Kesäinen mansikka-halloumsalaatti

Kesän aikana olen innostunut kovasti tekemään salaatteja! Itselläni tuo ei nimittäin ennen ole tosiaankaan ollut mikään vahvuus, koska se keksiminen on jotenkin tuottanut päänvaivaa. Yleensähän esimerkiksi se kreikkalainen salaatti on varsin helppo vaihtoehto kun ei kovin tarvitse miettiä mitä sinne sekaan laittaa, samat tarvikkeet aina ja samasta oliivipurkistakin tekee ainakin kolme salaattia. 
Ennen vaadin aina jotain konkreettista hiilihydraattia ruokani kylkeen, jotta tulisin kylläiseksi. Kuten vaikkapa perunaa, pastaa, quinoaa, riisiä, mutta olen todennut tuonkin olevan pelkkä tottumuskysymys, koska nykyään salaatti menee ihan riittävänä esimerkiksi paistetun kanan kylkeen. Pienellä mietinnällä ja googlettamisella olen saanut pikkuhiljaa ideoita salaattien rakennukseenkin ja nykyään keksii muutakin kun sen perinteisen kreikkalaisen. Näin ollen ajattelin esitellä teille ehkä lempparisalaattini tältä kesältä. Tämä on nimittäin aivan loistovaihtoehto loppukesäksi! 🙂

 Tähän salaattiin tarvitset:
Lehtisalaattia (lisäsimme tähän itse vielä rucolaa seuraavana päivänä täytteeksi ja suosittelen, sopi nimittäin todella hyvin! Jättäisin tuon lehtisalaatin melkeinpä pois!)
Tomaattia (esim kotimaiset kirsikkatomaatit juuri nyt sopivat erinomaisesti!)
Kurkkua
Paketti paloiksi paistettua / grillattua halloumjuustoa
Mansikoita
Mausteeksi liraus oliiviöljyä, hyppysellinen suolaa, sekä itse kaadoimme vielä vähän vaaleaa balsamicoa (sopi aivan superhyvin!!) 
Kaikki ainekset siis sekaisin ja lopuksi sekaan mausteet, sekä jäähtyneet halloumin viipaleet.

Aivan huippuhyvää! Itsekin  juuri mietin, että täytyy ehdottomasti vielä tehdä tätä nyt kun kotimaisia kasviksia ja mansikoita onnistuu vielä saamaan käsiinsä. Aivan loistava kesäsalaatti esimerkiksi lihan tai kanan kylkeen, miksi ei tietty sellaisenaankin 😉 Itse en juurikaan syö esimerkiksi halloumia juurikaan kuin kesäisin grillatessa, mutta tämä on hyvä vaihtoehto sille.
Ihanan aurinkoista sunnuntaita!

2 vastausta artikkeliin “Kesäinen mansikka-halloumsalaatti”

  1. Kiitos tästä! Olenkin kaivannut jotain uutta ruokareseptiä, ja tässä voisi olla oiva vaihtoehto! 🙂 Rakastan nimittäin sekä halloumia että mansikoita. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.