Dogs first, hauvat ensin!

Hauvajuttuja on toivottu usemman kerran ja innostuin viikonloppuna meidän hauveleita vähän kuvailemaan. 
Bixu on kyllä semmoinen tyttö että kääntää päänsä aina pois kun yritän ottaa kuvia! On aivan harvinaista saada se jollain tapaa poseeraamaan katse suoraan kameraan. Maui taas on adhd-koirana niin nopea liikkeissään, että siitä taas on sen vuoksi todella vaikea saada kuvaa joka ei olisi tärähtänyt 😀 
Niin erilaisia ovat nämä meidän hauvat, ihan siis muiltakin piirteiltään kuin valokuvauksellisuudeltaan. Bixu on super rauhallinen ja hermostuu jos Maui riehuu liikaa kun taas Maui on niin vilkas että riehuu vaikka yksikseen tai lelun kanssa, usein myös jahtaa omaa häntäänsä oikein urakalla. Varsinainen pikku-hurrikaani! Maui on joku aika sitten oppinut avaamaan kiinni olevan makkarin oven ja tuleekin usein herättämään aamulla nuolemalla naamaan ja hyppimällä ympäriinsä sängyssä innoissaan. Viikonloppuisin saatan herätä siihen, että se könöttää mun rinnan päällä ja tuijottaa että milloin herään. Toisinaan Maui kuitenkin viihtyy omissa oloissaan viileämmässä esimerkiksi juuri öisin, kun taas Bixu tulee mielellään ihan viekkuun.

Sopivan ruoan löytäminen meidän tytöille on jotenkin aina haastavaa, toinen kun on tosi nirso ja toisella taas sitten herkkä vatsa jonka vuoksi esimerkiksi viljattomia ruokia on pyritty välttämään. Ainahan sitä haluaisi omille pörröpäille vain parasta! Useimmissa vehnättömissä ”paremmissa koirannappuloissa” on taas sitten se ongelma, että nappulat maistuvat (näemmä :D) pahvilta ja joutuu miksailemaan pehmeän ruoan kanssa. 
Pakko kuitenkin hehkuttaa eräitä nappuloita, jotka upposivat sellaisenaan meidän tytöille koko kupin kyllyydeltä! Olin oikeasti aivan ihmeissäni. Sain muutaman pussin Dogs Firstin viljattomia nappeja hauvoille maistiaiseksi ja nämä lähtevät kyllä tilaukseen. Noissa ruoissa ei myöskään ole keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita ja pääasiallinen hiilareiden lähde on bataatti.

Ihan huippua löytää semmoinen koiranruoka joka näköjään sekä maistuu hyvältä että on sopiva viljaherkällekin hauvalle 🙂 Maui kun saa jostain viljattomistakin ruoista vatsaoireita, mutta näistä ei. Suosittelen ihmeessä testaamaan jos alkaa olla kaikki koluttu hauvaruokien saralla.

Näistä löytyy makuna Lammas& Bataatti, Possu& Bataatti, Kalkkuna& Bataatti ja Lohi&Bataatti. Kaikki maut täältä.

Sain lisäksi myös vinkkiä, että Dogs First myy koirille lisäravinteita,
kuten kalaöljykapseleita ja biotiinijauhetta. Biotiiniahan voi aivan
yhtälailla syöttää koiralle ihon, karvapeitteen ja limakalvojen
hyvinvointia ylläpitämään. Tuo biotiinijauhe on valmistettu tosiaan
lääkelaatuisesta biotiinista ja sen lisäksi sisältää
elintarvikelaatuista DL-metioniinia ja MSM:ää. 
Nuo kalaöljykapselit ovat
myös elintarvikelaatuista konsentroitua kalaöljyä, jonka sisältämillä
EPA:lla ja DHA:lla on useita terveysvaikutuksia ja voivat olla apuna
esimerkiksi allergioista tai nivelrikosta kärsiville koirille. DHA ja
EPA ovat välttämättömiä myös aivotoiminnalle, sydämen toiminnalle ja
näkökyvylle. Tarvitsevathan koirat aivan yhtälailla kuin me ihmisetkin
laadukasta ja ravintorikasta ruokaa.

Olen itse syöttänyt meidän pikkukoirille noita kalaöljykapseleita yhden muutaman päivän välein kinkkuun tai juustoon käärittynä. Nuo lääkelaatuinen ja elintarvikelaatuinen tarkoittavat
tosiaan sitä, että nämä soveltuvat aivan yhtä hyvin myös ihmisille, sain
tähän ihan Dogs Firstiltä vahvistuksen. Esimerkiksi tuossa
biotiinijauheessa on biotiinia 8mg/1g, eli aivan huisisti. Eli jos jauhe ei koiralle maistu, niin ehkä sitten ainakin perheen naiselle, heh.
En osaa sanoa ovatko aivan kaikki Dogs Firstin ruoat ja koiran herkut vehnättömiä, sekä väri/lisäaineettomia, mutta ainakin kaikki joita itse olen tuolla selaillut. Pitkästä aikaa tuli oikeasti tosi hyvä mieli jostain verkkokaupasta. Ruokajuttujen lisäksihän tuolla on muitakin koirantarvikkeita, sekä lisäravinteita. Meinasin yksi ilta alkaa itkemään kun mietin kuinka ihana, että nyt on oikeasti löytynyt ruokia joita meidän molemmat pörröt voivat syödä, sekä lisäksi vielä ilomielin! 
Nyt ainakin itse tiedän mistä tilaan jatkossa meille muonat. En ole aikaisemmin tilannut koiran juttuja netistä, mutta jatkossa ainakin uskaltaa tuolta kun tietää mitä saa 🙂
Tuotteet saatu blogin kautta.

6 vastausta artikkeliin “Dogs first, hauvat ensin!”

  1. Ootko koittanut koskaan barfia? Meidän vuoden ikäinen villis syö pelkästään sitä ja joskus kun on ns. parempaa nappulaa koitettu antaa, niin ei maistu! Naudanmahanhan pitäisi maistua nirsollekkin koiralle ja jos vaan vatsat kestää niin suosittelen lämpimästi barffia 🙂 se oli muuten äitisi, joka sai mun pääni käännettyä keskarista kääpiön puolelle, kun vuosi sitten koiraa hankittiin. Meinattiin ottaa pentu ehkä samasta pentueesta kuin Maui?? Mut lopulta päädyttiin eri kenneliin, kun pentujen syntymäajankohta ja luovutus sopi meille paremmin 🙂

    1. En ole itseasiassa kokeillut mutta käynyt mielessä! Täytyy tutkia taas barfia uudelleen. Aijaa voi vitsi mikä sattuma 🙂 Varmasti ihana "pentu" teilläkin siellä <3

  2. Ei liity aiheeseen mitenkään mutta voisitko jossain välissä kertoa mitä olet tykännyt hiustenpidennöksistäsi. Olen kohta itse laittamassa tilausta ja kiinnostaisi kovasti että ovatko alkaneet takkuuntumaan ym.

    1. Mun pitikin niistä jossain vaiheessa kirjoittaa tänne. Olen ollut tosi tyytyväinen! Ainakin omalle kohdalleni osunut tosi hyvää tukkaa siis, eivät ole yhtään takkuuntuneet missään vaiheessa! 🙂 Ainakin tämän perusteella siis voin suositella, tosin voihan se laatu vaihdella olen kuullut..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.