4 vinkkiäni auringonpalvontaan

Nyt kesän kynnyksellä ajattelin raapustaa muutaman lauseen ehkä omasta lemppariaiheestani…mistäpä muustakaan kun rusketuksesta! Vuosien varrella on tullut kokeiltua jos mimmoisia aurinkokapseleita, joskus vuosia taaksepäin syötyä porkkanoitakin ihan kyllästymiseen saakka paremman rusketuksen toivossa, läträtty baby oililla ja sittemmin tosin jätetty öljyllä lotrailut vähemmälle ja siirrytty ihan kunnon aurinkovoiteisiin. Välillä tulee kesäisin niillä öljyillä edelleen leikittyä ja niistäkin on ehtinyt löytyä ihan todellisia lemppareita. 
Vaikka olenkin vähentänyt auringonottoa muutaman vuoden takaisista aivan huimasti ja nykyään hankin talvella väriä pintaan (reissujen lisäksi toki) lähes poikkeuksetta purkista. Solariumia olen alkanut nimittäin lähestulkoon pelkäämään ja muutenkin alkanut yhä enemmän kiinnittämään huomiota ihon hyvinvointiin ja pyrkinyt suojaamaan sitä parhaani mukaan haitallisilta säteiltä liian suurissa määrin. Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että iho tarvitsee auringonvaloa ja d-vitamiinia. Täällä Suomessakin kun auringonvalo on suuren osan vuodesta aivan minimissään, mikä nyt ei ole paras juttu ollenkaan!


Olen jo pari talvea kärsinyt inhottavista ihottumaläikistä, johon ei tosiaan ole näyttänyt tepsivän mikään muu kuin auringonvalo. Eli oma kantani on, ettei paistattelu lyhyiden Suomen kesien ajan ja lisäksi ehkä parin hassun ulkomaanreissun aikana vuodessa ole tavaton paha verrattuna moniin maihin, joissa ihmiset altistuvat vaarallisille säteille vuoden jokaisena päivänä. (Ja tosiaan säteille, jotka eivät edes ole voimakkuudeltaan verrattavissa niihin mitä täällä Suomessa kesäisin on!) Eli ainakin itse aion ottaa tästä Suomen kesästä aivan kaikki irti, mutta silti toki kiinnittää edelleen huomiota siihen aurinkosuojaan! 🙂
Itse olen ainakin kokenut ihon kuorinnan aivan ykkösjutuksi ennen kesän alkua. Kun saa kuolleen ihosolukon kuorittua pois ihon pinnalta, kirkastuu ihon sävy jo pelkästään sillä, mutta myös tietysti rusketus tarttuu helpommin pintaan kestäen kauemmin. Juuri taannoin itseasiassa kirjoittelin kotikuorinnasta tässä postauksessa. Ihon säännöllinen kosteutus taas on avain rusketuksen pysyvyyteen. Kun muistaa rasvailla päivittäin tai ainakin säännöllisesti auringonoton jälkeen, ei rusketus varise heti kuivalta iholta pois.

Tässäpä muutamia kauneusniksejä ja vinkkejäni rusketukseen liittyen:
1. Kookosöljyllä sanotaan olevan luontainen aurinkosuoja. Kuluvan vuoden aikana olen hellinyt ihoa auringossa kookosöljyllä, joka antaa kyllä kauniin rusketuksen. Vielä ei tosiaankaan ole iho sen kanssa ainakaan palanut, joten en osaa sanoa pitääkö tosissaan paikkansa tuo aurinkosuoja-väittämä mutta siltä kai vaikuttaisi. Eikä muuten ole mitään hajua mihin tuo aurinkosuoja-asia perustuu, jos jollakulla on tästä tarkempaa tietoa niin saa toki jakaa! 😉 Iho kuitenkin kiittää kookosöljyn jäljiltä ja välillä käytän tätä ihan seerumin sijaankin kosteusvoiteen alle kuivaa ihoa hoitamaan. Itse olen tilannut oman Cocovi-öljyn täältä. Aivan parhaimpia ovat tämmöiset monitoimikauneustuotteet, joita voi käyttää sekä sisäisesti ja ulkoisesti.

