Rucolapesto omin käsin

Lähiaikoina olen innostunut pitkästä aikaa kokkailemaan entistä enemmän. Nyt ihan viimepäivinä kun on sairastellut, niin on ollut kiva tehdä päivän aikana edes jotain ”järkevää” kun ei oikein ole minnekään kotoa päässyt.
Meillä lojui kaapissa rucolaa, joka oli jäänyt lojumaan toisen ruoan jäljiltä. Sainkin tästä päähäni väkertää ensimmäistä kertaa itse pestoa, enkä sitä perinteistä basilikapestoa vaan rucolapestoa! Pesto on monesti aiemminkin ollut mielessä, mutta on aina jotenkin kuvitellut että aineksia tarvitsee tolkuttomasti tai muita tekosyitä. Itseasiassa aineksia ei tarvinnut sen koommin itse pestoon osta muuta kun parmesan ja pinjansiemenet. Öljy nyt oli muutenkin loppu, joten sitä ei lasketa 😀

Näillä, valkosipulinkynnellä ja suolalla+pippurilla pääsi matkaan!

Rucolaa meni koko paketti,pinjansiemeniä puolet 100g pussista, parmesania myös reilu 50g, oliiviöljyä 0,5-1dl ja tietty se yksi valkosipulinkynsi. Suolaa ja pippuria voi vaikka lopussa lisäillä oman maun mukaan joukkoon.

Yritin saada tätä valmistettua C3:n avulla, mutta tuo on kyllä vähän huono jos täytyy sekoittaa mitään missä on vain vähäisesti nestettä, en edes muistanut. Sauvasekoittimella hoitui siis ongelmitta loppuun 🙂

Pakko sanoa että aivan mielettömän hyvää!! Eikä yhtä öljyistä kun purkkipesto, toki sitäkin saa itse säädeltyä sen mukaan kuinka paljon haluaa oliiviöljyä pistää.

Paistetun kanan, tuorepastan ja parmesanin kanssa, niin kyllä kelpaa!
Suosittelen lämpimästi testaamaan vaihteluksi juuri basilikapestolle. Aivan superhyvää!!

6 vastausta artikkeliin “Rucolapesto omin käsin”

  1. NAM, vaikuttaa tosi herkulliselta! Tollasta itse tehtyä rucolapestoahan voisi soveltaa pesto-pinaattilasagneenkin! 🙂

  2. Ootko ikinä huomannu tsekata kuinka naurettavan vähän tossa pirkan pinaattituorepastassa on sitä pinaattia? Pastella on kalliimpaa mutta tässä tapauksessa valitsen pinaattia mieluummin 13% kuin pirkan 2%. En yritä ilkeillä tai mitään mutta jos ei vaikka satu kattomaan sitä tuoteselostetta niin tälläiset jutut menee ohi. Mua kyrsii kaupassa myös se kun esim. jotain leipää mainostetaan kauraleipänä ja sitten siinä on sitä kauraa 10% ja loput vehnää.. joopajoo. Tähänkin asiaan pitäis saada joku järki 😀

    1. En itseasiassa 😀 En edes tajunnut että olin lapannut koriin tuota "pinaattiversiota", joten siinä mielessä ei harmita kun en mitään kummepaa odottanutkaan ;D pastellat on kyllä hyviä, nyt mentiin halvimmalla kuitenkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.