Tulinen kanakeitto inkiväärillä

Nyt kun kaikenlaista pöpöä on liikkeellä itse jos kullakin, tulevat varmasti

pienetkin vinkit flunssan lievitykseen tarpeeseen. Meillä keitettiin viime viikolla pitkästä aikaa tulista kanakeittoa, joka auttoi avaamaan röörejä ja vähän lämmittämäänkin. En muista olenko aikaisemmin jakanut täällä tätä flunssakeiton ohjetta, mutta täältäpä pesee!

Tähän tarvitset:

Porkkanaa
Inkivääriä (puolikas pienestä juuresta)
Sipulia
Kanaliemikuutio
Chiliä
Valkosipulia
Nuudeleita 1-2 pussia
Kanaa
Korianteria
Itse heitin tähän keittoon sekaan myös jääkaapissa lojuneen kaalinpuolikkaan. Itse tungen tuonne keittoon myös mukaan nuudelipussin mausteseokset, antavat nesteelle kivan maun 🙂 Joskus aikaisemmin olen myös kokkaillut tähän keittoon paprikaa, nyt rehellisesti vain unohdin ostaa sen.


Broileri ruskistetaan ensin kattilassa (tai pannulla) öljyssä, jonka jälkeen mukaan sipulit ja muut ainekset inkivääriä lukuunottamatta. Hetken ruskistuttuaan lisätään vesi, kanaliemikuutio ja inkivääri. Keittelin n. 30min tai kunnes porkkanat olivat pehmentyneet, nuudelit lisäsin ihan viimeminuuteilla koska tuppaavat turpoamaan niin kovasti.

Itse suosin noita fileepihvejä, suikaloin vain pienemmiksi. Olen sitten maailman huonoin mittasuhteissa, en mitannut esimerkiksi vettä ollenkaan tähän keittoon, joten jos haluaa tarkempia ohjeita niin kannattaa googletella 😀

Päälle vielä tuoretta korianteria ja valmista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.