Kehon kevätsiivous

Olen pyrkinyt muutaman vuoden ajan pitämään ainakin kerran vuodessa jonkun näköisen detox-kuurin, jotta saa vähän aineenvaihduntaa liikkeelle sekä puhdistettua kehoa ties mistä moskasta. Viiime kuussa lähtikin käyttöön taas vanha tuttu Ortiksen Method draine-detox, joka on ollut tapana pistää käyntiin  kuurina yleensä aina joka kevät. Olen tosiaan käyttänyt tuota samaa kuuria useita kertoja ja havainnut sen erittäin hyväksi, joten miksipä pistää hyvää vaihtoon.
Kyseessä on siis 20 päivän kuuri, jonka aikana nautitaan tuota detox-nestettä päivittäin 1,5 litraan vettä sekoitettuna. Suositushan on välttää kuurin aikana kahvia, liikkua päivittäin edes 30minuuttia, sekä syödä suhteellisen terveellisesti, jolloin tulokset tehostuvat. Kuona-aineitahan kertyy kehoon (huonon) ravinnon lisäksi myös hengitysilmasta, alkoholista ja tupakasta. Harvemminhan sitä tulee tarkemmin mietittyä mitä moskaa elimistöön kertyy ajanmittaan esimerkiksi juuri ilmansaasteiden kautta. Järkihän sen kuitenkin sanoo, ettei moisten myrkkyjen paikka ole ainakaan kehossa ja omasta mielestäni säännöllinen puhdistus ei voi olla ainakaan pahasta. Oireina esimerkiksi yleinen väsymys, hidas aineenvaihdunta ja eloton iho voivat
olla merkkejä siitä, että elimistöön on kertynyt liikaa kuona-aineita. Usein voi olla että nuokin oireet pistetään aivan eri syiden piikkiin!

Pakko muuten myöntää, että itse en tosin tuohon kahvilakkoon ole yksikertaisesti vain kyennyt vielä kertaakaan 😀 Kerran yritin muutama vuosi taaksepäin, mutta olin yksinkertaisesti niiiiin väsynyt aamuisin ettei mistään tullut yksinkertaisesti mitään! Sallittakoon yksi pahe haha!

Voin kyllä aivan rehellisesti sanoa, että olo on aina kuurin jälkeen ollut paljon ”kevyempi” ja on huomannut että aineenvaihdunta jossain määrin kiihtyy, eikä ole ollut päivisin semmoista ökköä tai epämääräisen tunkkaista oloa, sekä muutenkin ollut havaittavissa ”hyvä olo” vatsan kanssa. Yleisestikin syön ympäri vuoden kuureina Colon cleanseria (uudelta nimeltään muuten Oxytarm) myös tämän lisäksi, joten luulisi ettei mitään kamalia kuonakertymiä ole päässyt kerääntymään! Näiden kahden tarkoitusperät ovat toki hieman erilaiset, mutta selkeästi nämä ovat ainakin itselläni hyväksi havaitut keinot ylläpitämään kehon hyvinvointia.

Itse pyrin pääsääntöisesti syömään suhteellisen terveellisesti tai aikalailla perus kotiruokaa ja toki tulee muistaa etteivät tämmöiset kuurit tietysti mitään taikatemppuja ole joiden ohella voi syödä ennen kuuria, sen aikana ja jälkeen ihan mitä tahansa. Mitään ihmeitä nyt ei kuitenkaan kovin helposti huomaa jossei ole perusjutut kunnossa (toki nyt varmaan pahimman moskan kehosta pistää liikkeelle :D).

Tämä kuitenkin varmasti auttaa tukemaan muuten terveellistä elintapaa, tuon kuurin ohessahan suositellaan myös säännöllistä liikuntaa joka luonnollisesti tehostaa vaikutusta. Itse olen aina käyttänyt tuota omenan makuista, enkä jaksanut edes muita kokeilla koska jotenkin siihen tykästynyt. En tiedä olenko vain outo, mutta joisin sitä melkein ihan janojuomaksikin 😀

Nyt kun monella on varmaan käynnissä erilaisia kesäkuntoon-projekteja, niin ajattelin vinkkailla että nämä MethodDrainet ovat juuri tällä hetkellä kamppistarjouksessa Hyvinvoinnin tavaratalossa 18eurolla (normaalisti 30e), joten kannattaa kurkkailla. Tuo omenaversio löytyy täältä ja muut maut sitten taas täältä outletin puolelta rullatessa sivua alaspäin!

Ennen bikinikautta on ehkä paras hetki pistää detoxit käyntiin! 😉

Sisältää kaupallisia linkkejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.