Kevätmatka Portugaliin!

Tässäpä tulisi vähän matkapostausta Portugalista, sellaista kun oltiin jo ehditty kaipailemaan!

Kuten ennen matkaa papatin, nin TAP:in ja Helsinki-Vantaan lentokenttälakot toivat hieman jännitystä meidän loman alkuun, mutta loppujen lopuksi pääsimme kuitenkin reissuun kun menomatka järjestettiin toisena reittinä. Olen tottunut lentämään semmoisia 20h pätkiä, joten kerrankin päästiin todella kivuttomasti reissuun lentomatkan ollessa vain 4h! En muuten voi käsittää, että Suomesta lentää Portugalin pääkaupunkiin Lissaboniin vain yksi ainut suora lento, juurikin tuo TAP:in kun moniin muihin Euroopan kaupunkeihin lennetään suorana useita kertoja päivässä ja usealla yhtiöllä! Siinäpä ei oikein sitten ole vaihtoehtoja toiselle yhtä nopealle reitille jos tulee eteen esimerkiksi tämmöinen lakko 😀

Ihastuin Portugalissa erityisesti (yllättäen) rantamaisemiin, hintatasoon, ihmisten kielitaitoon ja siihen kuinka ystävällisiä ihmiset ovat. Esimerkiksi naapurimaassa Espanjassa ei todellakaan ole itsestäänselvys että nuoret ihmiset taitavat edes muutamaa lausetta englantia, tuolla taas ei tullut vastaan ketään kuka ei olisi osannut. Hassua kuinka erilaisia naapurimaat voivat tässä asiassa olla, itse tosiaan olin tätä ennen leimannut Portugalin monen asian suhteen samaan kastiin Espanjan kanssa.Ensimmäistä kertaa aikoihin ei tullut ostettua lentokentän tax-free-ostoksia lukuunottamatta yhtään mitään, joten en oikein osaa arvioida hintatasoa sen suhteen, mutta ainakin ruoka oli halpaa! Ravintoloissa ja ruokakaupoissa selvisi ruokien ja juomien suhteen todella edullisesti, joten ruoka (eikä nyt oikeastaan mikään muukaan) ei matkabudjettiin tehnyt lovea. Muutenkin, jos vähän järkkäilee niin tämmöisen reissun tekee lentoineen ja majoituksineen aivan heittämällä alle 500 eurolla, joten tämmöisiä reissuja voisi tehdä jopa useamman vuodessa ilman konkurssia 😀 Yksi juttu mihin alkureissusta rakastuin, oli leivokset! Nyt alkaakin sitten taas se normaali arki ja voi unohtaa kaikki lomaherkut hetkeksi.

Aamut olivat usein hieman pilvisiä, mutta jo puolenpäivän aikaan alkoi yleensä porottaa aurinko täydeltä taivaalta. Ja tämä kuva otettu meidän talon terassilta. Aivan mieletön näköala!! Voisi oikeastaan sanoa ettei enää paremmin voisi tuolla asustaa 😀

 

Makkarin ikkunasta näkymää.. Mieletön!

 

 

 Meidän majoitustönö tuossa oikeassa kulmassa kivien kupeessa ;D

 

 

 

 

 

 Grillaus-sessio vol1
Oma reissumme sijoittui noin tunnin ajomatkan päähän Lissabonista, Penichen Balealiin. Vaikken itse surffaakaan, niin menevät useimmat näistä meidän reissuista luonnollisesti niiden aaltojen mukaan, joten olen itse ainakin ihan mukana kaikessa mistä vain löytyykin hiekkarantaa ja aurinkoa, tässä tapauksessa vei matka siis tuonne Penichen kylkeen Balealin kylään.Vuokrasimme jo Lissabonin kentältä pakun, joten ei onneksi tarvinnut alkaa sähläämään bussien yms kanssa ja onhan auto aika ehdoton jos haluaa päästä sujuvasti paikasta toisiin, varsinkin noiden lautojen kanssa… Balealista löytyy jos mimmoista hostelia ja muuta majoitusta, mutta vuokrasimme tuon aikaisemman kuvan talon aivan rantsusta. Aina on kuitenkin plussaa, että pääsee grillaamaan ”omassa paikassa” tai on muuten vain fasiliteetit esimerkiksi aamupalan kokkaukselle.

Penicheä

 

 

 

Tommi kallion reunalla 😀

 

 

 

 

Grillattiin öljyssä, korianterissa, chilissä, valkosipulissa ja suolassa marinoituja jättikatkarapuja. Niiiin hyviä!!

 

 Tuosta näkymästä nyt ei vaan saanut tarpeeksi kuvia 😀
 Sumuinen aamu!

 

 

 

 

 

 

 

Ajettiin parina päivänä Balealista tunnin päähän Ericeiraan, joka myöskin on pieni surffista tunnettu rantakylä, tosin hieman suuremmassa mittakaavassa. Oikeastaan muuta ei tullutkaan tehtyä kun pääasiassa kierrettyä ihan lähialuetta. Eikä lomalla tarvitsekaan olla koko aikaa ravaamassa paikasta toiseen. Itselleni Portugal oli ainakin todella positiivinen yllätys (ja brunaa muuten tuli pintaan) ja lähden varmasti toistekin, kun lennot kestävät aikalailla yhtä kauan kuin junamatka Jyväskylään :DTämä toukokuun puoliväli oli säiden suhteen nippanappa, mutta lämpöä silti riitti sopivasti. Vielä pari viikkoa aikaisemmin olisi varmasti ollut vielä huomattavasti viileämpää. Nyt pääsee sitten keskittymään tähän Suomen kesään!

Jos jollekulle heräsi jotain kysymyksiä Portugalin suhteen, niin vastailen mielelläni sen mukaan mitä osaan! 🙂

 

4 vastausta artikkeliin “Kevätmatka Portugaliin!”

  1. Mistä te yleensä varailette noita asuntoja? Itekin tykkään paljon enemmän luin hotelleista – inhoan niitä aamiaisbuffetteja ja minibaareja! Ei olla koskaan matkustettu porukassa, joten kaikenlaisten luksusvillojen vuokraaminen tulee kyllä aika kalliiksi, ja jopa mahdottomaksi 😉

    1. Yleensä googlaillaan jotain tyyliin kaupunki+apartments, niin löytyy yleensä hyvin vuokraussivustoja. Ja ei varmaan myöskään itse vuokrattaisi ellei olisi aina mukana ainakin toinen muu pariskunta, on nimittäin kuten sanoit niin paljon mukavampi vaihtoehto hotelliin verrattuna! Mutta riippuu tietysti kohteestakin, veikkaisin että esim Portugalista voi löytää taloja tai asuntoja vuokralle todella edullisestikin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.