esitteli keväällä SmartSeries-tuotesarjansa maailman ensimmäisen Bloetooth 4.0-teknologialla varustetun älykkään hammasharjan, joka mahdollistaa käyttäjälle henkilökohtaista ohjausta parempaan suuhygieniaan. Harja nimittäin synkronoi älypuhelimeen ladattavan ilmaisen appsin kanssa ja toimii omana ”personal trainerina” hampaidenhoidon saralla.

Suositushan on, että hampaita tulisi harjata kahdesti päivässä 2minuutin ajan. Totuus on, etten itselläni henkilökohtaisesti ennen tätä ollut mitään ajatusta siitä kuinka pitkään harjaan, pidin pääasiana sitä että kävin läpi kaikki kohdat suussa. Voisin väittää, ettei kovinkaan moni muukaan varmasti tiedä tarkkaan harjausaikaansa, joten tuosta suosituksesta kiinnipitäminen voi olla melko haastavaa.

Toiset sähköhammasharjathan puhdistavat yhden ohjelman taktiikalla, joka ei ole millään tavalla yksilöity harjaajan tarpeisiin. Esimerkiksi tästä omasta Oral-B PRO 6000-harjastani löytyy erilaiset ohjelmat syväpuhdistukselle, valkaisevalle puhdistukselle, päivittäiselle puhdistukselle, sensitive-puhdistukselle ja kielenpuhdistukselle, jonka myötä pesunkin voi yksilöidä oman tarpeensa mukaan. Harja ilmoittaa värinällä sekä liian kovan harjauksen, että ensimmäisen ja sitten toisen harjausminuutin täyttymisen. 

Puhelimen sovellus muistuttaa päivittäin esimerkiksi hammaslangan tai suuveden käytöstä, sekä myös kielen harjauksesta. Se osaa ilmoittaa sinulle myös milloin on aika vaihtaa harjaspäätä tai minä päivinä olet harjannut liian kovaa. Sovellus myös ”palkitsee” hyvästä harjausmenestyksestä ja muistuttaa, mikäli et ole harjannut suositusten mukaisesti. Sovelluksessa pyörii muuten harjauksen edetessä sää- ja uutistietoja, joten ihan tylsä sitä näyttöä ei ole tuijottaa 😀

Oral-B lanseerasi muuten myös tähän asti edistyneimmän harjauspäänsä CrossActionin (kuvassa toinen oikealta), jonka viistot harjakset mahdollistavat syvemmän ja tehokkaamman puhdistuksen esimerkiksi juuri hampaiden väleistä joihin on tavallisella harjalla hankala yltää.

Esimerkiksi tuo toinen vasemmalta taas on 3D-White-harja, jonka kiillotuskuppi poistaa tehokkaasti pinnallisia värjäytymiä ja toimii ”tehokaksikkona” valkaisevaan tahnaan ja tietysti myös lisäksi harjan valkaisuohjelmaan yhdistettynä.

Vaikka edellinen harjani olikin aivan huippu ja ero tavalliseen hammasharjaan verratessa aivan ilmiömäinen, en ollut kuvitellutkaan että harjauksen voisi viedä entistäkin ylemmälle tasolle. Olen reilun kuukauden pessyt päivittäin omalla PRO 6000-harjallani ja en voisi olla tyytyväisempi.

Voin rehellisesti sanoa, että olen jokaikisenä päivänä tätä käyttäessäni kahta päivää lukuunottamatta pessyt hampaitani vähintään tuon suositellun 2min kerrallaan ja nykyisin tuon ajan täyttymisen seuraaminen on aivan itsestäänselvyys. Harjausohjelman ”neliosanäyttö” myös auttaa hahmoittamaan selkeästi harjauksen etenemistä osio osiolta. Ainakin itseäni tämmöiset hifistelyt ainakin tosissaan motivoivat hampaidenhoidossa ja pesun jäljiltä hampaat ovat aivan ilmiömäisen puhtaat. En vaihtaisi harjaani enää mihinkään 🙂

Jossei puhelimen appsi jostain syystä miellytä, voi harjausta seurata myös erilliseltä näytöltä, joka aktivoituu aina kun harjaus alkaa. Jossei puhelin ole harjatessa jostain syystä lähettyvillä, säilyttää harja mustiinsa n. 20 harjauskertaa, jotka rekisteröityvät sovellukseen seuraavan kerran synkronoitaessa.


Deep Clean-harjausohjelma on syväpuhdistava 3minuutin ohjelma. Tuo ympyrä on jaettu neljään osioon, joilla voi seurata harjauksen etenemistä ja tavoiteharjausajan täyttymistä 🙂

Kun oma harjaushistoria tallentuu puhelimen sovellukseen, voi rekisteröityä tietoa käyttää hyväksi myös esimerkiksi hammaslääkärillä asioidessa, jolloin käsitys omasta suunhoidosta on konkreettisesti nähtävillä.  Sovelluksen rekisteröimiä tietoja voi käyttää edelleen siten mukauttamaan hammasharja henkilökohtaisille asetuksille, joihin voi yhdessä hammaslääkärin kanssa merkitä osioita joiden puhdistukseen tulee erityisesti keskittyä. Mikäs sen yksilöllisempää kun ohjelma joka ohjaa sinua päivittäin konkreettisesti juuri sinulle räätälöidyn suunnitelman mukaan!
Ennen tätä uutta harjaa olin alunperinkin sijoittanut omaa rahaani Oral-B-harjaani kuulemieni käyttökokemusten perusteella ja voin täysin vilpittömästi suositella Oral-B:ä sähköhammasharjaksi. Olen ollut näihin molempiin aivan huipputyytyväinen ja mikäli todella yksilöllinen suunhoito kiinnnostaa, niin nämä SmartSeries-harjat ovat varmasti juuri mitä etsitkin 🙂
Mua kiinnostaisi kuulla kuinka moni teistä on perillä omaan harjaukseen käytettävästä ajasta ja moniko harjaa kerrallaan tuon vähintään 2 minuutin suosituksen?

Postaus toteutettu yhteistyössä Oral-B:n kanssa ja tuote saatu blogin kautta.

2 vastausta artikkeliin “Oral-B SmartSeries-älyhammasharja, täh?!”

  1. Mä olen aina pessyt sähköhammasharjalla hampaani eli oppi siihen on lähtenyt jo kotoa. Tavallista hammasharjaa käytän yleensä matkoilla, vaikka jopa mökiltä löytyy paristokäyttöinen hammasharja. 🙂 Ja aina menee se 2+ minuuttia aamuisin ja iltaisin. Hampaiden pesu onkin mulle semmoinen rentoutusrituaali – kaksi minuuttia voi vaan chillailla kylppärissä ja vähän tanssia samalla! 😀

  2. Olen pessut sähköhammasharjalla hampaani vuosia enkä enää pois vaihtaisi. Harja kertoo, kun kaksi minuuttia on kulunut, joten aina tulee ainakin se harjattua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.