Uudelleenjulkaistu: Canada Goose edullisesti netistä? Forget it!

Alamme taas olla lähellä talvitakkien hankkimista ja moni varmasti harkitseekin satsaamista kunnon takkiin Suomen pakkasten varalta. Ajattelin julkaista uudelleen vajaa vuosi sitten kirjoittamani postauksen ”fake Canada Gooseista”, koska ajatus muistui uudelleen vahvana mieleeni juuri joku aika sitten kun sattumalta huomasin Facebookin kirppis-sivustolla kaupiteltavan ilmiselvää CG:tä aitona. Myyjä oli itse ostanut takin ”hyvänä diilinä” käytettynä ja toki itse eli siinä uskossa, että takki on aito. No, näitä tarinoita on varmasti lukuisia, joten ajattelin että tämä postaus voisi toimia ainakin jollekulle hyödyllisenä nyt kun näitä ”hyviä diilejä” on liikkeellä siellä ja täällä. Itse nimittäin vastustan feikkiteollisuutta aivan henkeen ja vereen.

Sen jälkeen kun viime vuonna perehdyin tähän asiaan oikein kunnolla, olen pariin otteeseen bongannut kaupungilla näitä feikki-Gooseja ja jotenkin tämä saa minut surulliseksi. En tiedä kumpi asia saa minut enemmän surulliseksi; se kuinka ihmisiä huijataan väärennöksillä vai se kuinka noita onnettoman karvareunuksen omaavia luihuja ”untuvatakkeja” ylinpäänsä erehdytään uskomaan aidoiksi?

Mielessäni oli jo muutama viikko sitten kirjoittaa tästä aiheesta, kunnes sattumalta tänään törmäsin Facebookissa tähän artikkeliin jonka ystäväni oli jakanut seinälleen. Artikkeli käsittelee siis sitä kuinka yhä useampi suomalainen joutuu verkkohuijauksen kohteeksi tilatessaan merkkiväärennöksiä netistä. Myös itse olen lukuisia kertoja juurikin Facebookin kautta törmännyt ilmiselvästi feikkituotteita myyvien yritysten mainoksiin, milloin on kaupiteltu UGG’seja ja milloin sitten juuri esimerkiksi Canada Goose-takkeja ”hyvin outlet-hinnoin”.

Itse ostin oman Canada Goose-takkini Stockmannilta toissasyksynä ja blogini Canada Goose-postauksessa on usein kysytty mistä olen takin ostanut ja minkä kokoisena, miettiessä varmaankin juuri nettitilausten kohdalla että mikä se sopiva koko voisi olla. Joku aika sitten sain kommentin, jossa lukija oli tilannut oman Canada Goosensa edullisesti netistä ja en tiedä tavoittiko vastakommenttini koskaan tätä kommentoijaa, mutta Canada Goose, netistä, parillasadalla eurolla ”tarjouksessa” kuulostaa jo aikalailla liian hyvältä ollakseen totta!

 kuvat Canada Goosen virallisilta verkkosivuilta
Entinen työkaverini parin vuoden takaa kertoi minulle tuolloin oman kokemuksensa kun oli tilannut Canada Goosen netistä ”hyvällä hinnalla”. Epäilykset olivat heränneet siinä vaiheessa kun takkia oli noudettu postista paketin ollessa erityisen kevyt untuvatakiksi. Verkkokauppa oli paljastunut väärennöksiä myyväksi, onneksi takki oli kuitenkin ostettu luottokortilla ja työkaverini sai tuotteesta hyvityksen luottokunnalta.
Canada Goosen virallisilla verkkosivuilla löytyy sivusto, johon voi copypasteta verkkosivun url-osoitteen ja saada tällä keinolla selvää onko jokin tietty verkkokauppa valtuutettu CG:n jälleenmyyjä vai ei. (Sivusto löytyy täältä!) Itse tätä testasin googlettamalla randomisti ”Canada Goose discount” tai ”Canada Goose outlet” ja kuten arvata saattaa, jokaisella yrittämällä sivusto kertoi kaupan myyvän väärennettyjä takkeja. Pakko myöntää että monissa tapauksissa verkkosivut näyttivät uskottavilta, eikä asiaan perehtymätön välttämättä osaisi epäillä minkään olevan vialla. 
Merkkilaukkujen kopiointi on jyllännyt jo vuosikaudet, mutta kuulostaa niin hassulta että väärennettyjen takkien vuoksi on noussut näinkin suuri ilmiö!
Itseäni pistää suututtamaan tämmöinen markkinointi ja toisaalta mietityttämään, kuinka moni todellisuudessa on valmis tietoisesti jopa maksamaan feikistä vain brändin takia saadessaan sen aitoa edullisemmin? Onko nykypäivänä niiiin kovin tärkeää pysyä ajan hengessä merkkituotteiden suhteen, että on hankittava halutut brändit kenkien, laukkujen tai sitten takkien muodossa vain pysyäkseen mukana menossa, vaikkei todellisuudessa olisi varaa ostaa aitoa? Silti väitän toki, että suurin osa näiden verkkokauppojen tilaajista ovat täysin tietämättömiä tilatessaan väärennetyn tuotteen, mutta kuinka moni jää siihen uskoon, että tuote todella on aito? 