2. Spirulina. Kuten olen täällä hehkuttanut, niin sisältää spirulina aivan mielettömät pitoisuudet betakaroteenia ja nautin itse tällä hetkellä aivan päivittäin. Tätä nyt ei voi suoraan verrana aurinkokapseleihin, koska spirulinaa nyt ei varsinaisesti markkinoida rusketukseen sen muun ilmiömäisen ravintosisällön ohella, mutta onhan tämmöinen aina plussaa ;D

Per 100g on spirulinassa tosiaan betakaroteenia 375mg! Oma spirulinakokeiluni on rusketusasian suhteen vielä melko aluillaan, mutta pakko sanoa että näillä(kin) oli Portugalin reissulla varmasti osuutta siihen, ettei iho palanut vaikka auringossa tulikin lomalla paistateltua. Huomasin myös ennen reissua, että ihonsävyni oli tummunut jonkin verran vaikken ollut ehtinyt istua auringossa kun pari hassua kertaa. Olin tästä aivan ällistynyt!! Olo on ollut muutenkin spirulinan ja chlorellan aloittamisen jälkeen tosi hyvä ja ihmettelen edelleen kuinka ihan melkein viikottain löydän uusia hyötyjä näistä. Viimeisin oli joku juttu jonka mukaan chlorella auttaa hiustenlähtöön ja hiusten hyvinvointiin noin yleisesti.

Itse olen aloittanut levätabuvillitykseni noilla Suomen Voimaruoan spirulina- ja chlorellatabletteja, jotka löytyvät netistä esim. täältä ja täältä.

3. Aurinkokapselit. Imedeenin Tan Optimizer- aurinkokapselit ovat ehkä parhaimpia varsinaisia aurinkokapsekeita, joita itse olen testannut. Viime kesänä näiden jälkeen huomasin rusketuksen tarttuvan ehdottomasti normaalia helpommin ja pysyvän iholla kauniimpana pidempään. Vaikka olen aurinkokapseleita syönyt vuosikaudet, niin en vielä tähän mennessä ollut noin selvää tehoa huomannut. Voin suositella ainakin tuota Imedeeniä todella lämpimästi! Muiltakin olen kuullut näiden tosissaan tepsivän 🙂 Vaikka hinta onkin muita kapseleita hieman korkeampi, niin toimivuus ainakin on hyvä.

Huomasin, että nämä (ja monet muut aurinkotabut) ovat tällä hetkellä -20% tarjouksessa Hyvinvoinnin tavaratalossa ja koko valikoima löytyy täältä. Nyt onkin muuten hyvä aika aloittaa kesäksi aurinkokapselikuuri 😉 Käyttöhän suositellaan aloitettavan noin kuukausi ennen auringonoton aloittamista tai lomamatkaa, sen aikana sekä jälkeen ylläpitämään väriä.

4. Yves Rocher aurinkoöljyt. Lempparini aurinkoöljyistä olen löytänyt aikalailla Yves Rocherilta. Lempparini ovat ehdottomasti Yvesin Monoi de Tahiti-öljyt, joissa on hinta-laatusuhde kohdillaan. En vain saa vuosi toisensa jälkeen tarpeekseni siitä gardenian tuoksusta ja perinteinen Monoi-öljy on itseasiassa tuttu jo lapsuudesta. Muitakin tekisi välillä mieli testailla ja esimerkiksi Bangerheadilla on aika kiva valikoima aurinkotuotteita ja juuri nyt -25% kamppisalessa. Kampanjavalikoima löytyypi täältä.

Yvesillä on muuten tänään alkanut kamppis, joka tarjoaa valinnaisen tuotteen tilaajalahjaksi. Ensimmäinen ostoskoriin klikattu tuote tulee siis tilaajalahjaksi. Ja itseasiassa kaikki aurinkotuotteet ja itseruskettavat ovat tällä hetkellä Yvesillä -25% tarjouksessa ja löytyvät täältä! Oma lempparini Monoi de Tahiti kuivaöljy taas löytyypi täältä ja toinen lemppari perinteinen Monoiöljy täältä. Kesällä myös Monoi de Tahiti suihkusaippua (1,90e) on kova juttu 😉 Tuo Yvesin tuote tilaajalahjaksi-kamppis on voimassa 1.6 saakka ja pääset hyödyntämään sitä tästä!

Oletteko havainneet samoja niksejä ja tuotteita toimiviksi? En olisi ennen uskonut, että baby-oilin ja aurinkotabujen tilalle tulee vielä jonain päivänä korvaajaksi kookosöljy ja spirulina! 😀
Sisältää kaupallisia linkkejä.
Voimaruoan tuotteet ja Imedeen-kapselit saatu blogin kautta.

2 vastausta artikkeliin “4 vinkkiäni auringonpalvontaan”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.