Unelmakoti mielessä

Olen itse niitä ihmisiä, joilla on aivan jatkuvasti asuntokuume vaikkei asunnonvaihto vielä pitkään aikaan ole edes mahdollista. Oikotietä tulee selattua oikeastaan melkein päivittäin! Nyt uusimpana mielenkiinnon kohteena oli Käpylän vanhan postitalon tilalle rakennettavat uudiskohteet, jotka ovat tulleet nyt ennakkomarkkinointiin aivan käsittämättömällä neliöhinnalla tosin… Toisaalta tavallaan hyvä meille, ehkä alueen neliöhinnat lähtevät niiden myötä nyt parin vuoden aikana nousukiitoon 😀
Tavallaan syyni tuohon asuntojen selailuun on ihan yleisenkin kiinnostuksen lisäksi jonkunlainen haaveilu todellisesta unelma-asunnostani, semmoisia nimittäin tulee äärimmäisen harvoin (Helsingissä) vastaan joissa olisi kertakaikkiaan kaikki kohdallaan. (Tai siis jos nyt mennään semmoisessa budjetissa joka olisi millään tapaa realistinen!! :D) Itselläni esimerkiksi rivitaloasunnoista miellyttää eniten vähän erikoisemmat toteutukset, kuten esimerkiksi viisto korkea katto tai isot ikkunat. Valtaosa kun yleensä niitä yksikerroksisia tasakattoisia niiiiiiin tavallisia kuin vain suinkin voi olla ja jos osuu eteen kaksikerroksinen, niin yleensä niistä löytyy ne perinteiset puiset kierreportaat. Ei, ei, ei! 
Harvoinpa tulee vastaan semmoisia, jotka ihan tosissaan poikkeaisivat tavanomaisesta ja herättäisivät mielenkiinnon. Omat kriteerini unelmakodille olisivat seuraavat: Vaatehuone, sauna, oma piha/parveke ja toki kiva alue. (Nykyisessä ei ole näistä mitään, paitsi tuo kiva alue haha) Oikeastaan monen muun asian saa fiksattua remontilla, kuten lattiaa, yleisilmettä, kylppäriä, keittiötä.. Olen päättänyt, että seuraava asunto johon sijoitan rahojani, on oltava oikeasti itselleni ”täydellinen” eikä mikään hätäisesti etsitty vaihtoehto johon sitten vain tyytyy.. Koti on kuitenkin aina koti.

Keräsin alle Oikotieltä joitain kivoja rivitalo/paritalohuoneistoja. En tutkinut näistä oikeastaan mitään muuta kun kuvat ja myyntihinnan. Ja nyt ei ollut tarkoitus haaveilla mistään miljoonakämpistä vaan realistisesti semmoisista joihin mahdollisesti jopa voisi olla mahdollisuus hinnan puolesta (vaikka usean kohdalla hinta jo melko ehdottomasssa maksimissa ellei jo ylikin), sijainnin taas sitten välttämättä ei ;D Mutta saahan sitä aina haaveilla!

 kuvat lainattu tästä ilmoituksesta
Tässä on esimerkiksi aivan mielettömän ihana piha, vaatehuone, ihanan korkea huonekorkeus olohuoneessa, sauna, siistit pinnat..kodinhoitohuone! 🙂 Harmi ettei näy niiden kierreportaiden laitaa 😀

Tämmöisten valintojen edessä kyllä toivoisi asuvansa jossain aivan muualla kun Helsingissä. Kuinka luksustasoisen asunnon saisikaan jostain kauempaa 250 000 eurolla, tietysti 300 000 eurosta puhumattakaan!! Aivan käsittämätöntä miettiä, että meidän pienen Käpylän kaksion hinnalla saisi muualta Suomesta jo aivan huippuvarustellun omakotitalon! Huhheijaa! Toki se on aina oma valinta missä haluaa asua ja esimerkiksi yrittäjänä voisikin valita asuinpaikkansa jopa hieman kauempaa, mutta kyllähän se työ kuitenkin rajoittaa melko paljon. Voisin uskoa, että jostain Keski-Suomen pikkukaupungistä ei ehkä löytyisi ihan yhtä hyvin tällä hetkellä oman alan töitä kun täältä Helsingistä.

kuvat lainattu tästä ilmoituksesta
Tässä taas on aikalailla tuplat mitä varmaan ikinä tulee tarvitsemaan. En tiedä miten suhtautuisin jos muuttaisi äkkiseltään 200 neliöiseen kotiin tästä minikaksiosta? Ainakin menisi kivasti rahaa uusiin kalusteisiin… 😀 Toisaalta kuitenkin saisi vaatteille ja muille tyttöjutuille jopa oman huoneen! 

kuvat lainattu tästä ilmoituksesta
No tämä ylläoleva ei kyllä tulisi hintansa puolesta kyllä kyseeseen, mutta oli silti aivan pakko lisätä, koska tämä on kertakaikkisen ihana!! Jossain kauempana Pk-seudusta tämmöisenkin saisi varmaan huomattavasti edullisemmalla! Ihana!

kuvat lainattu tästä ilmoituksesta
Tästä uupuu vaatehuone, mutta ehkäpä sen asian kanssa voisi elää. Myöskin pinnat tässä ovat ehkä vähän kolkot ja halvalla tehdyn näköiset (mun mielestä laminaatti näyttää usein siltä, en tiedä miksi), mutta nuo nyt ovat asioita jotka voi periaatteessa muuttaa.. Jos nyt viitsii sen vuoksi laittaa suuria summia rahaa likoon siis 🙂

kuvat lainattu tästä ilmoituksesta
Ehkä vähän liikaa valkoista omaan makuun, mutta kyllähän tuo kelpaisi milloin vaan! Juuri tämmöisiä erikoisempia ratkaisuja on Helsingistä todella vaikea löytää, tuntuu että suurin osa on vain niitä yksitasoisia tylsiä TAI niitä kierreportailla varustettuja tasakattoisia kaksikerroksisia. Täytyy ilmeisesti muuttaa muualle tai voittaa lotossa 😀  En muutenkaan tiedä millä ihmeellä täyttäisin neljä makuhuonetta? En edes osaisi käsitellä asiaa jos olisi niin paljon tilaa!

