Viikonlopun pölinät ja pari herkkuvinkkiä

Hellurei! Kuinkas on teillä lähtenyt syyskuu käyntiin? Itselläni on alkanut nyt aivan tosissaan se loman odottelu, tämän kuun lopussa enää nimittäin kuukausi jäljellä joten kelpaahan sitä sitten odotella. Lokakuun alussa on meillä suuntana sitten Indonesia kuukaudeksi, jos nyt jostain syystä on jäänyt mun lomahehkutukset väliin 😀 Syksyn tulon on huomannut varsinkin aamuisin kun on aivan pimeää kun herätyskello soi! Lisäksi on jo huomannut niitä muitakin syksyn ensimerkkejä kun on aamuisin kylmä kun nousee lämpimän peiton alta kellon soidessa. Toki syy voi olla siinäkin että pidetään edelleen makkarin ikkunaa auki öisin, raikkaassa ilmassa nukkuu nimittäin niiiin paljon paremmin!
Pari viikkoa on tullut tehtyä töissäkin ihan killeripitkiä päiviä välillä ja tuntuu, että alkaa siitäkin syystä olla pikkuhiljaa ihan sopiva ajankohta pienelle breikille. (Ja toki myös ylityökorvaukset lämmittävät siinä vaiheessa tiliäkin kivasti!) Unohtamatta tietysti kaikkia muitakin voimia ja energiaa, mitä nyt vain on saatavilla syksyn spurttiin. Onneksi kuitenkin saanut mukavasti liikuttua vaikka välillä onkin tehnyt mieli pitää itsesääli-välipäiviä kun ei olisi vain jaksanut salille, lenkille tai kävellä töistä kotiin. Se kuitenkin palkitsee aina siinä vaiheessa kun saa itsensä raahattua tekemään jotain. Ipadin ja herkkujen kanssa sänkyyn hautautuminen on nimittäin ihan ultimaalinen väsymyksen maksimoija, vaikka kovin välillä houkutteleekin. (Varsinkin kun nyt lähiviikkoina on alkanut niin monta höpöhöpöhömppäsarjaa telkkarista, ettei oikein parempia aivojen nollaajia voisi toivoakaan :D)
Ehdinkin jo aikaisemmin innoissani puhista tuosta tank topista, jonka tilasin pari viikkoa taaksepäin paidan tekstin iskiessä lujaa jonnekin takaraivoon. Aivan mielettömän nopea toimitus, kaverin postittama paita tuli nimittäin Kaliforniasta asti muutamassa hassussa päivässä ja tässäpä tämä hömppöostos nyt sitten on:

Hahha! En kyllä edelleenkään olisi voinut löytää itselleni parempaa tekstiä paitaan 😀

Viikonloppuna leivoin ekaa kertaa Käpylässä sitä maailman helpointa mustikkapiirakkaa (linkki ohjeeseen tässä postauksessa!) ja nachojen kylkeen guacamolea (jonka ohje taas löytyy tästä postauksesta) . Pakko kyllä sanoa, että kotitekoinen guacamole on kyllä parhaimpia juttuja ikinä, edelleen!!! Kun vertaa viimesyksyisen Meksikon reissun guocciksiin, niin melkeinpä voisi sanoa että parhain guacamole on juurikin se itsetehty. Söisin sitä vaikka viikkoja putkeen. Ei liian vetistä tai liian vähää valkosipulia tai kortianteria, vaan täydellistä. Tietysti makujakin on erilaisia. Esimerkiksi tomaatti on itselläni guacamolessa ehdoton ei! Eilen käytettiin hyväksi viikonlopun jämät levitteenä ruisleivän päälle, nam! Avokadostahan saa muutenkin lisäämällä valkosipulia ja sitruunaa/limeä, tehtyä ihan superhyvää levitettä 🙂 
Tuli muuten mieleen, että monena kertana oon tuskaillut S-marketin avokadojen kanssa, jotka ovat yleensä aivan surkeita, vaikka ovat nimenomaan esikypsytettyjä. Harvoin extempore-guacamoleostoksia tehdessä löytää valikoimista valmiiksi pehmeitä avokadoja, raivostuttavaa! Totesinpa lauantaina, että kannattaa tästä eteenpäin ihan suosiolla suunnata K-kauppoihin näitä metsästämään tai ostaa hyvissäajoin kotiin kypsymään.
Mukavat keskiviikot 🙂

6 vastausta artikkeliin “Viikonlopun pölinät ja pari herkkuvinkkiä”

  1. Avokadoa raejuuston kanssa miksaamalla saa myös hyvän levitteen! Yks duunikaveri söi lounaalla tollaista, naureskelin eka mut kokeilin kotona ja nam, sehän olikin superhyvää 😀

    1. Ahaa, tämäpä olikin hyvä vinkki! olen itseasiassa ennenkin syönyt tuommoista raejuustolevitettä, mutten osannut yhdistää juuri tähän ;D

  2. Hei Iines, osaatko kertoa, mistä löytäisin edullisesti herkille silmille tarkoiten ripsarin ja kajalin?

  3. Ei Lappeenrannassa ole ainakaan kuudelta aamulla aivan pimeää..riippuu tiestysti monelta heräät 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.