Vinkit keltaista tukkaa vastaan kamppailussa ja muuta hiuspölinää

Hiusvärin kellastuminen on vitsauksena varmasti useimmilla vaaleatukkaisilla ja aktiivisesti etsitään vinkkejä pitämään sävy kirkkaana kampaajakäyntien välillä. Itse myös olen aina kammoksunut omassa tukassa tunkkaisia keltaisia sävyjä, joita vastaan taistelusta huolimatta ilmaantuu päähän. Ennen epäilin osasyyksi vanhan talon ikivanhoja vesijohtoja, joista varmaan irtosi tukkaan jos mimmoista kupariyhdistettä ja mineraalia. Nyt taas kun nykyisessä kämpässä on putket tehty, epäilin sitten taas syyksi sitä keltaista moroccanoilia. Nyt kun on eliminoitu nämä kummatkin tekijät ja löydetty tehokas keltaisuuden poistaja, niin tuntuu että ollaan vihdoinkin selätetty tämäkin ongelma.

Takana on nimittäin kokeiluja päähän jätettävien hopeavaahtojen, Goldwellin vaahtosävytteiden ja ihan tavallisten hopeashampoidenkin ja syväpuhdistavien kanssa, parhaimmat tuotteet olen kuitenkin löytänyt vasta nyt vuoden sisällä kun tuo ”keltaisuutta vastaan kamppailu” on ollut vähän aktiivisempaa 😀

Kun nyt näin hiusjutuista tuli taas vaihteeksi puhetta, niin olen miettinyt tässä lähiaikoina luopuvani jossain vaiheessa pidennyksistä. Taisin tästä jo joskus aikaisemmin pölistä ja oli kai alunperin tarkoitus pärjätä pitkästä aikaa omalla tukalla joskus kesän jälkeen, mutta nyt sitten olen miettinyt toukokuuta. Oma tukka on nyt huonoimmassa kunnossa ikinä kaikkien noiden hiustenlähtöjen ja törröttävän pikkutukan vuoksi, niin kai tässä on vaan alkanut luopua toivosta ja tullut siihen tulokseen että olkoon mikä nyt on.

Noiden vitamiinien jälkeen oma uusi tukka on kyllä ihan mielettömän paksua ja hyväkuntoista, joten kai olisi (taas vaihteeksi) tarkoitus kasvattaa se sieltä.. kunnes sitten taas sortuu vaalentamaan! Kaiken tämän ”hiuskriisin” jälkeen mitä tällä tukalla on viimeisen puolen vuoden aikana saanut kestää, on alkanut kyllä aivan todenteolla arvostaa sitä omaa tukkaa. Aivan älytöntä miten on pari vuotta taaksepäin valitellut ettei omilla hiuksilla kertakaikkiaan edes pärjäisi, nyt taas kun on saanut tällekin vähän mittasuhteita niin miettii jälkeenpäin että oma tukka on ollut aivan huippukunnossa tämänhetkiseen verrattuna! Huhhuijaa, odotan sitä päivää kun ei enää tarvitse valittaa näistä hiusjutuista!

Ja posti itseasiassa toi juuri tällä viikolla uuden iHerb-tilauksen. Pakko sanoa että raivostuttaa kyllä nuo nykyiset tullirajat (22e), itse jouduin tilaamaan nämä kahdessa eri erässä kun en jaksanut ottaa riskiä että joutuu alkaa tullien kanssa säätämään. Onneksi nuo postikulut nyt ei tosiaan mitään päätähuimaavia ole 🙂 Näillä taas mennään ainakin 3-4kk! Tuon keltakorkkisen biotiinin otin bonarina, sitä en ole aikaisemmin testannut. Nuo kaksi muuta taas ovat tuttuja jo pitkältä ajalta ja en voi muuta kuin suositella jos ongelmana on hidas hiusten kasvu tai takana muita hiusongelmia. Yhdessä kalaöljykapseleiden kanssa ainakin tepsii ihan tosissaan. 
Päiväannoksessa noita kahta on biotiinia 15mg, joten sanon että aikalailla niissä missä pitoisuus on alle 5mg päivässä, niin aika pienillä määrillä mennään. Olen joskus huvikseni katsonut sisältöä suomalaisissa hiusvitskuissa ja niissä ei tosiaan ole nimeksikään esimerkiksi biotiinia! Eipä ihme etten vuosia taaksepäin huomannut niissä kertakaikkiaan mitään vaikutusta. Puhutaan nyt siis näistä Piimaxeista ja mitäköhän kaikkia niitä olikaan. (Tarkistin juuri, että Piimax C+biotiinissa on päiväannoksessa biotiinia 0,06 mg !!!!, että niiden sisältöjen tarkkailu tosissaan kannattaa jos haluaa ostaa tuotteita joista huomaa tehon!)
Ja jos palataan niihin keltaisiin hiuksiin, niin vinkkaisin aivan superdupermegatehokkaasta shampoosta!

