Testiin ihmelevät chlorella ja spirulina

Olen aikaisemmin höpötellyt muutamaan otteeseen täällä spiruliinasta ja etenkin nyt siitä kuinka uppouduin tutkimaan kyseisen levän betakaroteenipitoisuuksia 😀

Portugalin reissuun alkaa olla aikalailla reilu kuukausi aikaa ja mikäs olisikaan sen parempi ajankohta pistää spirulinakuuri käyntiin! Ei nyt tietysti ihan pelkästään sen rusketuksen vuoksi, mutta onhan se hyvä juttu testata näin kevään alla että huomaako pienintäkään eroa nyt kun ei ole tosiaan muitakaan karoteenivalmisteita ollut käytössä 😉 Mikäs sen parempaa kun edistää rusketusta ja voida paremmin noin yleisesti, kaksi hyvää juttua samalla kertaa! Spirulinan lisäksi on nyt lähtenyt käyttöön myös Chlorella, jotka yhdessä spirulinan kanssa ovat levätuotteista varmasti tunnetuimpia.

Spirulinalla on tietysti lukuisia muitakin
funktioita kun tuo mahdollinen rusketuksen edistäminen jonka mainitsin. Se sisältää vitamiineista mm. B-ryhmän vitamiineja (B1, B2, B6, B9), beetakaroteenia sekä A-, E- ja K-vitamiineja. Ja nimenomaan tuota beetakaroteenia 4000% enemmän kuin porkkanassa, eli aivan valtava määrä! Lisäksi luin netistä, että spirulina voisi auttaa suojaamaan auringossa palamiselta, perustuen siihen että levä on elänyt maapallolla jo kauan ennen muuta elämää ja joutunut kehittämään itselleen suojakeinon voimakasta uv-säteilyä vastaan.

Chlorellaa kutsutaan monesti luonnon omaksi monivitamiiniksi. Varsinkin proteiinin suhde on chlorellassa ilmiömäinen (kuten myös spirulinassa), jonka lisäksi se on huima lähde mm.A-, B1-, B2-, B6, B12, C-, E- ja K-vitamiineille, pantoteenihappoa, foolihapolle, kalsiumille, magnesiumille, raudalle, sinkille ja lista jatkuu. Löysin netistä myös juttua jonka kukaan Chlorella auttaisi parantamaan krapulaa nautittaessa 4-6g ennen alkoholin juomista puhdistamalla maksaa 😀

Tutkiskelin näitä koko viime viikonlopun netistä ja sain jo pään pyörälle näiden kaikkien ominaisuuksien kanssa. Netistä löytyy nimittäin aivan loputtomasti hyötyjä ja käyttötarkoituksia ihan syövän hoidosta, painonhallinnasta, ravintolisäksi urheilijoille, käytöstä antioksidanttina aina aknen hoitoon. Toki kaikkeen tulee suhtautua järjen kanssa, mutta myös tämän kohdalla on pakko todeta, ettei kaikki väitteet varmasti voi aivan höpöhöpöä olla kun on kyseessä tuote joka on ollut ihmisillä käytössä jo iät ajat!
Koska nämä vaikuttavat omaan silmääni melko samanlaisilta tuotteilta, tutkiskelin jotain näiden eroista ja löysin jostain tietoa jonka mukaan chlorella pääasiassa puhdistaisi kun taas spirulina ravitsisi jonka myötä näitä suositeltaisiinkin käytettävän samaan aikaan, jolloin hyödyt tukisivat toisiaan. Suositellut annostelut ovat näissä hieman erilaiset ja löysin eri sivuilta vähän erilaisia suosituksiakin. Kun spirulinaa suositellaan syötävän päivässä (puhutaan nyt näistä kapseleista) 10-20 tablettia päivässä, on chlorellassa taas aloitusannos 2 tablettia ja jatkossa 4-8 tablettia päivässä.

Voin sanoa, että tablettimuoto on näiden suhteen paras keksintö ikinä! Suoraan sanottuna maku ei näissä kummassakaan levässä pelkiltään nautittuna ole todellakaan parhaimmasta päästä, joten tabletteina nämä saa hujautettua veden kanssa alas todella näppärästi. Tuota jauhemaista spirulinaa olen sekottanut smoothien sekaan (esim mangon, kiwin ja rahkan) ja heittänyt vielä sekaan yhden Total 25-superfoodpussillisen, jonka agavesiirappi auttaa vielä enemmän peittämään makua. Ja smoothien seassa meneekin näppärästi alas. Päivittäiseen käyttöön koen että nuo tabletit ovat kuitenkin kätevämpiä, jolloin ne saa alas vaivatta 🙂 Itselläni siis käytössä tuo Voimaruoka Chlorella (löytyy esim täältä) ja saman setin Voimaruoka spirulina (löytyy esim täältä).

Nyt noin viikon kuurin aikana olen ainakin huomannut, että muutaman päivän jälkeen pukkasi ihosta normaalia enemmän mustapäitä 😀 En tiedä onko sattumaa vai ei, mutta harvemmin tulee niitä nähtyä ja voisi tietty mennä yksiin tuon chlorellan puhdistavan ominaisuuden kanssa! Ja nyt jälkeenpäin kun miettii pääsiäisen treenejä (1h lenkki+perään 1h kuntosalitreeni) about 3 päivää putkeen, mietinkin että olisiko näillä voinut olla osaa tai arpaa extrajaksamisen kanssa?

En malta odottaa testituloksia rusketuksen (ja muunkin ;D) suhteen!

Jos muilla on näiden kanssa hyviä kokemuksia niin saa ihmeessä jakaa!

Tuotteet saatu maahantuojalta.
Sisältää kaupallisia linkkejä.

4 vastausta artikkeliin “Testiin ihmelevät chlorella ja spirulina”

  1. Auttoiko spirulina ruskettumaan ja vieläkö sulla on molemmat levät käytössä? 🙂

    1. Kyllä se auttoi ja on ajoittain ollut käytössä! Juuri reilu kuukausi sitten loppui edellinen purkki spirulinaa, enkä saanut tilattua uutta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.