Oil pulling kookosöljyllä, whaat?!

Olen jo pitkään miettinyt raapustavani tänne eräästä jutusta johon tutustuin talvella, todennäköisesti aivan viimeisten joukossa. En nimittäin ymmärrä miten olen voinut olla kuulematta oil-pullingista, varsinkin kun netti näytti olevan pullollaan tietoa ja kokemuksia tästä. Omat ensiajatukseni olivat lähinnä, että eihän tuo voi olla mahdollista! Juttu lähti itseasiassa liikkeelle siitä kun aloin kaverin vinkistä tutkimaan väitteitä että kookosöljyllä voisi valkaista hampaita.
Kenellekään ei varmasti ole epäselvää että kylmäpuristetulla kookosöljyllä on lukuisia käyttömahdollisuuksia ja lisäksi ihan suotuisia vaikutuksia myös terveydelle ja yleisesti kauneudenhoidossa, tokihan nyt kaikkea ei ole voitu ihan tieteellisesti todistaa, mutta eihän kaikki nyt voi ihan höpöhöpöjuttuakaan olla ottaen huomioon, että kyseessä tuote joka on ollut ihmisillä käytössä tuhansia vuosia ennen tätä länsimaihin rantautunutta kookosöljybuumia. 
Mitä sitten on oil-pulling eli kookosöljyllä purskuttelu? Ihmisten suut ovat täynnä erilaisia bakteereja ja viruksia, jotka voivat ja altistavatkin meitä erilaisille tulehduksille kuten nyt varmasti yleisimpänä vaivana ientulehdukset. Suun terveyshän noin yleisesti on pohjana ihmisen kokonaisterveydelle ja pitämällä suun ja hampaat terveinä, voi välttyä monelta vaivalta muualla kehossa niin hullulta kun kuulostaakin!

Kookosöljyllähän sanotaan olevan antibakteerinen vaikutus ja jo tuhansia vuosia vanhan perinteen mukaisesti edistää kookosöljyn purskuttelu suun terveyttä kokonaisvaltaisesti. Vaikutuksen huomaa ensimmäisenä suun terveyden kohenemisena, kuten hengityksen raikastumisena ja hampaiden vaalentumisena, mutta oil pullingilla väitetään olevan vaikutusta myös esimerkiksi aknen, kroonisen väsymyksen ja kroonisten poskiontelontulehdusten parantumisessa. Öljy niinikään ”imee itseensä” suun bakteereja ja epäpuhtauksia ulos kehosta, puhdistaa suun limakalvoja ja estää plakin muostumista. 
Käytännössähän purskuttelua suositellaan tehtävän päivittäin heti aamusta ennen ruokailua. Noin ruokalusikallista kookosöljyä purskutellaan suussa n. 15-20 minuutin ajan, joidenkin nettiohjeiden mukaan tulisi purskuttelua tehdä jopa muutaman kerran päivässä, mutta ainakaan itselläni ei arkisin riitä aika purskutella öljyä tuntia päivässä. Tuo vartti nyt on semmoinen, jonka ajan voi puuhailla muita juttuja. Itselläni tämä öljykokeilu on vasta melko aluillaan, mutta heti on jo kiinnittänyt tiettyihin juttuihin huomiota!

Itse olen purskutellut aina sen 15-20min ja pessyt heti perään hampaat huolellisesti sähköhammasharjalla. Öljyähän ei suositella missään nimessä nielaistavaksi, koska nuo sen imevät bakteerithan halutaan toki ulos kehosta eikä takaisin sinne sisään. Öljy suositellaan myös hävitettäväksi roskiksen kautta, ettei joudu viemäriin tukkimaan.

Olen kyllä huomannut että hampaat syystä tai toisesta ovat itseasiassa näyttäneet valkoisemmilta käsittelyn jälkeen. Mikä nyt itselleni on kuitenkin ollut tärkein huomio, niin suu tuntuu kertakaikkisen puhdistetulta purskuttelun ja harjauksen jäljiltä! Aivan kun olisi juuri käynyt hammaslääkärillä. Joku voisi sanoa että Listerine ajaa saman asian, mutta itse henkilökohtaisesti kyllä näistä kahdesta vaihtoehdosta valitsisin sen luonnollisen (unohtamatta mihin muuhun kookosöljyä voi käyttää!) Aion ehdottomasti jatkaa tätä rutiinia ja vaikkei nyt aina jaksaisikaan heti aamutuimaan, niin iltapäivästä sitten! Luin myös, että tämä toimisi kookosöljyn lisäksi myös muilla kylmäpuristetuilla öljyillä.