Neliöhinta hieman päälle 2000e.. Meilläkin tällä hetkellä reippaasti yli tuplat! Aivan käsittämätöntä!! Ja ps. supersöpö tuo vessa 🙂
Ja vaikka näistäkin asunnoista monissa oli todella korkea kauppahinta, on useimmissa todella reippaasti neliöitä joten verratessa esimerkiksi Helsingissä puolet pienempään vastaavanlaiseen on ero aivan käsittämätön!
Jos katsotaan esimerkiksi pienten yksiöiden hintoja Helsingin keskustassa, niin ei enää riitä edes parisataa tuhatta hinnaksi! Aivan käsittämätöntä! Kanta-kaupungissa alkaa muutenkin usealla alueella aivan keskustan ulkopuolellakin olemaan asuntojen (varsinkin pienten) niin tapissaan, että voin itse ainakin sanoa ettei kertakaikkiaan olisi varaa enää ostaa yksin yksiötä monelta alueelta. Tai edes melkein! En muutenkaan enää jaksa ymmärtää, että onko joku edelleen valmis pistämään taloutensa niin tiukulle pelkän alueen vuoksi, että haluaa kituutella ylisuurten asumismenojen vuoksi joka kuu? Pahimmassa tapauksessa vielä käytännössä ilman mitään omaa rahoitusta välissä. Kaikki nyt tietty riippuu tuloista, mutta ymmärrätte varmaan pointtini.
Itseäni ainakin kauhistuttaa ajatus, että keskimääräistä palkkaa nostavalla olisi lainaa parisataa tuhatta yksinään maksettavana. Hui! En kyllä voi uskoa, että hintojen nousu keskustassa enää kertakaikkiaan voi kauaa jatkua 🙂
Semmoista asuntohaaveilua tällä kertaa! Oisin voinut selailla näitä loputtomiin 😀

8 vastausta artikkeliin “Unelmakoti mielessä”

 1. Tiedän yhden kaksion vapautuvan ensi kuun alussa. Asuntoa yritettiin houkutella mulle. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, etten yksinasuvana tarvitse kaksiota. Päätin myös, että asun nykyisessä asunnossani niin kauan, että saan töitä (toivottavasti) jostain muualta…

  1. Niin, turhahan sitä on maksaa sitten enemmän jossei välttämättä vielä tarvitse suurempaa ja välttämättä kovin pitkäksi aikaa! 🙂

 2. Asun itse Malmössä, jossa sielläkin alkaa kohta olla Helsingin hinnat. Seuraan kauhulla Helsingin hintakehitystä ja toivon että ei mennä samaan pisteeseen kuin Kööpenhaminassa ja Tukholmassa, joissa molemmissa on täydet kuplahinnat. Helsingin etu on se, että asunnot pidetään huomattavasti paremmassa kunnossa.

  1. Itse en ole kovin perillä Tukholman ja Kööpenhaminan tilanteesta, mutta kurjalle kuulostaa! Enpäs tiennytkään, että myös asuntojen kunto on surkeampi :O Saa nähdä miten tämän meidän mahdollisen kuplan kanssa käy..

 3. Voin samaistua! Asuntojen katteluun jää koukkuun vaikka ennen mua ahdisti katella pääkaupunkiseudulla asuntoja kun ne on niin kalliita. Muutettiin tänä keväänä ja rakastan tätä meiän asuntoa <3 Elämäni paras päätös oli ostaa asunto vaikka vähän toki jännittää toi tulevaisuus mitä tuo tullessaan kun kokoajan leikkauksia ym. Ja sit vielä kun sais tän sisustuksen valmiiks… 😀 mut pikkuhiljaa!

  1. Ehdottomasti pikkuhiljaa! ;D Ja siihen selailuun jää todellakin koukkuun! Toisaalta tulee vaan sitten paha mieli kun löytyykin joku aivan täydellinen eikä osto tule juuri silloin kyseeseen 😀

 4. Itekin joskus ihan varsin käyn kurkkimassa esimerkiksi Etuovessa erilaisia asuntoja. Kiva välillä esimerkiksi katsoa millaisia taloja synnyinseudulla on myynnissä tai sitten tässä lähiseudulla. Tälläkin hetkellä tässä lähellä on myynnissä pari omakotitaloa, tosin tosi pikkuruisia.

  Sitten kattelen välillä sieltä sisustusvinkkejä ja tuleekin välillä himo johonkin ja on muka pakko saada (olemattomalle) terasille joku ihana kesähuonekalu. Meillä on kyllä sekä taka-, että etupihaa muttei sinne tahdo oikein mahtua mitään ja varsinkin takapiha on tosi huonon mallinen. Etupihalle ei taas tahdo paistaa aurinko.

  Yksi "pahe" mikä mulla on, on katsella mahdollisimman kalliita kämppiä :D.

  1. Asuntojen selailu on kyllä ihanaa! 😀 itse en tosin (yleensä) niitä kovin kalliita selaile koska tulee lähinnä vaan paha mieli : D:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.