Indonesia dreaming

Ehdinkin jo vähän paljastaa syksyn matkasuunnitelmia Indoihin ja itse haluaisin jo pian varailla lentoja, että olisi virallisesti jo reissu jota odottaa eikä pelkkää suunnittelua! Olen hinkunut takaisin Indoihin jo talvesta asti, kun erehdyin selailemaan blogeista jotain matkapostauksia ja muistin varsinkin Gili Airilla viettämämme oikeastaan maailman huolettomimmat päivät 😀 Erityisesti Gili jäi viime reissulta mieleen varmaan siksi, että itse olen eniten juuri kirkkaiden korallivesien ja vitivalkoisen hiekan ystävä, eikä saaren kiertäminen paikoitellen täysin autiota rantaa pitkin ilman kenkiä todellakaan ollut hassumpaa.
Gili Air-päivien agenda koostui lähinnä siitä, missä sitä söisi seuraavaksi tai siitä, että saisi saaren kierrettyä ympäri. Välillä pääsikin sitten pulahtamaan snorklaamaan täysin autiolla rannalla. Sitä on niin ikävä!! Todennäköisesti tällä reissulla on turistitkin jo Airilla tuplaantuneet, mutta eipä voi mitään 😀 Jätettiin Gilin ajaksi viimeksi tavaratkin Balille, joten muutamalla ihan ”välttämättömällä” asialla, bikineillä ja parilla retkulla pärjäsi ihan hyvin muutaman päivän.
Edellisen reissun matkapostaushan vuodelta 2013 löytyy muuten täältä. Tuolloin vietimme pääosan reissusta Balilla ja lisäksi muistaakseni n. viikon verran Jaavalla Batu Karasin pikkukylässä, sekä muutaman yön Gilillä. Tällä kertaa olisi tarkoitus rajata Bali-aika minimiin ja ehkäpä käydä Lombokissa tietysti tuon Gilin ja sen Jaavan lisäksi. Itselleni tuo Gili tulee olemaan varmasti taas reissun kohokohta, mutta eikös hyvät reissut olekin juuri semmoisia, että niistä löytyy jokaiselle mieluisia juttuja? Lisäksi tulee ihan kivasti nähtyä paikkoja kun ei jumitu reissun aikana vain yhteen paikkaan, kuten nyt vaikkapa sinne Balille. Sumatra olisi kiinnostava vielä jonain päivänä nähdä, sielläpä niitä valkoisia hiekkarantoja vasta riittääkin!

 

 

 

 Kyllä näissä vesissä kelpasi lillutella 😉

 

 

 

Tavoitteena (tai pääasiassa oma toiveeni) olisi löytää mahdollisimman hyvä lentoreitti, joka ainakin omalla kohdallani tarkoittaa suoraa Finnairin lentoa Singaporeen ja siitä Balille. Tuo Finskin suora yölento Singaporeen oli viimeksi NIIIN HELPPO!!! Nukkumaan illallisen jälkeen koneessa ja herätessä ollaankin jo melkein perillä Singaporessa, siellä parin tunnin odotus ja parin tunnin lento Balille. Ei voisi oikeastaan olla helpompi! Tai ainakin jos osaa nukkua lentokoneissa kuten itse 😀 Ennemmin maksaa vähän enemmän helpommasta lentoreitistä kun ottaa sen kaikkein halvimman ja lähtee lentämään semmoista ”ikuisuusprojektireittiä”, jonka jälkeen tarvitsee jo pari päivää toipuakseen itse lennoista.
Keksin muistaakseni viime talvena itselleni matkahaasteen. Tavoitteena olisi nimittäin reissata ainakin kolmeen uuteen maahan siihen mennessä kun täytän 30v. Eli aikaa on vielä se reilut pari vuotta. Nyt keväällä tuli jo tavallaan täytettyä yksi maa, Portugal. En nimittäin laske Portugaliksi sitä, että olen käynyt Madeiralla aikalailla vastasyntyneenä ekalla ulkomaan reissulla. Loppujenlopuksi noiden uusien maiden miettiminen on itseasiassa melko hankalaa, koska lapsena ja nuorena on tullut reissattua kovasti, mutta seuraavina haaveina olisi esimerkiksi Samoa, Sri Lanka tai vaikkapa Costa Rica.
Samoalle olen selannut lentoja niiiiiin moneen otteeseen, että jotakuta voisi jo melkein naurattaa. Mutta saa kai sitä haaveilla. Mutta jos lennot maksavat yli tuplat Balin lentoihin, niin niihin saa kyllä säästää vähän kauemmin kun sen muutaman kuukautta, unohtamatta majoituksia 😀 Siellä nyt ei toki tarvitse pulittaa asumisesta aivan niin paljoa kun esimerkiksi Tahitilla, vaikka niitä ökyhotellejakin todellakin löytyy. Mutta joo, tällä hetkellä se todellinen unelmalomakohde on kyllä se Samoa.
Ehkä sitten jonain päivänä. Sen vuoksi olisin kyllä ihan milloin vain valmis kärsimään myös ne tappolennot 😀

4 vastausta artikkeliin “Indonesia dreaming”

  1. Heh, voi jumpe, me ollaan menossa syksyllä Samoalla poikaystävän kanssa! Saari on yksi etappi meidän maailmanympärysmatkalla. Ebookersilta saatiin vajaalla 600 eurolla tuollainen pätkä, joka käsittää pysähdykset Havaijilla, Samoalla ja Fijillä. Samoan ja Fijin suhteen on kyllä korkeat odotukset! 🙂

  2. Hups, näköjään yksi kirjoitusvirhekin tuonne lipsahtanut. Huhhuh, onpa kalliit lennot tosiaan! 😐 Toivotaan että haaveesi Samoan matkasta toteutuisi pian! 🙂 Kiitos, me pidetään! Koko reissu tuntuu todella epätodelliselta vielä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.