Hyvä löytö vai huijaus? Maalaisjärkeä kehiin!
Canada Gooseja ei käsittääkseni lainkaan myydä alennuksella (ainakaan kestomalleja), joten sama mikä pätee esimerkiksi nyt vaikka Louis Vuitton-laukkujen suhteen netissä (jotka nyt varmasti ovat maailman kopioiduimmat laukut) näkyviin ”hyviin tarjoushintoihin” tai ”outletteihin”, pätee nykyään näköjään myös untuvatakkeihin; jos joku vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se useimmiten luultavasti on. Kuten ei Vuittonin laukkuja, ei myöskään Canada Goosen takkeja taatusti myydä tarjoushinnoin hämärillä ja ei-virallisilla verkkosivustoilla!!

Halusin kirjoittaa tämän, koska itseäni pistää suututtamaan ja harmittamaan niiden puolesta jotka ovat joutuneet tämmöisten huijausten kohteiksi ollessaan siinä uskossa, että tosiaan ovat olleet onnekkaita ja löytäneet netistä hyvän tarjouksen!

Mitä te olette mieltä tästä feikki-ilmiöstä netissä? 
 Ja oletteko kuulleet vastaavanlaisia tarinoita?
Kannattaa katsastaa myös tämä video:

14 vastausta artikkeliin “Uudelleenjulkaistu: Canada Goose edullisesti netistä? Forget it!”

 1. Louis Vuittonhan polttaa myymättä jääneet tuotteensa, jottei niitä koskaan ikinä tultaisi myymään alennuksella

 2. Osa ihmisistä on netissä vain tosi hyväuskoisia, tietty lähdekritiikki puuttuu ihan täysin. Sama on esim. Niken kaikenlaisten Free-tennareiden kanssa, kerran jonkun blogin kommenteissa oli kommentti että tilasin Kiinasta tyyliin kahdellakympillä ja on tosi hyvät. No ehkä, mutta ei ne aidot kyllä ole.. Mun mielessä joka tapauksessa 200 euron takki on kallis ostos (puhumattakaan oikeasta Canada goosesta), joten en kyllä missään tapauksessa tilais edes hyvässä uskossa mitään tuollaista. Ja monethan eivät ole koskaan kokeilleet oikeaa versiota Canada goosesta, Nike-tennareista, Uggseista yms eli tavallaan se tietty vertailukohta puuttuu kokonaan. Ja voihan se 200 euron takki teoriassa ollakin ihan ok, mutta en jaksa uskoa että se koskaan olisi yhtä hyvin tehty kuin alkuperäinen.

  1. No jep, varmasti juurikin tuo painaa kupissa ettei tosiaan ole aavistustakaan millainen se aito tuote ylinpäänsä on. Mutta kuulemani mukaan (tähän CG-juttuun palatakseni), niin noissa feikeissä ei ilmeisesti laatu tuota hintaa hivele, lisäksi sisäuntuvia ei välttämättä ole käsitelty oikealla tavalla ja takki voi olla varsinainen saastapesäke esim. salmonellan kannalta. Mutta terve järki jokaisella tulisi kuitenkin olla netissäkin shoppaillessa 🙂

 3. Ikäväähän nuo feikkituotteet on aina. Mutta pakko sanoa, että ei tulisi itelläni mieleenkään ostaa tuohon merkkiin liittyen mitään, aitoa tai feikkiä, on meinaan niin kurjat keinot tällä puljulla hankkia turkikset takkeihinsa. Luulisi, että löytyisi eettisempiäkin vaihtoehtoja.

