Smoothie superfoodeista

Kirjoittelinkin jo viime viikolla siitä kun uppouduin tutkimaan spirulinaa ja varsinkin sen karoteenipitoisuutta netistä. Vielä en ole spirulinaa saanut tilattua, mutta vertaillut vähän hintoja ympäri nettiä, sekä puntaroinut jauheen ja tablettien välillä. Yksi siellä ruudun toisella puolella suosittelikin juuri noita tabletteja, jotka helpottavat nauttimista, jauhe kun ei kuulema aivan parhaan makuista ole. Mietinkin alkuun että tuon sekoittaa helposti esimerkiksi smoothien sekaan, mutta varsinkin jos huhtikuussa aloitan parin kuukauden kuurin ennen kesää (testatakseni juuri tuon rusketusjutun), niin voi olla ettei smoothieita ihan kuun jokaisena päivänä jaksa väsätä jonka vuoksi nuo tabletit voisivatkin olla kätsympiä ja mietin mm. CocoVin spirulinatabletteja. Onko teillä noista kokemusta?
Laskeskelin, että jos spiruliinaa nauttii päivässä vähintään 5g, sisältää jo tuo määrä betakaroteenia huisit 19mg! Toki tietysti päälle vielä muita ravintoaineita kuten nyt vaikkapa proteiinia ja kalsiumia. Eli ei ollenkaan pöllömpi vaihtoehto niille perinteisille karoteenitabuille. Jostainhan luin myös että spirulina auttaisi ihoa suojautumaan uv-säteiltä, perustuen siihen että spirulinalevä on asustellut vesissä jo silloin kun ilmakehä on ollut ohuempi ja näin joutunut kehittämään itselleen suojakeinon säteilyltä. En tiedä kuinka tähän nyt voi luottaa, mutta voihan sen eron jo Suomen kesässäkin huomata!
Itse en vielä pari vuotta sitten tajunnut oikeastaan mitään superfoodien päälle muuta kuin ruoka-aineiden nimillä, mutta siitä mihin mikäkin vaikuttaa tai mitä ainekset sisältävät, ei ollut mitään tietoa vaikka perus ravintotietämys onkin ollut hallussa. Jotenkin näitä kuitenkin on innostunut tutkimaan entistä enemmän ja mitä enemmän oivaltaa, sitä enemmän myös kiinnostaa lisätä uusia juttuja ruokavalioon! Ja ihan jo pariin juttuunkin perehtyminen on jo alkuun paljon, esimerkiksi juuri vaikka chiaan joka on oman kokemukseni mukaan mielettömän helppo lisätä omaan ruokavalioonsa ja todellinen ihme kyllä omega3-rasvahappojensa, proteiinin ja kuitujen määrällään. Kun perusruokavalio on kohdillaan, on kiva tuoda vähän haastetta ja uusia juttuja kehiin! Nykyään kaapista löytyy CocoVi:n chiaa, jota myydään ihan S-marketeissakin. Kilon pussi näyttäisi maksavan 25e, joten ei ollenkaan paha ottaen huomioon kuinka kauan sillä pärjää.

Otin joku aika käyttöön myös yhden valmisteen, jonka sain jo jonkun aikaa sitten blogini kautta testiin. Tuote on Voimaruoka Total 25, joka on siis valmiiksi annospusseihin jaettu 25 eri voimaruokaa sisältävä terveellisen ruokavalion lisä. Paketissa on 20 annospussia ja itselläni on nyt tavoitteena syödä pussi päivässä juurikin smoothien tai veden seassa. Aivan mainio keksintö ja nimenomaan helppo varsinkin henkilölle joka ei vielä kovin ole superfoodien saloihin paneutunut ja haluaa päästä helposti alkuun. Itselleni nimenomaan nuo viherjauheet ovat vieraampia juttuja, mutta alkanut nyt vähän syvemmin niihin paneutua juurikin aluksi tuon spirulinan kautta.

 Tuo ei muuten maistu ollenkaan pahalle, vaikka olinkin siihen
varautunut! Tuo agave-nektarijauhe varmasti selittääkin makeuden ja
hyvän maun, aluksi ihmettelinkin mistä se tulee. Tässäpä pätkä tuosta ainesosaluettelosta:

Agave-nektarijauhe, spirulina, vehnänorasmehujauhe, ohranorasmehujauhe, klorella, nokkonen, omena, acerolauute, villijuotukka, villimustikka, villipuolukka, porkkanamehujauhe, punajuurimehujauhe, tomaattimehujauhe, persilja, pinaatti, lehtikaali, kaalijauhe, reishisieni, maitakesieni, siitakesieni, parsakaalin idut, kukkakaalin idut, lehtikaalin idut

Olen edelleen aivan hämmästynyt kuinka vähällä chia-määrällä saa turvotettuasuuren määrän chia-geeliä! 2 teelusikallista chiaa ja tuo lasillinen täyteen vettä ja antaa turvota vaikkapa yön yli, niin saa koko lasillisen geeliä useammaksi päiväksi!

Banaani, mustikoita, mansikoita, chia-geeliä, vähän pellavansiemeniä lisäkuiduksi, turkkilaista jugua, loraus maitoa ja tuo annospussi, ihan superhyvää! Eilen tein vastaavanlaisen mangosta, kiwistä ja banaanista, myös aivan parasta. Nyt on lupaavasti alkanut tämä smoothiekuuri, saa nähdä päästäänkö sinne 20 päivään 😉
Huomenna on muuten se ystävänpäivä! Mitä suunnitelmia teillä on ystiksen varalle? Palataan mahdollisesti vielä illalla, mutta jos ei niin mukavat viikonloput!
Sisältää kaupallisia linkkejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.