Aivan parasta löytää koko ajan uusia käyttötarkoituksia kookosöljylle, kohtahan sitä saa olla ostamassa purkkikaupalla! Itse jouduin tilaamaan uuden purkin kookosöljyä, tällä kertaa lähti testiin tuo CocoVi:n kylmäpuristettu Luomu. Tosi jännä, että näissäkin on pieniä makueroja! Pienen eron nimittäin esim. Voimaruoan kookosöljyyn huomasi. Molemmat kuitenkin aivan loistavia. Tuo CocoVi:n öljy löytyy netistä täältä. Hyvinvoinnin verkkokaupassa on muutenkin vielä pari päivää meneillään hyvinvoinnin hintahulinat ja esimerkiksi chian siemeniä ja kookosöljyjä oli tarjoushinnoilla (täällä!)
Onko oil-pulling teille jo tuttu juttu vai onko joku muu vielä aivan ihmeissään tästä jutusta?! 😀

Sisältää kaupallisia linkkejä.

16 vastausta artikkeliin “Oil pulling kookosöljyllä, whaat?!”

 1. Purskutellaanko siinä siis pelkkää kookosöljyä vai sekoitetaanko vettä mukaan? "Sulaako" tuo sitten suussa nestemäiseksi..

 2. Oon blogeista lukenut tästä ja alun perin tätä kai mainosti Gwyneth Paltrow siinä Goop -sivustollaan. Oon tähän asti lähinnä naureskellut ja ajatellut että "purskutelkoon muut ihan vaan rauhassa öljyä" 😀 mutta pakko kai tässä on kokeilla itsekin jos oikeesti on niin hyvät terveysvaikutukset.

  1. Joo itse myös olin aluksi että mitä hittoa tämä touhu on! 😀 Mutta netistä löytyy ihan älyttömästi juttua tuosta, niin ei niin monet voi väärässäkään olla! freessaa kyllä suuta todella!

 3. Mulla on ollut kookosöljypurskuttelut käynnissä noin kahden viikon ajan, mut tänä vasta aamuna sillein ihan ekana ennen hampaiden pesua ja syömistä. Pikkasen kyl yökötytti, mut ku pitää mielen kurissa ni sen kestää ja sittenhän saa pestä hampaat normaalisti (puhdistin kyl kielenkin ku öljyinen tunne meinasi jäädä suuhun liiaksi). Mun herkkää suutani oil pulling jollain tapaa rauhoittaa. Oot oikeassa kookosöljyn monipuolisuudesta, sillä tulee läträttyä melkein joka paikassa 😀

  1. Aluksi se kyllä yökötyttää, varsinkin jos alkaa lopussa ajattelemaan niitä kaikkia pöpöjä mitä juuri purskuttelee 😀 Se tunne hampaiden pesun (ja purskuttelun) jälkeen on kyllä ihana!

 4. Miten sitä pystyy noin kauan purskuttelemaan, 20 min?! Eikö jo suu ala väsymään?! 😀

 5. Myös eri merkkien öljyillä oli eroja. Cocovin öljy vaalensi hampaita jo viikon, parin käytön jälkeen, kun taas toisen merkin ei saanut mitään aikaan.. 😀 Ei edes sitä raikkauden tunnetta suussa.. En sitten tiedä mistä johtuu..

 6. En kyllä koskaan oo tämmösestä kuullu 😮 vaikka kookosöljy kuuluu muuten lähes joka päiväiseen elämään. Oon varmaan jossain kiven alla asunu 😀 mutta koska kiinnostaa kovasti kaikki vippaskonstit kohti valkosempia legoja, niin ehottomasti pitää laittaa tääkin testaukseen! Kiitti vinkistä 🙂

 7. Mulla on tullut useita reikiä hampaisiin , puolisen vuotta purskuteltuani! Sitä ennen ei vuosiin ole ollut reikiä eikä ruokailutottumukset ole muuttuneet enkä syö nameja juuri ollenkaan!
  Voiko johtua kookosöjypurskuttelusta kuka tietäisi? Yritin googlettaa mut en löytänyt … ?

 8. Ihan outoa todella! Kolme reikää olen itse huomannut viime aikoina! Kaksi niistä etuhampaissa ikävästi näkyvissä… ? Pakosti kyllä heti yhdistin oil pullingiin koska kuten kerroin ei vuosiin ole ollut reikiä ennen tätä.
  Olisi kiva kuulla eikö kellään mulla ole ilmaantunut vastaavaa.
  Harmi jos näin on koska suu tulee aina ihanan puhtaaksi ja raikkaaksi purskuttelun ja hammaspesun jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.