Parmesan-persiljaleivitetty kana

Meillä oli jokunen aika taaksepäin työpaikalla ruokakeskustelua paneroiduista kanafileistä ja muistin samalla yhden reseptin jota ei ole tullut kokkailtua vuosiin. Persiljasta on tullut kanan kanssa kyllä varmasti yksi lempiyrteistäni jos nyt muistellaan esimerkiksi niitä parmesanilla, persiljalla ja fetalla täytettyjä broilerin rinteleikkeitä joista postailin aikaisemmin täällä. Sattumoisin myös tähän ruokaan kuuluu oleellisena tuo parmesan, joka on kyllä kanan kanssa mitä parhain 🙂
Kokkailin pari viikkoa taaksepäin näitä parmesan-persiljaleivitettyjä ”kananugetteja”/kanafileitä ja pakko hehkuttaa, että olikin jo aika kaivaa tämä resepti esiin! Oikein maistuvaa vaihtelua sille perinteiselle paistetulle kanalle.
Joskus aikaisemmin olen tehnyt näitä tosiaan ns. ”nugettiversiona” eli leikkaamalla kanan palat pieniksi, mutta tokihan näitä voi tehdä myös ihan kokonaisista fileistä.

Tarvitset:
Voisulaa n. 1,5dl/
Tuoretta persiljaa
Korppujauhoja 2dl
Provencen yrttisekoitusta (tai vastaavaa) 1-2rkl
Suolaa 0,5tl
Valkosipulisuolaa 0,5tl
Valkosipulia (pari-kolme kynttä)
1-2 pakettia broilerin ohutleikkeitä
Parmesanjuustoa n. 1dl

Leivitysaineet sekoitetaan kahdelle puolisyvälle lautaselle. Toiselle voisula ja sekaan pilkottu valkosipuli ja toiselle parmesan, persilja, korppujauhot, suolat ja provencen sekoitus.

Kanat leikataan halutun kokoisiksi, pyöritellään ensin valkosipuli-voisulassa ja sen jälkeen leivitysseoksessa. Jos haluaa oikein paksun leivityksen, voi kanoja dipata voisulaan vielä toistamiseen ja sama juttu leivityksen kanssa. 

Kanat pellille ja uuniin n. 15-20minuutiksi 225c. Päälle voi halutessaan ripotella ennen uunia vielä parmesanraastetta.

Itse tein ohelle tuorepastaa kerman, punasipulin ja herkkusienten kanssa. Aivan superhyvää!!! 
Suosittelen lämpimästi testaamaan, nämä nimittäin pyöräyttää loppupeleissä aivan yllättävän nopeasti 🙂

6 vastausta artikkeliin “Parmesan-persiljaleivitetty kana”

  1. Oi miten herkulliselta vaikuttakaan, täytyy koittaa muistaa testata seuraavan kerran, kun pää lyö tyhjää eikä millään keksi mitä tekisi ruuaksi (ja sitä tapahtuu usein :D)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.