Sayulita day 5

Huomenta täältä Meksikon Sayulitasta! Mun on pitänyt jokaisena aamuna postailla täältä aamukahvin  lomassa mutta koko ajan ollut niin tohina päällä ettei ole ehtinyt. Eikä sitten päivisin tai iltaisin ole tullut oleskeltua täällä kämpillä netin piirissä 😀

Päivät täällä ovat kuluneet lähinnä rannalla löhöten ja meressä pulahdellen, päivisin on nimittäin sen verran lämpöasteita ettei muuta oikein jaksa tehdä. Yhtenä päivänä kävin vähän surffaamassakin ja uudestaan taas kun aallot vähän pienenevät. Sayulitan kylä on siis n. 5000 asukkaan kylä vajaan tunnin ajomatkan päässä Puerto Vallartasta jonne lennettiin ja tosiaan koko kylä on tullut kävelyä ympäri muutamaan otteeseen. Oltiin odotettu meksikoruokaa niiiin kauan ja ei ole tarvinnut pettyä kun yhden kerran näinä viitenä päivänä kun erehdyttiin väärään paikkaan syömään. Joka päivä kunnon guacamolea ja papayaa aamupalaksi, semmoisen kuuluu loman ollakin!

Yllätyksenä meille on tullut täällä lähinnä hintataso joka on huimasti korkeampi kun odotimme ja lähestulkoon jenkkitasoa, vaikka luulisi olevan ns. Edullisemman tason maa. Vaikka kylä onkin pieni, niin turisteja on melko paljon vaikkei high-season ole vielä alkanutkaan. Oltiin pesoja vaihdettaessa laadittu Meksikon matkabudjetiksi n. 20e/pv, joka nyt esimerkiksi Indoissa olisi ollut aivan ruhtinaallinen. Rantatuoli ja aamulatte kustantavat yhteensä jo reilun kympin, joten ne vievät päiväbudjetista jo ihan reippaasti. Lomalla ei kuitenkaan jaksa valittaa tai miettiä rahaa, kohde on kuitenkin ollut aivan nappivalinta ja ollaan oltu todella tyytyväisiä!

Ainiin ja postasinkin jo aikaisemmin instagramiin kuvan kun nähtiin LAX:in lentokentällä vastapäisellä check-in-deskillä Breaking badim Pinkman!! Koko meidän viiden hengen matkapoppoo on Breaking bad-faneja joten oltiin aika ällikällä lyötyjä hahah! Mikä sattuma! Ei kuitenkaan näkynyt olevan samalla lennolla Meksikoon 😉
Nyt rantsuun, kivat illat teille sinne Suomeen!

6 vastausta artikkeliin “Sayulita day 5”

 1. Voi että kuinka ihanan näköistä ja kuuloista siellä on! Some day ehkä pääsen itsekin jonnekin sinne suunnilleen 🙂 jenkkeihin nyt olen sydämeni menettänyt, että sinne tulee matkattua enemmänkin 🙂 olin itse lomalla muutama viikko sitten. Muistan sen fiiliksen kun pääsi lomalle, se oli aivan mieletön. Ei ole kiire minnekään eikä kellekään. Nauttikaa siellä! 🙂
  Veronica

  1. Lomafiilis on aivan ihana kun tietää ettei tarvitse stressata viikkoihin!! Toivottavasti sulla oli ihana loma myös 🙂 jenkit on kyllä nappivalinta kun saa samalla tehtyä hyvät shoppailut hehe!

 2. Moi! Oon itsekin lähdössä sayulitaan kolmeksi viikoksi joukun tienoilla, mutta tosi vähän löytyy tietoa mistään! Lähinnä kaikki majoitus on yli 50e luokkaa, onko siellä hotellit todella niin kalliita? Vai onko netissä vain ne edistyneimmät paikat ja edulkisimmin löytää kun etsii paikan päältä.. osastko omasta kokemuksesta sanoa? ☺

  1. Joo onhan ne aika hintavia.. Itse maksoimme 11 yön majoituksesta Aurinko Bungalowissa (joka suomalaisten omistama!) vajaat 450e, löytyy esim. booking.comista. Ystäväpariskunta taas yöpyi Junto Al Riossa, joka oli ihan rannalla bungalow ja myös todella viihtyisä! Meidän kaveri otti majoituksen taas sitten paikanpäältä hieman kauempana rannasta ja sai kai hieman edullisemmin. En tiedä millaisia majoituksia olet katsonut, mutta ainakin tämä Aurinko Bungalows on hinta-laatusuhteeltaan aivan täydellinen ja suosittelen todella lämpimästi! Lähellä rantaa, viihtyisät huoneet, netti kuuluu, keittomahdollisuus.. Toki täältä voi löytyä myös jotain pienempiä majoituksia joita ei varaussivustoilta löydy, edullisemmin. Mutta täällä alkaa nyt parin viikon kuluttua varsinainen turistisesonki joka jatkuu sitten kai kevääseen, joten voi olla että parhaimmat majoitukset voidaan pian viedä käsistä (tai ettei varaussivustot näitä edes näytä jos jo varattu), joten kannattaa varata ajoissa ettei jää täällä vailla majoitusta! Kuulimme että paikka alkaa olla nimittäin kohta jo aivan tukossa! JOs teitä lähtee useampi niin toki suosittelen että katsotte taloja vuokralle, jolloin voi tulla halvemmaksi. Me varmaan vuokrataan seuraavalla kerrALLA jos tänne suunnataan 🙂

   Ihanaa Sayulitan lomaa sinulle jo etukäteen! Täällä on kyllä todella ihanaa!! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.