Käpylä – Kottby

Nyt loppukesästä alkaakin tulla meillä aikalailla vuosi täyteen Käpylässä asustelua ja eräs teistä toivoikin pientä Käpyläpölinää blogin puolella. Itse olen viihtynyt Käpylässä/Olympiakylässä valtavan hyvin, vaikka ero aikaisemmin 3v Alppilassa asustelleena olikin tänne melko suuri. Yhtäkkiä olikin aivan luonnonhelmassa ja ulko-ovesta astuessa tuoksuu metsälle. Olin ensin myös hämilläni kun raolla olevista ikkunoista kuului aamuisin vain linnunlaulua tai lasten naurua sen perinteisen raitiovaunun kiskoäänen tai muun liikenteen melun sijaan 😀 Eihän siinä.

Pääasia kuitenkin että on kivaa ja kotona viihtyy. Itse myös olen optimistinen, että Käpylän asuntojen hinnat lähtevät tässä varmasti entisestään noususuhdanteeseen parin vuoden sisällä, ei missään nimessä varmasti ainakaan laskuun, joten mikään huono investointi meidän koti ei varmasti ollut. Ainut miinus, jonka voisin mainita on oikeastaan ravintolakulttuuri täällä! Ensinnäkään mitään istuskelubaaria täällä ei todellakaan ole samaan tyyliin kun Alppilassa, tosin löytyyhän tuo lippakioski. Myöskään ruokaravintoloista ei mitään megalomaanisen hyvää valikoimaa ole, mutta nykyään kuitenkin suht ok!

Löydettiin vähän aikaa sitten Oulunkyläntien alkupäästä Pizzeria Uno, joka on oikeasti todella hyvä! Meillä oli jo pitkään jatkuvasti kova ikävä Weeruskan pizzoja, mutta nuo Unon pizzat vetävät melkein vertoja. Ja käytiin muuten testaamassa joku aika sitten putkirempasta auenneen Weeruskan pizzat ja ne ovat pienentyneet aivan mielettömästi!! Tästä lähtien kai sitten asioidaan siellä Unossa. Muita lemppareita täällä on ehdottomasti Thai Curry (thaimaalaista) ja Käpylän Majakka (sushia), El Karim on myös ok.

Käpygrillistä ja Old Shophiesta en sitten taas välitä yhtään. Kiva kahvila Kummakin on tuossa Koskelantiellä Thai Curryn vieressä, mutta siellä en ole vielä koskaan käynyt. Ruokakauppojakin löytyy ihan kivasti ympäristöstä, vaikka yleensä tuleekin käytyä vain tuolla K-Market Masurkassa jossa on oiva ja edullinen valikoima esim lihaa ja kalaa, huomattavasti siis esim Mustaapekkaa edullisemmin. Siellä sitten viikonloppushoppaillaan. Alepassa en tosin asioi yleisesti oikeastaan koskaan, kaikki tuotteet ovat usein umpihomeessa, ainakin tuolla Käpylän vanhemmassa Alepassa 😀

Tällä viikolla kokkailtiin parina päivänä Siikaa ja kreikkalaista salaattia. Lähiaikoina on tullut tehtyä juurikin kreikkalaista aivan hulluna ja tuntuu etten enää keksi mitään muuta salaattia 😀

Ennen tänne muuttoa myös vihasin busseilla matkustamista ja ajattelin että täältä on jotenkin hankala liikkua ympäriinsä. Kuinka väärässä olin 😀 Nykyään en käytä ykkösen sporaa aikalailla koskaan ja bussilla pääsee mielestäni nykyään hurjasti nopeammin ja joustavammin paikkoihin! Näköjään ne mielipiteet muuttuvat 😀

Myös lenkkeilymaastot täällä ovat kivat! Tosin rakastin juosta Alppilasta Töölönlahdelle ja Keskuspuistoon, joten täällä eivät toisaalta ole maastot parantuneet, mutta vaihtelua. Kumpulan maauimalan lähistöllä kiertelee lenkkipolkua ja sitä kautta on kiva pinkaista juoksemaan esimerkiksi Vallilan siirtolapuutarhoille tai Arabianrantaan.

 Enpäs ole piiitkään asunut talossa, jossa olisi voinut ottaa omassa pihassa aurinkoa, heittää koirien kanssa palloa, grillata ja käydä lauantaisin saunavuorolla 😀 Ja ei unohdeta 20minuutin työmatkaa. En valita haha!

Tämmöinen Käpylä Hoodz-postaus ilman yhtäkään Käpyläkuvaa 😀 Käpylä on kyllä best!

Siinäpä samalla jotain höpöhöpökuvia tuolla Canonin EOS M3:lla.

11 vastausta artikkeliin “Käpylä – Kottby”

  1. Ravintolatarjonnasta ei kannata unohtaa Nyyrikki-Päätön kana-iltatähti/komboja siinä Pohjolankadun päässä. Nyyrikki on vähän perinteisempi ruokaravintola ja siellä on ainakin joskus ollut mahdollisuus nauttia teatterista ruuan yhteydessä. Päätön kana talon päädyssä oleva pubi ja terassi, mistä löytää paljon "paikallisia" ja Iltatähti sitten siellä kellarissa sijaitseva yökerho karaokeineen:) Käpylä on ihana!

  2. oulunkylän puolella mäkitorpantiellä sijaitsee mahtava istuskelubaari Jano! suosittelen!

  3. Kiitos toivepostauksesta. Käpylä on tosiaan ihana vehreä alue, melko lähellä keskustaa. Ravintolatarjonta vaan ei ole lähellekään yhtä monipuolinen kuin vaikka Kalliossa, se on melkeinpä ainoa asia joka täällä harmittaa.

    1. Sama juttu! Mutta toivotaan, että lähivuosina tulisi vähän enemmän ravintolatarjontaa, onhan sekin kuitenkin lisääntymään päin 🙂

  4. Onko siellä kummitellu? kirjotit kerran että koirat oli pelänny jotain vai oliko ne haukkunu, ja sit yöllä oli tippunu lasi ikkunalaudalta. 🙂

    1. Ainiin en muistanutkaan että kirjoitin siitä tänne! Olin nukkumassa ja olkkarista kuului kolahdus, menin katsomaan niin oli tosiaan tuikkulyhty tippunut ikkunalaudalta, eikä koirat olisi siihen ylettäneet eivätkä muutenkaan todellakaan kiipeile 😀 en siis ymmärrä! mutta ei kai ole enää tuon jälkeen "kummitellut" 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.