Jos on hakusessa todella tehokas hopeashampoo, en voi muuta kuin hehkuttaa tuota Echoslinen S6:sta, jota vinkattiin mulle blogiyhteistyön tiimoilta. Hopeashampoo on nimittäin lähes mustaa ja 1-5minuutin vaikutusajalla eron huomaa aivan selkeästi! Olin itse aivan varma että tehokkaimmat tuotteet keltaisuuden poistamiseen ovat jo tulleet tutuiksi, mutta kuinka väärässä olinkaan! Tämä nimittäin kirkastaa ainakin itselläni nuo vaaleat raitakohdat ja sävytetyt latvat tuhkaiseksi ja keltaisuus on pesun jälkeen kun muisto vain. Tekisi mieli pestä tällä nykyään joka kerta, muttei viitsi entisestään kuivattaa tukkaa. Silloin tällöinkin auttaa jo hurjasti. Mun piti ottaa teille ennen- ja jälkeen- kuvat muttei nyt flunssaisena ihan kamalasti huvita olla kameran edessä 😀

Tuo shampoo löytyy siis suomalaisen kauneuden verkkokaupan Cosmeryan valikoimista ja kustantaa 14,50e!

5 vastausta artikkeliin “Vinkit keltaista tukkaa vastaan kamppailussa ja muuta hiuspölinää”

 1. Eikös se tulliraja ole enemmän, kun kyse on elintarvikkeista? Vai onko tämäkin muuttunut…

  Miia

  1. Siis sekoitan AINA alv-rajan ja tullirajan, kai se tulliraja ehkä edelleen on 150e (?), mutten jokatapauksessa halunnut maksaa alveja tilausten päälle niin jätin suosiolla alle sen 22 euroa 😀 Mutta on niihin kai lähiaikoina jotain muutoksia tullut!

  2. Itsellä on sellainen mielikuva että esim kosmetiikkaa ostaessa alvi raja on 22€ (alv. 24%) ja kun kyse on elintarvikkeista, on alviraja jotain 35€ luokkaa! (alv. 14%) Eli noita lisäravinteitakin uskaltais ostaa tuon 35€ arvosta ( tai miten se tarkka raja nyt meneekään) 🙂

  3. Olet aivan oikeassa! Kaivoin vanhemmasta postauksesta aiemman lukijan infopaketin tästä: (olisi varmaan pitänyt tarkistaa tämä ennen tilausta, onneksi ei kuitenkaan monesta eurosta ollut kyse! :D) Kiitos vielä sulle niin tiedän seuraavalla kerralla! 🙂

   iHerb tullirajat 2014

   iHerb-tilauksesta välttyy maksamasta Tullille veroa, kun arvonlisäveron kantoraja (5 euroa) ei ylity
   – eli käytännössä tilauksen arvo toimituskuluineen ei ylitä seuraavia tullirajoja:

   Elintarvikkeita/lisäravinteita (ALV 14%) voi tilata verottomasti max. 35,70 eurolla ($44.05)
   Kosmetiikkaa (ALV 24%) voi tilata verottomasti max. 20,83 eurolla ($25.70)

   Valuutat on muunnettu Tullin käyttämällä joulukuun 2014 euro-dollari -kurssilla 1,234.

   Esimerkkejä arvonlisäverosta

   Esimerkkejä iHerb-tilauksen arvonlisäveron määräytymisestä:

   25 euron arvoinen lisäravinnetilaus (ALV 14%) olisi veroton, koska veron määrä ei ylitä arvonlisäveron kantorajaa, joka on 5 euroa (25 x 0,14 = 3,5)
   50 euron arvoisesta lisäravinnetilauksesta (ALV 14%) arvonlisävero olisi 7 euroa
   (50 x 0,14 = 7)
   50 euron arvoisesta kosmetiikkatilauksesta (ALV 24%) arvonlisävero olisi 12 euroa
   (50 x 0,24 = 12)

   Muista laskiessasi lisätä tuotteiden veron päälle toimituskulujen vero (ALV 24%), joka iHerbin postikulujen ollessa 4 dollaria olisi noin 0,70 euro

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.