 4. Juu, ikäviähän nuo feikkituotteet aina on. Mutta pakko sanoa, että itselläni ei kyllä tulisi mieleenkään ostaa mitään tähän tuotemerkkiin liittyvää, aitoa tai feikkiä, sillä kyseisellä puljulla on kyllä niin kurjat keinot (niin, no kurjaahan tuo turkisbisnes on aina) hankkia turkikset takkeihinsa. Harmi kun niin harvaa kiinnostaa tuo eettinen puoli kulutuksessa. Sori Iines, kun spämmään sun blogia näin ikävällä kommentilla, mutta nyt oli vaan pakko.

  1. Tuli näköjään kahdesti, mutta ei eipä tuo mitään. Itse olen myös vasta ihan vajaan parin vuoden sisällä muuttanut lopullisesti kantaani mm. turkisten suhteen, enkä varmasti tuotakaan takkia ostaisi enää uudestaan 🙁 Mutta toki nyt kun kerran kalliin takin omistan, niin sitä käytän joka pennin arvosta!

  2. Kiva kuulla, että olet itsekin pohtinut tuota turkisasiaa. Ja kiva myös, että suhtauduit kommentteihini noin myönteisesti 🙂 Kävi nimittäin mielessäni ne kirjoitettuani, että meninköhän liian pitkälle, kun avauduin asiasta, sillä jotkut bloggaajat reagoi aika kipakasti jos joku uskaltautuu tuon tyyppisistä asioista huomauttamaan. Ja joo, tottakai kannattaa jo hankitut tuotteet käyttää loppuun.

  3. Jep, mutta en tosin vastusta noita Canada Goosen turkiksia taas niin paljoa kun sitten noita feikkien, koska niistä taas ei voi mennä senkään vertaa takuuseen! Saati sitten mitä koiraa ovatkaan 🙁 Ei kiva juttu jokatapauksessakaan. Kivaa syksyn jatkoa!

  4. Ja tosiaan, kommenttisihan oli kovin positiivisessa hengessä kirjoitettu ja asia tuotu esille asiallisesti, joten mitäs moisesta nyt kimpaantumaan 😉

 5. Höh, tulikohan mun kommentti kahteen kertaan, sori jos näin! Luulin ettei eka lähtenyt, niin kirjoitin uudestaan..

 6. Olen maailman laiskin kommentoija, vaikka viikottain käynkin täällä postaukset lukemassa, mutta nyt tosiaan oli pakko avata kommenttiboxi ihan vain avautuakseni tuosta turkisreunuksesta, mutta joku olikin jo ehtinyt asian täällä ilmaista ^^ Ei tosin varmaan tullut yllätyksenä, mun eläinaktivismipäivitykset facessa tietäen :p

  Joskin myös olen samaa mieltä tuosta, että välillä sitä todella hämmästelee, miten ihmiset edelleenkin menee noihin "nettidiileihin", kun tuntuu, että näistä asioista on jauhettu jo vuosia. Joku siinä on. Mutta tuo on kyllä todella hyvä ohje: jos se tarjous tuntuu olevan liian hyvä ollakseen totta, se yleensä on 😀 Näinhän se menee.

  1. No eipä hätää, pitkästä aikaa 😀 En tosiaan ymmärrä mikä siinä on, että ihmisiä menee noiden huijausten lankaan! Tiedän esimerkiksi ihmisiä jotka pitävät Turkin torilta ostettuja Vuittonin huivejaan aitoina.. 🙁 😀

 7. Canada Goosen downissa on myös se ongelma, että se untuva tulee käytännössä Foie Gras -hanhilta, eli siellä on pakkosyötetty hanhia niin, että maksa rasvoittuu ja kasvaa aika haipakkaan. Patagonia ja North Face lienee ainoita joiden untuva on tätä nykyä järkevästi hankittua, Patagonia tosin nyt on ollut edelläkävijä näissä jutuissa koko olemassaolonsa aikana.

  Henk.koht. (jos nyt eettinen puoli unohdetaan) en ole Canada Goosesta ikinä välittänyt. Siinä ei ehkä tämä form follows function seuraa menoa yhtään enkä oikein tiedä mihin tarkoitukseen CC:n takit on ylipäätään tehty. Tuo turkisreunushan on ihan älytön nykypäivänä kun ei kuitenkaan pyöritä millään 50-luvulla 🙂

  Patskun ja North Facen untuvajutut on kevyitä, massiivinen lofti ja pakkaa todella pieneen. Vaikea olla suosittelematta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.