Kotitekoinen guacamole

Jossain vaiheessa viime vuonna jäin niin koukkuun kotitekoiseen guacamoleen, että sitä tuli tehtyä varmaan ihan jokaisena viikonloppuna. Eikä siinä, eihän se ravinto-arvoiltaan nyt mikään kaikkein huonoin nabo ole jos nyt unohdetaan ne tortillasipsit 😀 Ennen viime syksyn Meksikon matkaa odottelin jo kuukausia etukäteen pääseväni maistamaan oikein olan takaa autenttista meksikolaista mättöä ja guacamolea. Autenttista meksikolaista en nimittäin ole Helsingin meksikolaisissa kuin vain sinne päin ja tällöinkin on ollut enemmän kyseessä Patronaksen tyyppinen astetta ”fine dining meksikolainen” eikä mikään aivan rehellisen aito mättöburrito, tiedättekö mitä tarkoitan? 😀 
No mutta pointti taisi olla, että guacamolen kohdalla ei oikeastaan ole ollut suurtakaan eroa sillä onko itsetehty vai ”autenttinen”, joskus tuntuu nimittäin että kotitekoinen on jopa parempaa kun saa koostumuksen ja oikeat ainekset oikeisiin mittasuhteisiin!
En muista olenko itseasiassa jakanut täällä ohjetta tuohon lemppariguacamoleeni, mutta tässäpä sitä tulisi. 

Tarvitset:
4-5 syöntikypsää avokadoa
lime (itse guacamoleen puolikas)
1/2 valkosipuli tai pari kynttä
korianteria
suolaa
1-2 tuorechiliä voimakkuudesta riippuen
mustapippuria
ripaus sokeria

Ja itse valmistus ei tosiaan ole sen kummempaa kun avokadot mössätään haarukalla kulhoon, sekaan pilkottu valkosipuli ja chili. Sekaan puristetaan limen mehu, itse puristan yleensä puolikkaan limen. Korianteria tulee yleensä heitettyä mukaan reippaalla kädellä, sanoisinko puolikkaan puskan, ihan oman maun mukaan. 
Lopuksi ripaus sokeria ja mustapippuria, sekä suolaa oman maun mukaan. Itse yleensä heitetään melko reippaasti. Jääkaappiin maustumaan n. 30minuutiksi ja valmista on!

Aivan taivaallista ja voin taata, että tämän jälkeen kyllä miettii että kuka ihme niitä kaupan valmisguacamoleja mahtaa ostaa 😉 Voitteko kuvitella etteivät ne edes sisällä avokadoa, guacamolen tärkeintä ainesosaa!!
Tässäpä ensi viikonlopulle nabovinkki!

2 vastausta artikkeliin “Kotitekoinen guacamole”

  1. Tehtiin just kans viikonloppuna guacamolea oman hyväksi todetun ohjeen mukaan. Tullu kans kokeiltua muutamia erilaisia ohjeita ja muokattu sitten niistä se paras, mutta tosiaan meiän ohjeessa on yks kaltattu tomaatti, mikä tuo siihen vähän erilaista makua, ettei maistu ihan pelkältä avokadolta 🙂 kannattaa kokeilla.

    1. Joo tomskua olen myös joskus lisännyt ja juuri niissä Meksikon guacamoleissa oli useissa tomaattia, itse en siitä taas niin paljoa välitä niin olen jättänyt pois ;D Tekee liian "raikkaan" 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.