Sayulita, last day!

Nyt pärähti käytiin viimeinen päivä Meksikossa ja huomenna suunnataan vielä reiluksi viikoksi Los Angelesiin. Vuokrattiin taas talo Hermosasta aivan rantsusta, en malta odottaa! Tänään siis vielä ahkerat auringonotot kun nautitaan viimeisistä helleasteista 😉 Nyt on syöty hetkeksi guacamoleakin varastoon ja eipä tosiaan tule varmasti reissun jälkeen paljoa niitä suomi-meksiko-ruokia syötyä haha! Pääsin Tommin koneelle kirjoittamaan tätä, joten pääsee vähän helpommalla postauksen kanssa , heh. Omaa konetta ei tosiaan ole mukana joten kunnon kuvia en vielä pääse lisäilemään.
Kävin pari kertaa päivällä kävelyllä Sayulitan päärannalta rauhallisemmalle rannalle tässä vieressä. Ranta oli täynnä hienoja huviloita ja vaihteluksi vilkkaalle rannalle oli ihana päästä käppäilemään rauhassa lähestulkoon autiota rantaa. Käytiin myös viikonloppuna veneellä Marietas Islandseillä ja ”secret beachillä”, joka on pieni saariryhmä Puerto Vallartan läheisyydessä ja Unescon suojelukohde. Toisesta pienestä saaresta löytyy tosiaan saaren sisältä pieni ranta, johon pääsee ainoastaan uimaan laskuveden aikaan luolaa pitkin, muutoin uintiväylä on veden peitossa. En saanut saarelta tosiaan kuvia kun jouduttiin uimaan perille, mutta suosittelen googlettamaan tuon Marietas Islandsin ja secret beachin, oli nimittäin todella kaunis paikka.
Tajuttiin tässä joku aika sitten että oltiin laskettu kaikki täällä meidän Forexin vaihtokurssin mukaan, joka tosiaan oli todella huono ja tajuttiin, ettei täällä kaikki nyt aivan niin kallista olekkaan kun vaihdetaan kurssit ns. ”todellisen kurssin” mukaan. Onneksi näin päin, eipä ole muutenkaan täällä ihan kamalasti mennyt rahaa. Oli kuitenkin hyvä juttu vaihtaa pesoja Suomessa, koska ollaan pariin otteeseen nostettu täällä automaatista rahaa ja nostopalkkiot ovat melkein 10 euron luokkaa, eli huhhuijjaa!

Aivan parasta mangojädeä 😉
Nyt kuitenkin kamat kasaan ja rantsuun viettämään vika kokonainen Meksiko-päivä!! 🙂
Adios!

7 vastausta artikkeliin “Sayulita, last day!”

 1. Hei, kertoisitko jotain paikallisten elämästä siellä? Miltä vaikuttaa? Meksikoa pidetään vaarallisena ja itse olen ajatellut, etten sinne uskaltaisi reissata. Kuinka on, onko siellä turvatonta?

 2. Kysyn samaa kuin aiemmin, eli millainen turvallisuustilanne siellä oikein on? Itseäni on jo piiitkän aikaa kiinnostanut Meksiko, sillä rakastan kaikkia espanjankielisiä maita ja meksikolaista ruokaa. Lisäksi muukin kulttuuri kiinnostaa ja siellä on niin kauniita paikkoja 🙂 tuntuu vain, että kaikki toppuuttelevat sinne menoa, kun "on niin vaarallista", turistit ammutaan kaduille tai vähintäänkin ryöstetään ja pestataan huumekuriireiksi… 😀 itse en ole ikinä ymmärtänyt ihmisiä, jotka jättävät matkustamatta jonnekin, koska ovat jostain kuulleet siellä olevan vaarallista. Yleensä se kuva, mikä esim. mediassa annetaan, harvoin vastaa todellisuutta. Sunkin lomakuvasi ovat tosi leppoisia, eli mikä meininkileissön sielläpäin, suositteletko? 🙂

  1. Moikka! En ole varma olitko tuo ylempi kommentoija siis. En ole ehtinyt oolla paljoa netissä joten siitä syystä en ehtinyt heti vastaamaan. Meitä myös mietitytti aluksi tuo turvallisuus ja olin varma etten uskalla liikkua täällä yksin. Tämä kylä kuitenkin muutti käsitystä Meksikosta aivan tyystin! Ihmiset ovat todella ystävällisiä ja auttavaisia, eikä missään nimessä tullut missään välissä semmoista oloa että jotain voisi käydä. Toki aina tulee punnita terveen järjen kanssa koska missä vaan voi tulla hulluja vastaan.

   Huumekauppaa täällä tosin on ihan reippaasti ja tultiin tarjoamaan joka kulmalla. Pian tosin huomasi että nekin tyypit oli aikalailla samoja naamoja ja todella harmittoman oloisia 😀 kaikenkaikkiaan siis todella hyvät fiilikset, turvallisin mielin sai liikkua, ei yritetty huijata yms.. Tosin perustan tämän vain kokemukseeni joka on tästä kylästä, jossa siis vain 5000 asukasta. Meno voi sitten olla eri isommissa ja rauhattomammissa kaupungeissa. Suosittelen kuitenkin ainakin Sayulitaa lämpimästi 🙂

   ja ps. ruoka on täällä aivan mahtavaa!! 😉

  2. Kiitos vastauksesta, olen siis eri kirjoittaja ( tarkoitus oli laittaa "kysyn samaa kuin aiemPI" 😀 ). Joka tapauksessa hyvältä vaikuttaa, täytyypä laittaa tuo paikannimi korvan taakse! 🙂 Odotan innolla lisää reissupostauksiasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.