Broileri ruusukaalilla ja kermakastikkeella

Kokkailin alkuviikosta taas ekaa kertaa hetkeen näitä ”naisten ruokia” jotka eivät ole aivan kaikkien suosiossa täällä kotona 😉 Ostin nimittäin ruusukaalia kaupasta ensimmäistä kertaa vuosiin. Olen pyrkinyt jo jonkun aikaa välttämään kaikenlaista turhaa moskaruokaa ja pakko sanoa, että olo on ollut huomattavasti parempi. Eroon huomaa sitten kun pitkästä aikaa syö pullamössöä tai vaikka ranskalaisia, olo on yksinkertaisesti huono ja turvonnut. 
Tietty välillä nyt on oikeus herkutella eikä kyse nyt ole mistään laihdutuskuuristakaan, enää ei vaan oikeastaan huvita syödä semmoista moskaa josta saa vain huonon olon kun voisi sen sijaan syödä jotain joka on oikeasti hyväksi. Vaikken nyt yleisestikään ole syönyt kotona mitään einesruokia niin aina voi kuitenkin parantaa ruokailutottumuksiaan lisäämällä ruokavalioon esimerkiksi niitä kasviksia tai vaikkapa hyvien rasvojen lähteitä kuten pähkinöitä, kalaa yms.

Höyrytin ruusukaaleja kattilassa n. reilu 10min, jonka jälkeen voitelin niitä aavistuksen verran voilla ja heitin päälle hyppysellisen suolaa. 

Broilerin fileen ja ruusukaalin ohelle tein pannulla vielä kermakastikkeen ruokakermasta, sipulista, valkosipulista ja rakuunasta. Aivan superhyvää!! Useimmiten hyvään ruokaan ei tosiaan tarvitse mitään aivan tähtitieteellisiä raaka-aineita, vaan ihan perusjutuilla pääsee jo pitkälle. Ruusukaali kiilasi kaaleista ehkä omalle lempparisijalleni 2, ykkösenä edelleen kukkakaali. Jos on joku helppo arkiruoka hakusessa niin suosittelen testaamaan, ei voi mennä pieleen 😀

Kuten jo mainitsin niin olen jäänyt aivan koukkuun granaattiomeniin! Löysin netistä tämän videon, jonka avulla kuoriminenkin on helppo juttu kun tietää mitä tekee. Salaatteihin en ole vielä granaattiomenaa testannut vaikka sitäkin netissä suositeltiin kokeilemaan.

Aivan lempparia on granaattiomena joko pelkiltään lusikalla syöden tai kreikkalaisen jugun kanssa. Kun laittaa sekaan vielä päärynää, banaania ja cashew-pähkinöitä niin ei voisi olla parempaa! Suosittelen tosi lämpimästi testaamaan 🙂

Nyt aamupuuro napaan ja tekemään sunnuntai-siivousta. Meneehän se päivä näinkin!

7 vastausta artikkeliin “Broileri ruusukaalilla ja kermakastikkeella”

  1. Tää ei nyt liity tähän postauksen mitenkään, mutta haluan kuitenkin kysyä yhtä asiaa nyt, kun sen muistin… Haaveilen nimittäin AIDOISTA UGGeista. Onko sulla tietoa, mistä Suomesta olisi mahdollista saada sellaiset…?

    1. Tarkoitatko siis UGG Australiaa vai millä tapaa "aitoja"? Onhan ainakin Ugg Australiaa vaikka missä myynnissä. Aleksi 13, Stockmann, netissä Zalando, Nelly, Spartoo, Brandos yms..

  2. Aih, miten hyvännäköistä tuo ruusukaalisysteemi! Meilläkin on välillä vaikeuksia löytää kummallekin mieleen olevia ruokia; mä söisin mieluummin enemmän just kasviksia ja mies taas lihaa. Onko sulla mitään omia hyviä kukkakaalireseptejä? Mielellään otettaisiin vastaan täälläkin… Keitätkö ne yleensä vain vai höyrytätkö?

    1. Mä yleensä joo höyrytän tai sitten teen gratiinia uunissa. Eli ei mitään kovin kummoisia reseptejä, vaihtelee vaan sitä lihaa/kanaa ja esimerkiksi tuon kermakastikkeen kanssa, nam! Ja samoja ongelmia täällä myös 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.