Aamukahveilua

Omat aamuni koostuvat ensinnäkin sen ”hiljaisen oman ajan” lisäksi tietysti hyvästä kahvista, josta ei tosissaan voi tinkinä yhtenäkään aamuna! Muistan joskus vielä 7v taaksepäin kun aamukahvini saattoi koostua pikakahvista, joka tosin silloin meni ihan kiitettävästi alas kun ei ollut parempaankaan tottunut. Nyt taas tämänhetkiseltä tasolta ei enää voisi oikein tiputtautua alas. 
Ostin ensimmäisen kunnon kahvi/espressokoneeni Gaggia Evolutionin n. 4v sitten, jolloin ei enää ollut paluuta suodatinkahviin sen jälkeen kun omatekoiset lattet koukuttivat niin pahasti. Vajaat 3v sitten taas ostin Gaggian ohelle Nespresson Latissima-kapselikoneen, joita käytin sitten vuorotellen vähän vaihdellen. Kapselikeitin kun on ehdottomasti aamuisin nopeampi kun kahvaespressokeitin, jossa täytyy säätää osien ja kahvin kanssa, maidon vaahdottamisesta nyt puhumattakaan. (Mutta kahvi sillä on kyllä niin hyvää, että Starbucksikin kalpenee!) Nuo kapselit tietty aina tilausvaiheessa kirpaisevat kukkarossa, mutta ovat kyllä laadun ja helppouden suhteen sen arvoisia.
Uusimpana tulokkaana ”kahviklubiini” oli sitten blogin kautta saatu Nescafén Dolce Gusto josta postailinkin aiemmin täällä, jolla sai sitten sitäkin enemmän vaihtelua kahvinjuontiin ja keitin saavutti meidän huushollissa aivan jättisuosion mm. jääkahvillaan.
Huomasin joku aika sitten, että Nespressolle oli tullut taas vaihteeksi jotain kausimakuja ja tein pitkästä aikaa tilauksen kahvikapseleista, vaikka alunperin piti raahta tuo Nespresso taas työpaikalle 😀 Mutta ei vitsit olen aivan koukussa näihin uusiin makuihin!!

Ehdoton lempparini tällä hetkellä ontuo Hazelnut dessert eli aka ”nutellakahvi”, kakkosena tulee perässä sitten taas Chocolate Mint eli ”after eight-kahvi” jos nyt alkaa keksimään näille jotain omia vertauksia 😀 Joskus aikaisemminkin on tullut tilattua hasselpähkinäkahvia juuri tuollaisena sesonkimakuna, mutta tämä uusi maku on kyllä parempi kuin se aikaisemmin testattu.

Joku joskus siellä kyselikin vakkarikahveistani Nespressokapseleiden saralla. Roma, Arpeggio ja Volluto ovat olleet omat lempparini jo pitkään lattekahveina.

Siirryin muuten joku aika sitten kahvimaidon saralla tavallisen maidon sijaan soijamaitoon sen jälkeen kun maistoin kaverillani soijamaitoa kahvin kanssa, on nimittäin juurikin latteissa paljon pehmeämpi kuin tavallinen maito! Aivan täydellisyyttä! Kiinnostaisi myös testata esim. mantelimaito. Onko teillä kokemusta näistä kahdesta tai juurikin eroista, kumpi on parempaa/ravintosisällöltään suositeltavaa (jos nyt vertaa tavalliseen maitoon esim. proteiini/vitamiinisisällöltään) vai ovatko tasavertaisia?

Lähiaikoinahan on ollut jokapuolella kohinaa maidosta ja siitä, ettei se kuulu (enää näiden nykysuositusten mukaan) aikuisen ruokavalioon. Muutamilla tutuillani maitotuotteet ovat alkaneet taas aiheuttaa vatsaongelmia, turvotusta ja yliherkkyyttä ja on itse myös alkanut miettimää, että tulisiko hetki kokeilla pitäytymistä erossa maitotuotteista. En tosin tiedä miten selviytyisin enää ilman sitä kreikkalaista 😀

Semmoisia kahvijuttuja. Alkoi taas tehdä mieli keittää kupponen vaikka juuri äsken jo meni kolme 😀 Aamuihin tuo jotenkin semmoista superluksuslisää se, että saa vaihdella eri kahveja ja kokeilla erilaisia ”kahvinautintoja”. Aivan parasta!
Meillä oli eilen kaveri käymässä kylässä ja vietettiin hömppäiltaa. Tuli tehtyä guacamoleakin ekaa kertaa Meksikon jälkeen ja oikein onnistunut satsi tulikin! Tänään sitten graavilohta ja sunnuntaichillailua. 
Ihanat ja leppoisat sunnuntait sinne! Ja apua, tänäänhän on jo ensimmäinen adventtisunnuntai. Näin se aika menee nopeasti!

6 vastausta artikkeliin “Aamukahveilua”

  1. Jos sulle ei tuu ongelmia maitotuotteista, miks jättää ne kokonaan pois? Voi vaan tulla yliherkäks, eikä jatkossa pysty syömään enää ollenkaan maitotuotteita. Ihmetyttää tää ihmisten juokseminen ruokavaliotrendien perässä, kun ei ne kaikki sovi kaikille.

    1. Ei vaan tässä oli takana itseasiassa semmoinen juttu, että itseäni juurikin on turvottanut lähiviikot vaikken ole syönyt käytännössä yhtään leipää, pastaa yms ja syönyt todella kevyesti. Siksi tätä aloinkin pohtia, että voisiko tämä mennä yksiin myös omalla kohdallani, koska olen juuri maitotuotteita käyttänyt lähiviikot enemmän kun normaalisti.

  2. Kiitti tästä postauksesta, mä kyselin sillon aiemmin Nespresso-suosikkeja 🙂 Laitoin kans noita joulumakuja tilaukseen, toivottavasti on hyviä!

  3. siis voiko noita kuvassa näkyviä kapseleita kanssa käyttää dolce gustossa?? 😀 Esim toi hazel nut? Mulla on dolce gusto mutta ne kaupassa myytävät kapselit on kaikki aika bläääh

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.