Uutta Artekia kotona

Heti ensimmäiseksi kuva-arvoitus. Huomaako kukaan meillä kotona mitään uutta ja erilaista?!

Ja eipä ollut varmaan mikään aivan kovin haastava arvoitus 😀 Nythän on aika paljastaa syy aiemman ruokailuryhmän kaupitteluun, nimittäin olin jo aikalailla muutostamme asti miettinyt ettei se sovi tänne Käpylän asuntoon pätkääkään, vaikka Alppilassa olikin todella toimiva (ja edelleen muuten todella näpsäkkä pöytäryhmä). Uusi ruokailuryhmä oli siis kodin hankinnoista päällimmäisenä mielessä, nyt kun vihdoinkin reilun puolen vuoden päästä muutosta alkaa saada jotain juttuja täällä aikaankin 😀 
Aluksihan mietin jo viime kesänä tätä Ikean köyhän miehen Artekia Nordmyraa, kunnes nyt aloin ajamaan vähän aktiivisemmin ruokapöytä-agendaa. Artekin ruokailuryhmä on nimittäin ollut jo pitkään haaveena, mutta lähinnä hinnat ovat hirvittäneet! Uuteen kokonaiseen ryhmään saa uutena menemään tosiaan sen 2000 euroa aivan hujahtamalla. Vielä pari viikkoa taaksepäin asetin tämän tavoitteen lähinnä vuoden päähän tästä. Mutta kuinkas kävikään.

Olin nyt lähiviikkoina kylvänyt myös ystävieni mieleen tätä Artek-haahuilua (koska kotiin oli vain pakko saada kevääksi jotain uudistusta!!) ja eräs ystäväni bongasikin tuon Artekin ruokapöydän mulle Kallio kierrättää-ryhmästä. Olin jo heti alkuun varma, että pöydässä on omalla tuurillani jo sata av yv jono jono jonoa (:D), mutta eipä ollut yhtään ja pöytä oli minun! Ikäisekseen todella hyväkuntoinen ja hinta vain murto-osa uuden hinnasta! Mikä tuuri kerrankin!

Vielä hyväkuntoisemmat Artek 66-tuolit taas onnistuin kaikki neljä löytämään samalta myyjältä huuto.netistä hintaehdotuksen kautta jolloin pystyy heittämään myyjälle hintaehdotusta alle pyyntihinnan. Enpä olisi uskonut että omani menee läpi. Eilen sitten raahattiin koko setti tänne meille ja samalla vanha jäähylle vinttiin. En muista milloin olisin viimeksi siis kirjaimellisesti hyppinyt ilosta jostain uudesta jutusta. Nämä sopivat tänne nimittäin niin täydellisesti! Eikä tarvitse suotta unohtaa, että pienellä etsinnällä (ja ystävän avulla) onnistuin löytämään koko setin edullisemmin kuin pelkkä pöytä olisi maksanut uutena. Aivan loistava löytö siis 😉 
Ja mikä parasta, nämä ovat todellakin investointi ja kun pitää setistä hyvää huolta, ei uuden ruokailuryhmän hankinta tule eteen välttämättä enää ikinä. Tai jos tulee, niin ainakin saa suurella varmuudella omansa takaisin. Näköjään kun näkee vähän vaivaa, voi säästää jo aivan merkittävän summan. Nämä jos jotkut kestävät aikaa, varmaan aika monella Artek herättää lapsuuden muistoja jollain tapaa ja miettii että näidenkin suunnittelusta tulee jo kohta 100 vuotta aikaa. Eipä uskoisi!
Jee!! Olen niin iloinen näistä! Eilinen ilta meni aikalailla tässä ihastellessa. Nyt kelpaa nimittäin kestitellä. Vielä kun saisi muutkin roikkuvat hommat ja projektit täällä kotona etenemään edes ennen kesää 😀
Mitäs tuumaatte?

4 vastausta artikkeliin “Uutta Artekia kotona”

  1. Onko toi sellanen pöytämalli joita on kouluissa esim. Ainakin jossakin sen tyylisessä oon nähnyt noita paljonkin. Onks tää aprillipila?:D jos ei niin sit en vaan omaa sisustus silmää. Miksei noi kotonakin menis!!

    1. No ei tää nyt mikään aprillipila ole!!! 😀 Joo kyllä kouluissa ja päiväkodeissa on paljon nimenomaan käytetty noita ja monille juuri sieltä tuttuja. Itse rakastan skandinaavista sisustusta ja siksi juuri iskevätkin! Ymmärrän kyllä ettei varmasti tosin kaikkien mieleen ;D

  2. Mullakin on mennyt tovi, että olen oppinut Artek:ia arvostamaan, mutta nyt haluan satsata juurikin laatuun huonekaluissa 🙂 Todella tyylikäs pöytäryhmä, skandinaavista ja kaunista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.