Nopea ja täyttävä bulgursalaatti

Salaatit ovat ainakin itselläni aivan lemppareita varsinkin raskaasti
syödyn viikonlopun jälkeen tai muuten vaan töihin evääksi kun haluaa
syödä mahdollisimman kevyesti välttääkseen semmoisen keskipäivän
megaväsymysähkyn. Muutenkin ainakin itselläni tuottaa aina kamalia vaikeuksia keksiä ruokaa, josta riittäisi kivasti myös töihin lounaaksi vietäväksi. En ymmärrä mistä se johtuu, mutta vaikka kuinka yritettäisiin, niin ruokaa tulee aina tehtyä aikalailla vain yhdeksi illaksi kahdelle. Olisipa joskus luksusta kun ei tarvitsisi seuraavana päivänä miettiä ruokaongelmia ja voisi lämmittää edellispäivän illallista 😀
Viime viikolla vinkkasin siitä kivasta loppukesän halloum-mansikkasalaatista, tänään ajattelin vinkkailla päivällisideoiden kanssa kriiseileviä maailman helpoimmasta suosikkisalaatista! Nyt puhutaan siis rucola-bulgursalaatissa, jonka väsää aivan käden käänteessä. Salaatit ovat muutenkin niin maailman helpompia kun kylkeen voi valita melkolailla minkä tahansa lisukkeen kanasta kalanpalaan, helppoa kun mikä!

Itse olen käyttänyt tähän bulgursalaattiin:
– Punasipulin
– Bulguria jäähtyneenä (yleensä keitän 2-3 henkilölle)
– Kirsikkatomaatteja halki
– Kurkkua
– Rucolaa
– Kaapin perältä fetaa paloiksi 
Sekaan sitten liraus oliiviöljyä, suolaa ja hyppysellinen pippuria 🙂

Olen tosi kauan käyttänyt ruoanlaitossa quinoaa, mutta joku aika sitten tuli napattua hyllystä bulguria. En ymmärrä miksei ole tullut aikaisemmin ostettua! On nimittäin quinoaan verrattuna niin paljon edullisempaakin ja keitto tapahtuu samalla tavalla kun couscousissa (tai eikös tämä aikalailla couscousia ole, eri nimellä vain? :D), eli bulgur heitetään turpoamaan levyltä poisnostettuun kiehuvaan veteen suolan ja öljyn kera. Maailman helpointa! Ja nimenomaan maailman helpoin lisuke kun haluaa salaatista astetta ruokaisamman 🙂 Itse olen tämän kylkeen paistanut yleensä kanafileen. 
Suosittelen testaamaan!
Kivaa maanantai-iltaa teille 🙂

2 vastausta artikkeliin “Nopea ja täyttävä bulgursalaatti”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.